Skip to content
4 reacties
320 weergaves

huisdier

hey, ik zou heel graag een hond adopteren. alleen ben ik allergie's voor honden maar daar neem ik dan wel een pilletje voor (heeft iemand hier ervaring mee?). maar hoe kan ik dat het beste aan m'n ouders vragen want mijn ouders zijn altijd werken (behalve in het weekend natuurlijk) en ik moet naar school dus die hond is de helft van de tijd alleen.

14 jaar
4 jaren geleden

4 Reacties

  • Je kunt ook zoeken voor een allergenen hond. Dat zijn als het goed is honden waar je niet allergisch voor kunt zijn. Ik heb geen idee of het echt zo is, maar je kunt er naar kijken

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Een nicht van mij heeft een hond en een man. Die man is ook allergisch voor huisdieren maar hij gebruikt een pilletje, dus dat hoeft geen bezwaar te zijn. Echter, er is iets anders waar je heel goed over moet nadenken voor je een hond neemt. Een hond moet je uitlaten, minstens drie maal per dag en dat elke dag en er is meer!

    Elke morgen, echt elke morgen dus! Is het eerste wat je moet doen als je opgestaan bent je hond uitlaten. Een half uur is wel genoeg. Je moet dus elke dag een half uur eerder opstaan. Tot elf uur in bed blijven liggen kan niet meer. Uiterlijk om acht uur moet je met hem gaan wandelen.

    Elke middag als je uit school komt moet je een uur met de hond gaan wandelen. Zeg maar tegen je vrienden dat je voortaan niet meer met ze kan spelen na school ze want de hond.

    Elke avond voor je naar bed gaat moet je een half uur met de hond gaan wandelen. Niet eerder dan ongeveer tien uur, anders duurt de nacht te lang voor je hond.

    Bij elkaar moet je dus elke dag twee uur met de hond wandelen. Als je minder doet dan gaat de hond zich vervelen en gaat hij dingen kapot maken of zitten blaffen. Hoe lang zal die hond alleen thuis moeten zijn? De meeste honden vinden dat helemaal niet fijn en gaan soms de hele tijd zitten blaffen en krijgen jullie ruzie met de buren.
    Dan de vakantie. Als jullie gaan kamperen of naar campings gaan dan kan hij mee, maar als jullie met het vliegtuig op vakantie gaan, wat dan?

    De gemiddelde hond leeft 12 tot 16 jaar. Dat betekent dat je ongeveer tot je achtentwintigste voor die hond moet zorgen, elke dag van zijn leven! Een hond kost ook, soms veel, geld. Je moet belasting betalen, ongeveer honderd euro per jaar, hij moet eten, hij moet elk jaar injecties krijgen tegen hondenziekte, een verzekering. Bij elkaar honderden euro's per jaar. Dan moet je maar hopen dat hij niet ziek wordt want dan kan het heel erg veel geld gaan kosten.

    Ondanks dat wordt die hond je allerbeste vriend en ga je veel van hem houden. Aan alles komt een eind en je hond gaat ouder worden, hij kan allerlei gezondheidsproblemen krijgen en uiteindelijk dan gaat het niet meer. Dan moet je besluiten om met hem naar de dierenarts te gaan voor een spuitje. Kom, zeg je dan tegen de hond. Hij denkt dat jullie gaan wandelen maar jij weet dat je hem dood gaat maken. Je pleegt verraad naar zijn vertrouwen in jou. Je weet dat dat het beste voor je vriend van al die jaren is maar het zal je veel pijn doen.
    Bij de dokter krijgt hij eerst een spuitje zodat hij bewusteloos raakt. Dan ga je naar een kamertje waar je even bij hem kan zijn om afscheid kunt nemen. Na ongeveer tien minuten komt de dokter en geeft hem het laatste spuitje. Als je dan huilt is het niet erg, de dokter begrijpt het.

    Wil je nog steeds een hond, dan wens ik je veel plezier met je vierpotige vriend. Om alvast een idee te krijgen wat het is om een hond te hebben kun je de hond uit gaan laten van mensen die geen tijd hebben. Met een beetje geluk betalen ze je er nog voor ook. Sommige mensen vullen daar hun uitkering mee aan, tijd zat tenslotte.
    Kijk hoe lang je het volhoudt om vijf dagen per week elke middag een uur met die hond te gaan wandelen. Na een maandje heb je heel wat geleerd over jezelf.




    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik denk dat het niet verstandig is om een hond te houden als je voor die dieren allergisch bent.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Ga informatie zoeken. Volgens mij zijn er hondenrassen die prima een aantal uren alleen kunnen zijn. Dan zou je zo'n hond moeten nemen. Zoek uit hoeveel zo'n hond kost. Wat het kost om een mand, riem, en dergelijke te kopen. Wat het kost per week om eten te kopen. Vertel je ouders wat je daarvan zelf wilt betalen en wat je van hen wilt krijgen. Als je alles al uitgezocht hebt kom je namelijk serieuzer over!

    19 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten