Skip to content
9 reacties
1061 weergaves

missen van vader die is vreemdgegaan

hii,   Je hoeft dit zeker niet te lezen, maar ik wil graag even mijn verhaal kwijt dus hier komt het :)     Ongeveer drie maanden geleden heeft mijn vader aan mijn broertje, zusje en mij verteld dat hij al een jaar een andere vriendin heeft. Ik had en heb het hier echt moeilijk mee. Ik probeer het weg te stoppen, waardoor ik op verkeerde momenten heel verdrietig kan worden, zoals tijdens school. Mijn beste vriendin wist niet hoe ze hier met mij over moest praten, ze vond het "ongemakkelijk". Ik kon er met niemand echt over praten. Ik ben ook naar mijn mentor gegaan. Ze wilde na een les met mij praten. Die les had ik veel gelachen met een vriend, dus toen ik het gesprek had met haar zei ze dat ze dacht dat het allemaal wel weer goed ging met mij. Ik ben dan te verlegen en durf niet echt iets terug te zeggen.   Mijn vader wil nog heel graag contact met mij en mijn broertje en zusje. In het begin wilde ik dat echt niet en hij kwam zomaar onverwachts binnen. Een paar keer toen dit gebeurde was ik alleen thuis en schrok ik enorm. Toen zijn ook de paniekaanvallen gestart. Vandaag kwam ie weer en eerlijk gezegd mis ik hem wel. Ik ga hem nooit vergeven wat hij heeft gedaan, maar ik wil wel weer graag contact met hem. Alleen kan ik dit niet tegen hem zeggen, want mijn moeder is er altijd bij als mijn vader naar mijn kamer komt en mijn moeder zou echt boos op mij worden. Maar ook heel verdrietig en dat wil ik haar echt niet aandoen. Ze heeft al een paar keer tegen mij gezegd, 's avonds laat als ze heel verdrietig is, dat ze niet meer verder wilt leven en ze meent het echt. Ik maak me hier ook echt zorgen om. Iedereen denkt dat ik wel weer oké ben aangezien het al drie maanden geleden is gebeurd, maar ik heb het er zo moeilijk mee en kan er met niemand over praten...   In ieder geval bedankt voor het lezen als je helemaal tot het eind bent gekomen :)   xx

15 jaar
6 jaren geleden

9 Reacties

  • En bedankt voor de jouwe, meisje van 15, ik ben blij dat ook jullie goed samen hangen. Mijn broertje zegt ook dank u en dat hij ook blij is voor jullie.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • hoi jongen 22 jaar, ik denk dat het een goed idee is om een keer te gaan bellen, ik vind het wel eng maar ik ga het proberen :) bedankt voor je hulp!

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Hoi jongen 14 jaar, wat naar dat je dit hebt moeten meemaken. Ik zie nu pas nu ik het zelf heb meegemaakt hoe erg het kan zijn. Wel fijn dat je zo hecht bent geworden met je familie! Ik heb het er ook vaak over met mijn broertje en zusje. Mijn broertje knuffelt me altijd en met mijn zusje kan ik goed praten dus dat is erg fijn. heel erg bedankt voor je reactie :)

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Thuis een soortgelijke situatie. Vader (want papa noemen we hem niet meer) heeft mama, mijn broertje en mij in de steek gelaten voor een andere vrouw. Ik was toen twaalf en mijn broertje elf. Mama was toen ook heel erg depressief. We zijn alle drie toen heel erg aan elkaar gaan hangen en knuffelden vaak samen want dat beurde mama altijd ongelooflijk op. Gewoon na school vier armen rond mama en een tijdje zo blijven staan. We zijn echt hecht geworden en we vertellen mama echt alles, zodat ze weet dat ze van ons geen heimelijke dingen moet verwachten. Toen ik naar het eerste middelbaar ging was onze vader daar terug omdat hij contact wou met mijn broertje en mij, maar wij wouden dat absoluut niet meer. Voor ons bestaat hij niet meer. Hij is nog een paar keer geweest en toen moest ik namens mijn broertje en mij voor een rechter beslissen dat we geen contact meer wilden met onze vader. Die beslissing nemen heeft mij toen echt wel heftig geraakt, maar mijn broertje sleurde mij er doorheen, hij stond altijd klaar met een knuffel en nu nog knuffelen wij heel erg veel.

    Heb je het er al eens over gehad met je broertje en zusje? Zij voelen misschien juist hetzelfde en met hun eens spreken of knuffelen zou echt goed kunnen doen.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Lijkt me een zeer goed idee om te ellen met de kindertelefoon. Het is niet alleen het missen van je vader, maar je moeder is ook erg onkies geweest om jou te belasten met haar dreiging uit het leven te stappen. Daarvoor zou ik zeker zelfmoord preventie bellen en jij zal vandaar uit best goeie psychische begeleiding krijgen voor zover nodig. Heel veel succes en laat ons nog eens horen hoe e.e.a. verlopen is.

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • Niet erg dat je niet meteen reageerde, hoor. :-) Succes met bellen en met het schrijven van die brief. Laat het weten als ik meer voor je kan doen! Veel sterkte.

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • Meisje 19 en jongen 21, heel erg bedankt voor jullie reactie! sorry dat ik pas zo laat reageer. Ik denk dat ik wel eens ga bellen naar de kindertelefoon, want het gaat niet zo heel goed :( Ik kras nu ook in mn arm met een potlood, wat ik doe als ik heel verdrietig ben, maar ergens weet ik ook dat het voor aandacht is. En het maken van een brief ga ik denk ik wel doen. Bedankt voor jullie advies :)

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • Vanuit jouw standpunt is het volkomen begrijpelijk als je het jouw vader kwalijk neemt, maar tegelijkertijd je vader ook mist. Je wilt je vader niet kwijt, maar je wil ook je moeder niet afvallen. Ook al zullen dingen nooit meer hetzelfde zijn, probeer de gulden middenweg te vinden. Probeer eerlijk en open te zijn tegenover zowel je vader als je moeder. Wacht een geschikt moment af om je moeder duidelijk te maken dat jij je vader toch ook wel mist, ondanks wat hij heeft gedaan.. En nee, dat doe je dus niet op een moment dat je moeder zich heel erg ellendig voelt, dan moet je haar juist proberen te steunen. Als je het op een rustiger moment doet zal je moeder meer begrip kunnen opbrengen. Praat ook met je vader, en scheldt hem desnoods de huid vol, maar maak ook duidelijk dat je hem mist. Je vader houdt misschien niet meer van je moeder, maar jij blijft natuurlijk wel voor altijd zijn dochter. Misschien is het een goed idee om je beide ouders eerst een brief te sturen. Dan kan je tenminste vooraf goed nadenken wat je wil vertellen, en je zal ook niet zo snel dichtklappen, of te emotioneel reageren als in een echt gesprek. Het is dan wel handig als je eerst goed nadenkt, en voor jezelf op een rijtje probeert te zetten hoe JIJ verder wilt , en hoe JIJ erover denkt,

    21 jaar
    6 jaren geleden
  • Dat klinkt als een heel moeilijke situatie, TS. Begrijpelijk dat je even niet goed weet wat je moet doen, zeker als je het zelf al zo moeilijk hebt en dan ook nog van je moeder hoort dat ze niet meer wil leven.

    Wat je zou kunnen doen, is eens bellen of chatten met de Kindertelefoon. Dat is helemaal anoniem. Je kunt daar je verhaal kwijt en je kunt er ook advies krijgen.

    Wat je moeder betreft: je zou eens contact kunnen opnemen met 113 Zelfmoordpreventie. Die helpen niet alleen mensen die zelf over zelfmoord nadenken, maar ook mensen die zich zorgen maken over iemand in hun omgeving. Zij kunnen je tips geven om hiermee om te gaan en je moeder te helpen.

    Ik hoop dat je hier iets aan hebt. Heel veel sterkte met alles.

    19 jaar
    6 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten