Skip to content
6 reacties
645 weergaves

Steeds meer ruzie door quarantaine

Ik heb regelmatig ruzie met mijn moeder, omdat ze me niet met rust kan laten. Ze vraagt vaak continu of ik van alles kan doen, omdat zij verder moet met bijv. huishouden. Mijn moeder is erg dominant en reageert dan wel eens wat (licht)verbaal agressief worden, bijv. wanneer ik het er niet mee eens ben.
Dit heb ik vooral nu tijdens het thuiswerken wanneer ik huiswerk voor mijn MBO-opleiding aan het maken ben of in de online les zit.
Ze vraagt van alles op de momenten dat het niet kan en verwacht dat je het maar doet. Wanneer dit dan niet zo gaat wordt ze boos of draait ze het zo om alsof het probleem bij mij licht.
Ik heb wel eens geprobeerd om met haar er normaal over te praten, maar ik bereik haar op geen enkele manier ermee.

De laatste tijden wekt ze bij mij zowel veel fysieke als verbale agressie op, omdat ik gewoon normaal mijn huiswerk wil kunnen doen. Dit is dan ook wel eens aan aantal keer hoog opgelopen, met onder andere geslagen worden.

Ik krijg soms de indruk dat mijn moeder iets heeft.


Weet iemand hoe ik hiermee moet omgaan?

18 jaar
4 jaren geleden

6 Reacties

  • J18 vandaag is het school dus dan zal je je ouders minder zien

    12 jaar
    4 jaren geleden
  • Thnx allemaal voor de tips. Ik ga kijken wat ik ermee kan.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Volg...

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Hoi, j18 (topicstarter) misschien kan je er over na denken om op jezelf te gaan als dit een groot issue is en blijft, want als ik je mag begrijpen gaat bemiddelen niks opleveren groet L&M

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Aii heftig. Je zegt dat je denkt dat je moeder misschien iets heeft. Daar heb ik geen advies voor, hoewel er tegenwoordig velen zijn die kalmeringsmiddelen gebruiken (maar daar kan ik dus niet over oordelen). Misschien een idee dat je met rust wil worden gelaten door je normale schooltijden aan te houden, dat je in ieder geval bijvoorbeeld van 8 tot 5 rustig en ongestoord aan het werk wil net alsof je op school bent. Voorwaarde is dan wel dat je tijdens je lunch / andere pauzes geen troep achterlaat in huis.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Mijn advies is om bij een goede vriend of vriendin of via school wat te regelen dat je op normale schooltijden daar verblijft en online je lessen volgt.

    Leg de situatie waarom je het vraagt desnoods aan een.vriend of vriendin uit of bij je school.

    Pas naar huis gaan als je klaar met school bent. Een klasgenote van mij zit met vergelijkbaar probleem. Ze mag bij een van haar leraressen thuis haar schoolwerk doen.

    17 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten