Skip to content
292 reacties
3386 weergaves

Hoe laat moeten jullie naar bed/gaan slapen van je ouders?

 Ik ben 14 en ik moet elke dag om 9 uur savonds naar bed van mijn ouders. Op vrijdag en zaterdag en in de vakantie mag ik een half uurtje langer opblijven.  Is dit niet te vroeg ? Hoe laat moeten jullie naar bed/ gaan slapen?

15 jaar
12 jaren geleden

292 Reacties

  • IK hoef pas om half 11 naar bed

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Doordeweeks Tussen 21.00 uur en 21.30, variërend op welk uur ik begin. Ik begin donderdag altijd 10 uur dus mag ik dan 21.30 uur in bed en nog een kwartier op mijn telefoon zitten. Anders moet ik gelijk naar bed en mag ik niet op mijn tel zitten.
    In het weekend heel verschillend, gewoon wanneer mijn ouders willen slapen moet ik ook slapen en ze slapen alsof ze een winterslaap hebben joh! Eergister was het 9 uur, gister 10 uur. Echt rare ouders heb ik :|
    Żat vroeger stiekem op telefoon maar Nu wordt de WiFi ook uitgezet, dan heb ik daar geen zin meer in.

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik mag wer online nadat even de lapop dicht moest maar mijn ouders willen de bedtijd verhogen naar 23 uur en vinden dat beter passen , maar dat is ook wegens het positieve reslutaat van aanpak met als doel de boel op orde te houden , Ik heb echter gezegd dat ik
    het niks uitmaakt want nu slaap ik vanaf 22 uur tot 7 uur en als ik een uur later pas maar bed moet dan slaap ik van 23 tot 8 uur , dus gewoon een verschuiving van slaaptijden .
    Maar mijn ouders hebben vandaag besloten om het een uur te verhogen en het is aan mij of ik dan tot 23 uur opblijf of toch zelf om 22 uur ga slapen. Ik ben nooit verplicht op op te blijven tot het bedtijd is , ik wel eens vaker zelf al eerder als ik moe ben savonds .
    Ik verwacht vanavond 22 uur niet eens te halen en ga dan zelf eerder , als ik te moe ben om iets te doen is het advies naar bed zegt mijn vader maar voor de bedtijd is dat wel aan mijzelf

    22 jaar
    8 jaren geleden
  • Zo lang ik bij mijn ouders woon bepalen hun hoe laat ik naar bed moet en dat is 22 uur en ook komt het nog voor dat ik voor-straf eerder naar bed moet varieeren van 1 uur eerder tot direckt na het eten rond 18:30 uur als ik meerdere malen de afgesproken regels overtreed.
    Mijn ouders bepalen ook als ik buiten ben hoe laat ik weer thuis moet zijn en kom ik meer dan eens een keer te laat thuis dan moe ik vaak een aantal dagen voor-straf binnen blijven en moet ik overdag mijn pyjama aanhouden en savonds eerder naar bed. Maar ik hoef in huis niks te doen en alles regelen mijn ouders voor mij gezien mij verstandelijke beperking geen zelfstandig wonen en huishouding mogelijk maken en mag gewoon mijzelf zijn en ja ook hun regelen de kleding voor mij en ook ik moet als het zomers is gewoon een korte broek dragen en overal mee naar toe en dat deed ik ook als het niet moest dus dat sommige daar moeilijk over doen en mijn bovenbenen zien ze ook bloot omdat mijn korte broek nauwlijks pijpen heeft. Maar krijg ook alle liefde van mijn ouders en hulp overal mee waarin ik moeitle heb , Zonder bemoedert te worden zal alles bergafwaards verlopen dus ja ik heb ook nog vaste bed tijden en regels en dat ik 22 uur naar bed moe en ook bij straf dat ik eerder naar moet.

    22 jaar
    8 jaren geleden
  • Een vriend van mij had ook vaste tijden altijd ,ik zei vraag of je het een maand zelf kan bekijken dat je die verantwoording zelf aankanen er dan geen misbruik van maken dat heeft bij hem gewerkt hij bepaald t nu ook zelf. Ik blijf ook niet op als ik moe ben ga ik pitte

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik heb geen tijden ik ga gewoon naar bed als ik moe ben of eerder om tv te kijken slaap meestal tussen half 10 en half 11 en weekend ligt eraan wat ik ga doen

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Ben bijna 14 en ik ze zeggen na een tijdje wel van ga je zo naar bed toe. En dan lig ik er in om 21:45 à 22:00. In de vakantie maakt het niet uit hoe laat. En op vrijdag en zaterdag maakt het ook niet zo veel uit.

    13 jaar
    8 jaren geleden
  • @ meisje 14: half 9 is best wel vroeg als je 14 bent. het is dan buiten nog helemaal licht. Lijkt me meer een bedtijd voor 9 of 10 jaar oud. Of moet je 's ochtends soms erg vroeg opstaan?

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • hoi, ik moet doordeweeks om half negen naar bed, en in het weekend en in vakantie om 9 uur. dus je moet niet zeuren om je bedtijd.

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Tis nu 3U40 en ben nog wakker en kmoet om 6U15 opstaan dus nu nog ongeveer 2 uur en een half slapen

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • 10 uur doordeweeks
    11 uur weekends
    xx

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Van 21.00 tot 07.00 uur is 10 uur, volgens mij is dat wel normaal voor jouw leeftijd. Kom je uitgerust je bed uit of slaap je juist onrustig? Veel tussendoor wakker, niet snel in slaap kunnen komen, ruim voor je wekker al wakker worden? In dat geval kun je beter wat later naar bed gaan want dan slaap je denk ik te veel, en aangezien je ouders het zo willen om je gezondheid kun je zeggen dat meer slapen dan nodig is niet zo goed voor je is als de meeste mensen denken (net zoals te weinig slapen) Als ik naar mezelf kijk in de middelbare school tijd ging ik eigenlijk veel te laat naar bed, ik lag er tussen 2200 en 2230 in en moest er om 06.45 uit maar ik kon ZO moeilijk me bed uit komen, kwam ook vaak te laat. Ik vind het wel super van je ouders dat ze graag willen dat je genoeg slaapt, als ik de reacties lees vind ik dat sommige echt veel te laat naar bed gaan, snap dat niet helemaal van de ouders Overigens vind ik half 10 in t weekend persoonlijk wel wat vroegjes voor een tiener, ook al is het wel echt veel beter voor je dan dat je in t weekend om 2 uur of later naar bed zou gaan! (Regelmaat is beter) Zouden ze 2300 uur in t weekend niet over na willen denken?

    22 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik bijna volwassen

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • 21:30

    13 jaar
    8 jaren geleden
  • Aangezien ik nu volwassen ben mag ik dit uiteraard zelf weten, ga meestal tussen 12 en half 2 pas slapen, ongeacht de dag. Maar sind mijn 15e mag ik in principe al zo laat naar bed, ook op schooldagen. Voor die tijd was het tussen 9 en 10 uur (weet het niet meer precies).

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Re jongen 16 Bij ons hebben we afspraak voor half zes binnen zijn daarna douchen en normale wel andere kleren aan maar meestal komt er ook bezoek of ben ik ergens anders.

    10 jaar
    8 jaren geleden
  • Re: meisje 15 jaar.
    Het is altijd al geweest dat we onze pyjama aanhebben op zaterdagavond. Onze ouders zeggen altijd dat we de hele zaterdag de tijd hebben gehad te spelen en daarom willen ze dat we 's-avonds in ieder geval thuis zijn. We moeten om 6 uur binnen zijn dan. Als er plotseling bezoek komt, ja dan zien ze ons. De meesten weten het wel dus sta ik er niet zo bij stil. Op een verjaardagsavond hoeft het niet in ieder geval. We douchen eerst voordat we beneden komen. De ene week ben ik het eerste aan de beurt, dat is vóór het avondeten, de andere week is mijn zusje het eerst aan de beurt. Dus één voor het eten de ander ná het eten.

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • nou ik mag lekker om 10 uur slapen en in de vakantie of weekend mag ik zelf kiezen

    11 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik ben 13 en een meisje en Jha ik heb een beetje slaapproblemen in de week is het 12 soms later En in de weekend is het 1 uur /2/3

    13 jaar
    8 jaren geleden
  • @ jongen 16 jaar
    Waarom "moet" jij en je zusje op zaterdagavond al vroeg pyama aan? Dat is toch nergens voor nodig, en dat is toch stom als er bezoek komt, en jij zit al in je pyama?

    15 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten