Skip to content
3 reacties
577 weergaves

Moeder controlleerd mij.

Hoi,     Ik heb een hele lieve en bezorgde moeder. Alleen kan ik er niet zo goed tegen dat mijn privacy niet voldoende gerespecteerd word. Ze ziet bijvoorbeeld alles dat er opgezocht word, via haar apparaat. Omdat het onder ons IP -adres valt.     Nu is mijn vraag, wanneer valt iets onder jou IP-adres, hoe zet je dat af of kan je dat verbergen? Iemand tips?     Dank u

14 jaar
8 jaren geleden

3 Reacties

  • Hoi! Ja, hetgeen dat de jongen hierboven beschrijft is een prima plan. Bij Google Chrome kan je een zogeheten Incognito tabblad openen. Hierop word je geschiedenis niet opgeslagen.

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Je moeder is gewoon bezorgd om je, dat is te begrijpen met al die loverboys en pedos tegenwoordig. Maar ik begrijp dat je wat privacy wil. Ik ga geen heel technisch verhaal ophangen over proxyservers en hoe je je IP adres kanb omzeilen, maar ik geef je wat andere tips .

    1) Open wat vaker een " private window" in je internetexplorer. In het Nederlands noemen ze dat geloof ik een " geheim venster" .Daarmee is achteraf niet meer zichtbaar in je history of cookies wat je opgezocht hebt.

    2) Zoals de jongen boven al zegt,verwijder je cookies en je internethistorie regelmatig. Maar let op, als je zoekt met Google terwijl je bent ingelogd, blijft je internethistorie nog zichtbaar met Google. Ga naar "Google my activity" om dit te wissen.
    Als tip kan ik meegeven dat je niet alles moet verwijderen (dat roept ook weer vragen op misschien), maar alleen die sites waarvan je moeder liever niet heeft dat je die bezoekt.

    3) Wees uiteraard wel altijd voorzichtig met wat je online doet. Als je bijvoorbeeld in het geheim wil afspreken met iemand wil je niet dat je moeder dat weet. Maar pas wel goed op met wie je afspreekt, er zitten heel veel creeps op het internet.

    21 jaar
    8 jaren geleden
  • Vervelend dat gecontroleerd ,waarom doet ze dat, iedereen bekijkt wel eens iets wat een ander niet hoeft te weten. Snap ook niet dat altijd die geschiedenis opgeslagen wordt. Maar wat IP adres betreft, iedere gebruiker heeft een IP adres waar jou of meerdere adressen op aangesloten zijn, dit nummer is bekend bij de provider. Maar normaal kom je hem nooit tegen ook niet op mails, veel mensen kennen niet eens hun IP adres. Maar als je stopt achter je computer dan kun je toch gewoon je geschiedenis verwijderen en is alles onzichtbaar.Soms als ik een hele lange lijst heb dan verwijder ik alles, de gewone geschiedenis en de webgeschiedenis kun je stoppen. Misschien dat anderen nog een tip hebben.En anders eens met je moeder praten dat je dit niet leuk vind,iedereen heeft recht op privé toch.

    17 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten