Skip to content
1 reacties
85 weergaves

Mishandeling?!! SOS SOS

Hoi... Ik heb echt een hele goede band met mijn moeder, ofja eigenlijk had.. Sinds dat ze een nieuwe vriend heeft, is ze enorm veranderd. Ik heb de ene ruzie na de ander, ruzies om niks. Nou begint ze steeds vaker kwetsende dingen te roepen, zoals "was je maar nooit geboren." of "waarom was je geen miskraam." Ik geloof niet echt dat ze dit meent, maar ik word er wel ongelooflijk depressief van. Hierdoor snij ik mezelf ook, en verwond ik mezelf op meerdere manieren. Sinds een maand of 3 is mijn moeder mij ook gaan slaan. Als we dan ruzie hebben scheld ze erop los, en slaat ze mij hard. Ik weet niet wat ik moet doen, het is nu vakantie en iedereen ziet die plekken dus. Van me moeder moet ik weer gaan paardrijden omdat ik dan kan zeggen dat de blauwe plekken, (die komen door haar), dan zogenaamd komen doordat ik van het paard afviel. Ik ben ten einde raad, ik durf het tegen niemand te zeggen.. Wat zouden jullie doen? Tips..

13 jaar
10 jaren geleden

1 Reacties

  • hey

    ten eerste wil ik zeggen dat ik het heel goed vind dat je het toch verteld ookal is het via internet. misschien lucht dit zelfs al op. In mijn pubertijd (klinkt als of ik al heel oud ben) had ik zelf giganties veel ruzie met mijn ouders

    met mijn vader omdat hij verslaaft was aan drank,en gokken. Door de drank zei hij soms dingen die ik niet kon hebben en ging er keihard tegen in.

    En met mijn moeder had ik vaak ruzie omdat ik dingen wou doen of wou doen op een anderen manier dan haar. en soms had ik gelijk eigenlijk best vaak maar dat maakt niet uit. Deze ruzie ging over eigenlijk helemaal niets wij konden al ruzie krijgen om een lepel als het waren

    bij ons is dat steeds beter geworden en nu ik 18 ben ( oftewel uit de pubertijd) heb ik bijna geen ruzie meer ik denk dat dit ook invloed heeft. maar ik heb ook geleerd om eerst tot 10 te tellen en dan te reageren

    hoelang zijn je moeder en haar man/vriend al samen?, het zou kunnen zijn dat hij zich bemoeit met jou opvoeding en dat daarom jou moeder anders reageerd en je aanpakt met de harde hand.

    Als ik jou was zou ik sowieso ook tot 10 tellen voordat je reageerd. en probeer ruzie's te mijden. Dat deed ik zelf altijd.

    maar als het uit de hand gaat lopen wees dan dapper en ga er over praten met iemand die je vertrouwt ( bijv je vader, oma tante, ) dan word je geholpen. en als dat niet werkt kun je altijd nog na de ggd, jeugdzorg of kinderbescherming die kunnen dan bemiddelen


    ik hoop dat je er iets aan hebt gehad

    18 jaar
    10 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten