Skip to content
13 reacties
2232 weergaves

mag niet meer naar scouting

hoi     ik ben 10 jaar en zit bij de welpen maar ik moest weg van mijn ouders. dat komt zo ze hebben bij de scouting een klacht gedaan over ons zomerkamp. je mag er altijd douchen maar je hebt ook 2 keren in de week dat je moet. hoe eerder je gaat douchen hoe langer je mag vrij spelen. we waren in een scoutinggebouw met niet veel douches en heel veel wilden vroeg omdat je dan langer kon spelen. het maakte niet uit waar je ging douchen en ik stond te wachten met twee jongens. ja wel in mn blootje omdat zij dat ook waren maar we stonden gewoon te kletsen omdat we als eerste wilde zijn. en we gewoon een groep hebben met veel meer meiden dan jongens dus ene douche is heel druk en andere veel rustiger.     het kan mij niet schelen en de leiding vertrouwt ons ook maar mn vader werd super woedend en wil dus dat scouting allemaal brieven gaat schrijven en dat de ouders van die jongens zich moeten melden. ik vind het super erg. ik mag wel bij de scouting in andere dorp maar ik mis onze scouting super erg :(( oma vindt dat mn vader niet moet zeuren en dat ik terug moet.

10 jaar
8 jaren geleden

13 Reacties

  • Hey all,

    Nou, maar goed dat je vader niet op ons kamp is geweest. Wij hadden op de warme dag een water/schuimbaan gehuurd. Het begon gewoon met de zwemkleding aan, maar twee broertjes hadden in Oostenrijk meegemaakt dat dat gewoon in je blootje ging zonder gezeur en bij kinderen is het vaak als 1 schaap over de dam is volgen er meer. Er volgde meer jongens en meiden, wel de wat jongere hoor 7 8 en 9 en enkele oudere (groep is 7 t/m 10) deed er aan mee en ik heb geeneen van de kinderen horen zeuren en ze lieten elkaar in hun waarden. Het bloot boeit dan helemaal niet ze willen gewoon snel gaan. De ouders vonden het komisch, we hebben uiteraard geen foto`s gemaakt en het goed in de gaten gehouden, maar het ging gewoon prima.

    21 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik ben ook scoutingleiding bij een groep jongens en meiden tot 11 jaar. Ik vind het haast shocking dat je vader de jongens meteen neerzet als `verdachten`. Sommige kinderen hebben nou eenmaal geen probleem met bloot (of het nou jongens of meiden zijn) en anderen wel. Dat is maar net wat je van thuis of van de omgang met vriendjes/vriendinnetjes of broertjes/zusjes gewend bent.

    Wij volwassenen hebben snel de neiging om er van alles achter te gaan zoeken, terwijl de bedoeling van die kinderen totaal anders is. Ze willen rap van dat douchen af zijn, het is helemaal niet ongezond (en ook niet perse gezond) om elkaar een keertje bloot te zien. Ieder kind gaat daar anders mee om, het is totaal wat anders als volwassene met een kind of twee volwassenen samen. Kinderen zijn slim genoeg om met truukjes dat (het zorgen dat je niet naakt wordt gezien) te voorkomen of het kan ze geen biet schelen, waardeer dat juist in plaats van je daarmee te bemoeien, dat vindt z`n weg vanzelf.

    Wij staan om een hoekje en onze kids regelen dat zelf wel, daar hoeven wij met onze belerende vingertjes niet tussen te gaan zitten.

    22 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik wil je wel waarschuwen ookal is het nu goed door je oma. Zijn die jongens even oud of ouder of joger? Let ook op 1. Dat de jongens misschien toch iets leuk vinden en een stijve krijgen. Ga dan alsjeblieft weg want ze draaien dan door! 2. Laat geen lens van een camera of telefoon etc gericht op jou staan. Ookal zegt ie ik speel een spelletje. Dat is niet zo. Als al deze punten niet gebeuren is er Niks aan de hand. Veel plezier nog verder

    13 jaar
    8 jaren geleden
  • Het is weer goed gekomen, ik mag weer naar scouting!! Oma bedankt, oma oma oma bedankt hahaha!!

    10 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik ben het helemaal met jullie eens. Het zijn vooral de volwassenen die er een drama van maken, terwijl het voor de kinderen onschuldig is. Je moet ze gewoon goed leren wat normaal is en wat niet normaal is. Iemand in z`n blootje is normaal en dat mag best spannend zijn, jullie zijn ook maar mensen hihi.

    Jullie zaten niet aan elkaar of wat ook, dus ik zou echt nog met je vader proberen te praten meisje 10.

    22 jaar
    8 jaren geleden
  • Het klinkt best wel erg dat je vader vindt dat die ouders van de jongens zich moeten melden. Als je gewoon stond te kletsen wat is dan het probleem.

    19 jaar
    8 jaren geleden
  • hoi meisje 10, ik heb ook een keer bij de douche gestaan met welpenjongens en dat was helemaal niet raar omdat ik ze al heel lang ken van school en van scouting. probeer eens samen met oma met papa te praten.

    11 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik vind het echt wel een `ding` wij hebben het er wel eens over met elkaar. Wat kan wel en wat niet.

    Eerst even voor meisje 10; ik ben ook leiding bij de welpen en ik kan me voorstellen dat zoiets een keer kan gebeuren en het was nog gezellig ook, je hoeft je er niet voor te schamen en dat doe je volgens mij ook niet. Ik kan me ook voorstellen dat niet alle kinderen zo denken en dat niet alle ouders even blij zijn als hun kinderen er zo makkelijk mee omgaan. Er gaan nogal nare verhalen over scouting rond en soms gaan dingen ook echt mis. Ik denk dat je vader daar een beetje bang voor is, dat jij het prima vind, maar dat iemand anders foute ideeën krijgt. Hij is erg bang dat jou wat gebeurd.

    Ik vind het zielig dat de jongens als `schuldigen` neer worden gezet. Jullie stonden alleen maar te kletsen en het zal vast gegaan zijn over wat jullie gedaan hebben. Schrijf een brief was een goeie tip van meisje 14

    Dan jongen 20; wat een bijzondere manier! Je laat de kinderen de keuze, valt wat voor te zeggen, maar ik vraag me af, weten de ouders ook dat dit zo is gegaan? Hebben jullie naast de slaapzaal-indeling ook dit bij de ouders neergelegd?

    Weet je, sommige dingen gaan gewoon zoals ze gaan. Er zit zoveel verschil in die kinderen. Het grappigste was een jongen van 10 (of 11 weet niet meer) die aan een stuk door kwekte tegen mij en collega leiding terwijl die jongen al minutenlang in z`n nakie stond te wachten tot hij onder de douche kon. Ineens zegt die jongen"oh uwwh ik sta in m`n blootje" en daarna weer volop door kletsen hahaha.

    Wij deden trouwens zo in 2015; het corveerooster hadden wij verdeeld in vegen, afwassen, dekken/afruimen, afval doen en douchen. Corveegroepjes zijn zo`n 6 kinderen en dat ging prima. De kinderen gingen zelf ook meer voor snelheid dan dat ze zich bezig hielden met jongens / meiden. In het gebouw kon het gewoon niet anders, daar was 1 gedeelte met schotten en geen jongens meisjes gespltst. 1 van de kinderen had geluk die kon in de afgesloten douche en daar konden de kinderen dan kiezen, kies ik voor lang wachten voor een dichte deur of ga ik voor snel douchen en snel weer spelen. De week begon met een file voor de deur en de week eindigde met `snel klaar` Er waren wel een paar speciale gevallen. Wij hadden twee meiden van 11 die ongesteld waren (waarvan 1 voor het eerst op kamp, hiep hiep hoera, maar niet heus) en bij de jongens zit een transgender jongetje. Deze kinderen gingen tussendoor douchen als de anderen het niet door hadden bij het leidingverblijf waar ook een losse douche zat. Nooit geen problemen, de kinderen nemen over hoe jij ermee omgaat, als jij continu in de stress daar loopt dat ze wel eens een glimp van elkaar kunnen opvangen merken de kinderen dat, dit ging heel ontspannen en het was eigenlijk geen issue meer op de eerste dag na.

    21 jaar
    8 jaren geleden
  • hoi meisje van 10 en de anderen, ik ben 2 jaar welpenleiding en ik herken het helemaal hoe dat ging bij jullie. Wij hebben het slapen een beetje anders gedaan en dat bevalt de kinderen en de ouders uitstekend. Wat wij doen op zomerkamp is het volgende; we hebben de stille slaapzaal en de slaapzaal waar er langer gekeet mag worden. Sommige kinderen hebben echt de slaap nodig. Die gaan om een uur of 20:30 naar de slaapzaal, we lezen dan voor en daarna is het slapen. In de andere slaapzaal mogen ze langer blijven kletsen, met zaklampen spelen enzovoort, daarna lezen we voor en dan is het slapen. Onze ouders vonden het belangrijker dat hun kind (of zijzelf) kon kiezen voor meer rust of voor gezelligheid dan jongens/meisjes. In de stille slaapzaal zijn ook vaak meer kinderen van 7 / 8 en een paar grote en in de andere juist andersom.     Wij hebben een info-avond over kamp en er is nooit een ouder geweest die moeite had dat hun zoon of dochter bij elkaar ging omkleden, ze waarderen het juist dat we denken aan voldoende slaap voor de kinderen. De kinderen horen we er ook niet over, ze vinden vaak zelf wel een manier om er geen last van te hebben. De kinderen die het niets kan schelen kleden zich om (gaat vooral om schone onderbroek aan dan) en anderen wisselen onderbroek in hun slaapzak. Douchen hangt ook weer erg af van het gebouw, in 2014 zaten we in het gebouw dat een jongens en meisjes doucheruimte had (4 douches met een schot ertussen), toen kwam het niet voor dat een van de meisjes bij de jongens ging en andersom. Vorig jaar hadden we een gebouw met 1 douche in de heren en 1 douche in de dames. We lieten de kinderen 3-tallen maken en ze hadden met elkaar de keus met wie, jongen of meisje maakte dan niet uit, gewoon met wie wil je bij de douches. 1 leiding om het hoekje bij de doucheruimte en niet erbij en dat is nooit een gedoe.

    20 jaar
    8 jaren geleden
  • waarom moeten die ouders van de jongens zich nou melden? De jongens hebben je toch niet de douche ingetrokken ofzo, het kwam gewoon zo uit. je kon kiezen en jij koos dit.

    13 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik vond je juist wel stoer dat het je niet kan schelen. Jammer dat je pa daar anders over denkt. Weet je wat bij mij een keer hielp, ik heb een brief geschreven aan m'n vader toen hij een keer niet wilde luisteren en mij steeds onderbrak. Het zorgde ervoor dat we er toch normaal over konden praten. Het ging bij mij over een baantje.

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Neem aan dat die jongens ook van jouw leeftijd waren,daarbij jullie stonden gewoon te kletsen, oké dat je ouders bezorgd zijn maar overdrijven hoeft ook niet,je zegt zelf de leiding vertrouwt jullie, wat dat bloot betreft, jullie gingen heel natuurlijk hier mee om zonder,niet stikum,em waarom moeten die ouders van die jongens zich melden terwijl er niets gebeurd is,ze niets misdaan hebben,als ik leider was van die scoutgroep zou ik toch eens met je ouders gaan praten en het feit alleen al dat jij het super erg vind blijkt dat er in feitte totaal niets aan de hand was,succes meisje en hoop dat je op je scoutclub kan blijven.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • hoi meisje 10 ik vind het erg flauw van je ouders. je deed toch niets, je stond gewoon met ze te praten en jullie moesten douchen. kom op, als je het niet goed vond was je toch wel ergens anders gaan staan. ik hoop echt dat je weer terug mag naar de scouting waar je was.

    12 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten