Skip to content
5 reacties
248 weergaves

Bang voor mijn vader

Mijn vader noemt mij altijd nutteloos en vergelijkt mij met mijn broers en ik ben altijd de slechtste van de 3, mijn moeder is overleden en daar kon ik altijd alles kwijt. Ik haat mijn leven want ik ben constant bang dat mijn vader boos op mij wordt en als hij thuis komt van zijn werk ga ik altijd naar boven zodat ik hem niet hoef te zien... ik ben gewoon bang voor hem. De gedachte om zelfmoord te plegen gaat al een tijdje door mijn hoofd en nu ben ik bang dat ik mezelf iets aan ga doen als het nog lang zo doorgaat. Is er iemand die mij kan helpen??

17 jaar
7 jaren geleden

5 Reacties

  • j17, niet helemaal met je eens, je moet wel financieel uit huis kunnen gaan + woning krijgen.
    Dat laatste, op een studentenwoning na, is haast niet te betalen zonder steun van ouders.. tenzij je en fulltime studeert en 20+ uur in de week werkt.

    Het is niet onmogelijk maar hmm ook niet zo eenvoudig als je er niet op voorbereid hebt.

    Zet zelfmoord wel uit je gedachte meisje17, uiteindelijk verliest iedereen als je dat doet, vooral jij.

    Ik denk dat het afstand nemen al een juiste beslissing is, probeer hobby's buitenshuis te zoeken of naar vriendinnen te gaan en dat soort dingen.

    Zo min mogelijk thuis zijn, wat je vader ook dwars zit, misschien ziet hij wel teveel van je moeder in jou, mist hij haar maar omdat jij hem er steeds aan herinnert ben jij de sjaak zeg maar.

    Je zit te dicht bij het vuur zoals men dat noemt en nee het is niet eerlijk maar je verandert er nu toch niets aan.

    Dus ja hopelijk heb iets aan mijn advies.

    23 jaar
    7 jaren geleden
  • Vervelend echt klote dat je moeder is overleden, heel veel sterkte. Ik kan ook altijd alles aan mijn moeder kwijt maar denk zo: je hoeft nog maar minstens 1 jaar thuis te wonen en daarna heb je nog een heel leven voor je! Ik heb ook voor me leven gevochten en ben er 100x sterker uitgekomen. Het liefst kon ik er voor je zijn. Ik zou je graag willen helpen als je hulp nodig hebt maar helaas kan dat niet zo makkelijk op zo'n forum...

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Echt erg dat je dit meemaakt! Je vader mag je niet nutteloos noemen en niet zeggen dat je de slechtste van zijn kinderen bent. Je mag contact opnemen met Jeugdzorg voor dit soort gevallen. Je kunt ook met de Kindertelefoon bellen: die weten misschien ook wat je kunt doen.

    Wat zwaar dat je zelfmoordgedachten hebt. Misschien kun je hier eens over praten met een mentor of vertrouwenspersoon op school? Op internet kun je via de website www.113.nl professionele hulp krijgen met zelfmoordgedachten (dit kan als het goed is gratis en anoniem). Er is echt hoop: je kunt later het huis uit en op jezelf gaan wonen en dan hoef je je vader niet meer te zien. Houd dat in gedachten als je eraan denkt om jezelf iets aan te doen: het zal echt beter worden.

    Heel veel sterkte!

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • pleeg geen zelf moord want over een jaartje kan en mag je het huis uit en ik neem aan dat ja dat graag wil nog even volhouden en als het echt noet meer gaat praat een vriend of vriendin misschien kan die je helpen of een slaapplek aanbieden

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • Hi Meisje 17, Waarom ben je dan zo bang voor je vader? Slaat hij je? Vreselijk om te horen dat je zelfmoord zou willen plegen... NIET DOEN! Er komen betere tijden en je hebt nog een heel mooi leven voor je. Xxx J

    19 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten