Skip to content
2 reacties
706 weergaves

Onredelijke ouders

Ik ben een jongedame van 16 jaar en ik word lichtelijk gedeprimeerd en agressief van me ouders (wat geen goede combi is). Ik heb een Nederlandse moeder en een Palestijne vader, ze zijn gescheiden toen ik 6 was en wonen bij elkaar in de straat zodat mijn vader me in de gaten kan houden (zijn woorden, niet de mijne). Nou zijn ze echt veel te streng voor mij, van me vader mag ik niet met jongens omgaan, niet alleen nu dat ik 16 ben niet maar ook al sinds ik een kleutertje was want hij is bang dat ik dan mijn maagdelijkheid verliest (waar hij veel waarde aan hecht, islamitsche man). Ik mag geen varkensvlees eten maar mijn moeder en ik liegen samen tegen mijn vader dat ik dat ook niet doe sinds ik 4 ben lieg ik al heel veel tegen mijn vader. Nu denk je vast, je ouders zijn gescheiden, waarom woon je dan niet gewoon bij je moeder? Nou dat doe ik ook maar mijn vader komt gewoon binnen wanneer hij wil, mijn moeder is namelijk te zwak om hem echt weg te krijgen. Het is niet alleen mijn vader die streng is, mijn moeder ook. Toen ik eenmaal in groep 7 zat ging ik met vriendengroepjes "hangen" na schooltijd tot ongeveer etenstijd. Altijd wanneer ik het vroeg, zei me moeder: vraag je vader maar, aldus; NEE! Ik wou niet tegen mijn vriendjes zeggen dat ik niet mocht dus ik zei dat ik niet kon, elke dag 2 jaar lang niet. Toen eenmaal op de middelbare school vroeg ik ook heel vaak aan mijn ouders of ik mocht afspreken met vriendinnen om te shoppen, mocht ook niet omdat "wij hun niet kennen" was dan de uitleg van me vader waarop mijn moeder heel braaf zei: "daar ben ik het ook mee eens" ik wou natuurlijk toen ook niet zeggen: nee ik mag niet mee maar de h&m om een shirtje te kopen maar je mag wel met je ouders bij mij thuis komen eten zodat ik misschien overmorgen wel met je een shirtje bij de h&m kan kopen. Ik heb dus niet echt dat soort dingen kunnen doen, tot ik een keer een opdracht moest maken bij een vriendinnetje, ik MOEST wel want het had met school te maken, ik was toen 14 bijna 15. Dus zodra ik bij haar was wou ik het zo gezzelig mogelijk maken want in had nooit echt met een vriendin afgesproken. We gingen naar het winkelcentrum en daar heb ik zonder erbij natedenken make up samen met haar gestolen, we waren toen opgepakt en het voelde zo goed. Mijn ouders waren (natuurlijk) woedend, teleurgesteld, boos en ze hadden natuurlijk gelijk, want hun kennen mijn vriendinnetje niet. Dus daarna gaven ze me straf (niet afspreken, uit school naar huis) dat was ik al gewend dus het voelde niet als straf. Nu ben ik 16 en ben in totaal al 5 keer met de politie in aanraking gekomen en mijn ouders worden maar strenger en strenger. Ik loop mijn jeugd mis, dat wil ik absoluut niet. Zou iemand mij tips kunnen geven of een reactie of iets? Vriendelijke groetjes, -A

16 jaar
8 jaren geleden

2 Reacties

  • ouders en tieners gaan sowieso meestal niet samen, maar goed dat jij er voor kiest om dingen te doen die de consequentie hebben dat je met de politie in aanraking komt is je eigen schuld. Maar sowieso sinds wanneer luisteren jongeren echt naar hun ouders..? Je gaat onderrand naar je 18 jaar op welk moment je eigenlijk toch wel zelfstandig moet kunnen zijn in zekere mate, overigens dat je pa niet wilt dat je met iemand naar bed kan is niet verkeerd. persoonlijk vind ik het achterlijk dat er kinderen zijn die al meer seks hebben gehad dan ik terwijl zij nog maar een jaar of 12-14 zijn.. Je ouders moeten je loslaten en jij moet je zelfstandiger opstellen en je eigen keuzes maken..

    22 jaar
    8 jaren geleden
  • Dat is natuurlijk niet zomaar even te regelen, maar het klinkt mij dat jullie gewoon bij je vader weg moeten. Hij is geen deel meer van het gezin, ze zijn gescheiden met vast een goede reden, maar hij dringt zich gewoon op alsof hij nog de baas is. En jouw moeder zal vast wel bang zijn, zij kent hem goed, misschien ziet ze ernstige gevolgen aankomen als ze hem weigert. Ik zou daar met je moeder over praten, kijken of jullie kunnen verhuizen en je vader weg kunnen houden.
    Dan zal je moeder ook iets minder streng worden, denk ik.. Zij heeft een jeugd in Nederland gehad, ze weet heus wel hoe graag jij vriendinnen wil hebben buiten schooltijd, maar je vader wil (en heeft nu) controle.
    Anders lijkt me de oplossing om zodra je kan, uit huis te gaan. Dat is ook erg vervelend, maar dan heb je vrijheid.

    18 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten