Skip to content
4 reacties
603 weergaves

Verkeerd cadeautje

Hallo. Mijn vader heeft EQT Gazelle van Adidas schoenen voor me gehaald als cadeautje. Alleen ik vind het totaal geen leuke schoenen. Het maakt mij niet veel uit of het in de mode is of niet, maar gewoon meer dat het totaal niet mijn stijl is. Ik heb een maandlang de tijd om het terug te sturen. Hoe kan ik het beste tegen mijn vader zeggen dat ik deze schoenen echt niet leuk vind zonder hem te kwetsen?

20 jaar
5 jaren geleden

4 Reacties

  • heb je er al met je vader over gepraat? Wat zei hij en wat ga je nu doen? Ik lees het wel.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • @jongen20,
    goed idee, had ik nog niet aan gedacht. Miss mag hij ook wel iets anders kiezen, als hij dat zou willen

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Idd gewoon eerlijk zeggen tegen je pa op een normale manier. Anders is het zonde van het geld als je ze niet gaat dragen. Mss mag je iets anders ervoor in de plaats kiezen als je mazzel hebt.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • nou, als je ze niet (echt) mooi vindt, dan zal je ze wsch ook wel niet veel gaan dragen en je vader gaat dat natuurlijk toch ook zien/merken. Beter kun je er dus eerlijk over zijn. Ik zou positief beginnen met hem te zeggen dat je het heel fijn vindt dat hij aan je gedacht heeft en zo zijn best heeft gedaan om schoenen te bestellen. Dat je daar echt heel blij mee bent en dat je ook niet ondankbaar wil klinken, maar dat dit type schoenen niet helemaal bij jou past. Vraag of hij het goed vindt dat jij de schoenen ruilt voor een paar van dezelfde prijs en laat dan de schoenen zien die jij het liefste zou willen hebben. Leg uit waarom je die mooier vindt. Bv. door de kleuren of model of merk, pasvorm etc. Zeg erbij dat het aan jou ligt dat je zo’n specifieke smaak hebt en niet aan hem en dat het tegenwoordig onder jongeren nogal nauw komt als het om schoenen en kleding gaat. Ik denk wel dat hij dan ook zal begrijpen dat je een punt hebt. Hij zal ook blijer zijn als hij jou met trots je nieuwe schoenen ziet dragen en tegen je vrienden zegt dat je die van je vader hebt gekregen, dan dat dit paar in je kast blijft staan en niet gedragen wordt. Zeg dan nog een keertje dat je het wel echt heel leuk vindt dat hij zo zijn best heeft gedaan. Zoiets. Dus positief benaderen en niet verwijten. Dus niet zeggen, hè ouwe, wat heb je me nu weer geflikt. Wil je me voor schut laten lopen met die schoenen of wat? Ben je wel helemaal 100? Onder welke steen leef jij? Loser. Want dat gaat niet echt goed werken, denk ik. Succes ermee en ik hoor het wel hoe het afgelopen is.

    17 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten