Skip to content
44 reacties
11243 weergaves

Met je vader naar de sauna

Ik ga vaak met mijn vader naar de sauna. Vrienden vinden dat vreemd. Ze vragen ook of we dan bloot zijn. Ja natuurlijk zijn we dan bloot en onze piemels zijn ook gewoon. Ik vind het vreemd als je zich voor elkaar schaamt. Zijn er meer jongens die zo'n band met hun vader hebben?

15 jaar
6 jaren geleden

44 Reacties

  • Het naakt vind ik niet erg, maar de sauna. Veel te warm en benauwd. Vooral het opgieten.

    12 jaar
    3 jaren geleden
  • Inderdaad meisje van 17 vind ik het niet erg als ik m'n zus bloot zie, maar ik denk toch dat jij het ook niet erg vindt dat je je broer en ook je vader bloot ziet? Mijn zus vindt het in ieder geval gewoon mooi om mij in vol ornaat te zien en dat laat ze ook merken.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • O.K. meisje, ik schreef ook dat het DOORGAANS een negatieve bedoeling heeft. Bedankt en leuk voor de manier waarop jij het ziet en bedoelde.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik bedoelde het totaal niet negatief, juist in positieve zin.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Wat jij zegt klopt wel, ware het niet dat het woord schaamteloos(heid) doorgaans in negatieve zin bedoeld wordt. Vandaar mijn reactie.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • J22, Ik zeg toch ook schaamteLOOSheid. Dus dat je GEEN schaamte hebt bedoel ik. Precies wat jij ook zegt, als naturist/nudist schaam je je niet voor je naaktheid.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Ja wel dezelfde passie maar schaamteloosheid?? Die begrijp ik niet. Het is toch helemaal geen schaamte om in je blootje te zijn, tenminste niet voor mij als naturist?

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik ga ook wel eens naar de sauna, en ik vond het juist leuk als ik bekende van mij tegen kwam, dan is het meer zo van: hé, jij ook hier, leuk. Je weet dan ook dat je dezelfde passie en schaamteloosheid hebt.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Meisje van 17, je moet maar zo denken: ik kom klasgenoten en docenten tegen en die zijn daar ook naakt. Lekker in je blootje blijven gaan, want voor die 'badkledingdagen' is een sauna in principe niet gebouwd.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik ben welleens naar de sauna geweest. Toen ik 12 was moest ik mee van mijn moeder, om te zorgen dat mijn preutsheid weg zou gaan en dat naaktheid eigenlijk normaal is. Hartstikke leuk, alleen ik kwam in die sauna mijn voormalige wiskunde docent, 3 klasgenoten en de schooldirecteur tegen in een sauna van zo’n 100 km bij mij vandaan. Toen ik 15 was weer eens een keer gegaan, voelde me er helemaal niet zo prettig mij, de hele tijd de angst om bekenden tegen te komen. En de hele tijd zo veel mogelijk mijn badjas aanhouden, het is lekker hoor de sauna. Maar ik ga het liefst op badkledingdagen, maar dat vinden mijn ouders niks. Dus sindsdien nooit meer gegaan :)

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Ja jongen van 21, met je eigen familie voelt vertrouwder en met vrienden vaak kijken wie de grootste heeft, wat totaal niet van belang is in wat voor situatie dan ook.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik ga niet met familie naar de sauna wel met vrienden. Voelt toch anders.

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Mijn ouders zijn gescheiden en vanwege mijn vader zijn werk, ben ik 1 keer in de maand een weekend bij hem en in de vakanties een paar weken. Wij gaan dan ook naar de sauna en zien elkaar dus bloot. Voor ons heel normaal. Maar als je het niet gewend bent lijkt het vreemd

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Nee dat vind jij (J19) zeker niet zo erg ;-). Hihi.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Ja ik zie mijn zussen ook vaak naakt daar is niks mis mee je hoeft je toch niet te schamen voor elkaar

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Dat is inderdaad helemaal niet raar meisje van 14, integendeel. Als jullie die vrijheid mogen nemen is dat heerlijk en kun je ook lekker vrij met elkaar omgaan, of het nou je broer, moeder of vader is. Je zal straks ook minder problemen hebben met seksualiteit, althans dat is in het algemeen zo en geldt niet echt voor iedereen. Dit is o.a. weer afhankelijk van je opvoeding in het algemeen, geloofsovertuiging enz.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik zie mijn broer gwn heel vaak naakt enzoo en hij mij ook maar da's helemaal niet raar toch??

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Nou, jongen van 17, mijn zus ziet er toch heel anders uit dan ik en dat vind zij omgekeerd van mij ook. We moesten wel lachen om je uitspraak en keken elkaar echt zo aan van 'is dat echt zo?' hahaha

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • heel normaal om met je vader of broer(s) naar de sauna te gaan iedereen is toch het zelfde?

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • @22 Ik ben er ook niet treurig om. Heb er zelf voor gekozen om laag en strak te laten besnijden. En zou deze keuze met de kennis van nu zo weer maken

    19 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten