Skip to content
5 reacties
106 weergaves

Ouders dwingen me vlees te eten...

 Hey, ik ben vegetariër. Zou ik willen zijn althans. Ik krijg elke dag wel een beetje vlees/vis binnen, hoe klein dat beetje ook is.   Ik lust heel graag vlees. Megalekker, kip ofzo. Maar ik wil het niet eten. Als je weet wat voor leven dieren lijden voor ze geslacht worden, weet je wel waarom.   En dat heb ik mijn ouders al honderden keren gezegd. Ook zeg ik hen dat je vlees niet nodig hebt. Het enige wat je ervan nodig hebt zijn eiwitten, en die zitten toevallig ook in talloze andere producten.   En toch duwen ze het bijna letterlijk mijn strot in. Ik moet en zal het opeten, of ze gaan zich zorgen maken dat ik ondervoed wordt ofzo.(Ik ben 1m 80 en weeg 66 kg, lijkt mij normaal gewicht.) En soms gaan ze me zelfs straffen. Soms geven ze me een week geen zakgeld als ik het niet opeet. Dan laat ik het met plezier liggen, mijn vlees. Ik laat me niet omkopen zodat die beesten moeten lijden.   Maar soms pakken ze een week mijn gsm af ofzo. Ik 'offer' iets op wat ik graag eet voor het welzijn van dieren, daar heb ik geen problemen mee, maar ik zou graag zelf ook nog een normaal leven willen lijden.(Denk nu niet dat ik de hele dag achter mijn gsm plak ofzo. ;P) Ik en mijn ouders hebben over dit vaak ruzie enzo, wat natuurlijk niet leuk is.   Als ze gewoon even hun ogen opentrekken en me misschien eens gelijk zouden kunnen geven wat betreft vlees, maar nee, gezellig koppig blijven doen en mij mishandelen.(Ik voel me vaak slecht als ik vlees gegeten heb. Niet aan mijn maag ofzo maar in mijn hoofd, omdat ik er de hele tijd mee zit.) Dus heb ik ook al geprobeerd mezelf te laten overgeven na mijn eten. Het nadeel is dat dan alles eruitkomt en ik er op den duur als een anorexiapatient uit zou zien... En het ergste van al is dat ze mij een abnormaal kind noemen, om verschillende redenen. Zo worden ze kwaad als ik (in de vakantie!) tot 11 uur opblijf. Dan gaan ze zeggen dat alle leeftijdsgenoten nu al lang in hun bed liggen. Lol, laat me niet lachen. Het grootste deel van de 14-14-16jarigen die ik ken blijft tot minstens 12 uur op in de vakantie.   Kortom, ze worden kwaad om mijn zogenaamde 'slechte' kanten, en kijken niet om naar mijn goede kanten... Zo ben ik in het 4e middelbaar in staat 85% te halen, maar nee, daar zijn ze niet in geïnteresseerd. Maar rustig verder op mij blijven k*kken.    Ik ben het gewoon kotsbeu. Sorry dat ik jullie lastigval met mijn problemen en deze lange, saaie tekst. 

15 jaar
12 jaren geleden

5 Reacties

  • ik wil geen vlees eten

    ik moet vlees eten en krijg ik straf maar ik vind het vies wat moed ik doen !  

    12 jaar
    11 jaren geleden
  • @jongen15

     Bedankt voor je reactie, daar ben ik veel mee. -.- Ik zei niet dat ze me echt letterlijk 'mishandelen'. Ik voel me er vaak gewoon slecht na, en dat is niet 'goed opvoeden' lijkt mij. En wat zit er dan nog in vlees dat je nodig hebt? Oké, misschien wat vetten of bepaalde vitaminen... Maar die zitten ook in andere dingen. ;) En ik wil het niet eten, zeg ik net. -.- Zielig? Ik vind het niet zielig, wanneer ze op je bord liggen zijn ze al dood zeg maar. Maar ik ben tegen dierenmishandeling (de meeste mensen wel eigenlijk) en ik vind vlees eten dierenmishandeling, omdat die dieren niet goed geleefd hebben. (Zeg maar slecht.) En nee, ik probeer je niet te overhalen het ook te worden. ;P   @meisje 12 en jongen 17: Dankje. =)

    15 jaar
    12 jaren geleden
  • ..

    Hey joh, daar is deze site voor! Als mensen psycholoog willen worden moet dat wel vaker.. Maar daar gaat het niet om, misschien is het een slecht idee, maar je kan ze deze site laten zien! En alle reacties! Het kan natuurlijk heel slecht uitpakken, maar denk niet dat ze niet om je geven! Dat doen ze echt wel en ik denk dat als je ze deze site met alle reacties op jou verhaal hebt laten zien, dat ze heel boos worden, MAAR! : ik weet zeker dat ze er over na zullen denken omdat ze om je geven en je kan zeggen dat ze niet boos moeten worden maar dat je wil dat ze weten hoe jij erover denkt!
    Succes ik hoop het beste voor je..!

    12 jaar
    12 jaren geleden
  • eet wat lekker is

    als je vlees lekker vind eet het dan gewoon en vlees heb je wel nodig want iewitten zijn niet het eenigen en als het zo zieleg is eet dan bio ofzo en je word niet mishandeld mishandlen is slaan schoppen of verwaarlosen ze proberen je gewoon beetje optevoeden EET WAT DE POT SCHAFT

     

    15 jaar
    12 jaren geleden
  • niet abnormaal

    Je valt ons echt niet lastig,is ook geen saaie brief,wel een brief met inhoud,wat je bezig houdt.Ouders en kinderen begrijpen elkaar niet altijd even goed,jij hebt gewoon princippes,en daar heb je recht op.Anders was het als jij je ouders ook wou overtuigen om geen vlees te eten,maar jij laat hun daarin vrij.Zelf ben ik ook geen vegetarier,maar eet bewust geen kals/lams/of kuiken vlees,niet van jonge dieren en thuis eten we wel bewust scharrelvlees en eieren,geen kiloknallers dus.Wel van dieren die een goed leven hebben gehad.Maar speelt er nog meer?Dat ze jou hiervoor je gsm afpakken voor een tijd of geen zakgeld geven vind ik niet kunnen.Merk gewoon wrijving op het moment tussen jou en je ouders,je mag best je mening geven,maar wordt niet kwaad,dat je goede resultaten haalt mag je gerust eens zeggen,en denk ook wel dat ze dit wel weten en ergens wel trots op je zijn.Maar vaak is het onbegrip onderling,zou gewoon eens zeggen pa/ma wil met jullie praten en je standpunt goed duidelijk maken,desnoods opschrijven en hun het laten lezen,hier moet uit te komen zijn,maar kan soms moeilijk zijn.Misschien zijn ze wel bang of bezorgd dat je te mager wordt,heb ik geen last van,maar gaat niet om mij en is een ander verhaal.Je bent 15 begin volwassenheid en je bent echt niet de enigste met problemen met ouders,maar toch praat en luister naar elkaar,nogmaals vind je dapper dat je voor je princippes op komt en dit moeten je ouders accepteren vind ik. nickname chip.

    17 jaar
    12 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten