Skip to content
13 reacties
4214 weergaves

wat is er vreemd aan naakt

Wij douchten altijd naakt na een wedstrijd. Soms met stijve, soms niet en moeders hebben ons en hun eigen zoon vaak genoeg naakt gezien, ook met stijve en flinke bos haar. Wat is het probleem eigenlijk hiermee? Alle ouders zien hun kinderen toch regelmatig naakt, of is bij jullie alles zo stiekem en preuts dat alles op slot gaat en er nooit iemand in zijn of haar blootje naar de douche gaat?! Ieder lichaam is toch gewoon mooi. Het ligt aan jezelf als je er andere gedachten bij hebt.

18 jaar
4 jaren geleden

13 Reacties

  • M12 je bent na je geboorte nooit verschoond door je ouders? Of door je opa en/of oma? Omkleden bij zwemles? Omkleden bij gym (ik ga ervan uit dat meisjes ook naakt douchen bij gym). En misschien nog wel meerdere dingen, maar dat jij dat niet meer weet omdat het wat jaartjes geleden is

    12 jaar
    4 jaren geleden
  • J12 hoe kan jij dat weten?

    12 jaar
    4 jaren geleden
  • M12 denk je dat nu echt.... denk van niet hoor

    12 jaar
    4 jaren geleden
  • In ons elftal was het normaal om bloot te douchen. Eerst met een ouder er bij en toen we het zelf konden gewoon als jonge jongens onder elkaar. Vorig jaar kwam er een nieuwe jongen en die ging in zijn boxer douchen en deed een handdoek om zijn middel toen hij de natte boxer uit deed en de schone aan. Een week later waren er 2 van de oude spelers die dat ook deden en nu doet meer dan de helft dat. Waarom??? Je bent toch als jongens onder elkaar??? Thuis douch je toch ook niet in je boxer???

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Dus jouw mama of papa hebben je nooit gewassen en ook nooit kleren aangedaan, pardon, uitgedaan want je was nooit naakt.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Niemand van mijn familie heeft mij ooit naakt gezien na de geboorte

    12 jaar
    4 jaren geleden
  • Met turnen ben ik enige jongen. Maar ik turn al bijna 6 jaar met dezelfde 9 meisjes. En 4 nieuwe.erbij We douchen áltijd samen al. Geen enkel meisje vind raar met mij erbij. Ze schamen zich niet voor mij maar en.ik ook niet voor hun. We zijn gewend .

    Bij zwembad als we op kamp waren schamen ze zich wel.voor andere jongens maar niet voor mij

    12 jaar
    4 jaren geleden
  • Jongen van 19, die moeders zien liever een stijve bij een 16 jarige dan bij een peuter. hahaha. Maar zonder gekheid, ik vind het ook vreemd dat die moeders zomaar in de kleedkamer mogen komen. Misschien opwindend voor hen en sommige jongens kennelijk ook gezien die stijve pikken maar het hoort voor mijn gevoel ook niet dat die daar staan te kijken naar al dat moois.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik douche ook gewoon naakt bij sport en gym (iedereen trouwens) ik schaam me niet voor m’n naakte lichaam. Thuis ben ik ook meestal naakt en dat ben ik ook graag. Ps ben nu ook gewoon naakt in huis

    12 jaar
    4 jaren geleden
  • Met je eens wat dat naakt douchen met je ploegmaats betreft. Maar begrijp ik nou goed dat alle ouders jullie ook naakt zien? Ook hun moeders en jullie staan er nog soms met een stijve ook? Dat vind ik totaal niet kunnen. Bij de kleintjes tot daar aan toe maar toch niet meer bij de 18-jarigen? Wat krijgen we nou?

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Mijn moeder heeft mij nooit met een naakte stijve gezien, wel in een zwemslip en ook in een boxer. Mijn zussen en ikzelf zien ons wel eens naakt als we naar de badkamer gaan of ervan terugkomen, en dat doet mij niks. Ik word wel wat of veel meer opgewonden als ik een van hun vriendinnen of een nichtje die bij ons logeert eventjes naakt zie.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik douche bij de sportschool ook altijd naakt, dat is ook veel prettiger. Soms zie weleens dat iemand ook een stijve onder de douche krijgt. Heb ik ook weleens gehad. Ik vond dat wel beetje gênant maar kon er niets aan doen. Dat zou bij die anderen ook wel zo zijn. Ach je naakt moet gewoon kunnen. Het wordt beetje verstoord doordat sommige jongens met eenonderbroek gaan douchen. Dat vind ik wel stom.

    23 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste TS, Wat er ongebruikelijk is aan naakt is dat het in de openbare ruimte, op straat dus, niet te zien is. Naakt ben je alleen in de beslotenheid van je huis, de kleedkamer, de sauna, en dat soort omgevingen.
    Sommige mensen zijn heel vrij wat hun lichaam betreft, anderen wat minder. Denk aan de islam, waar naaktheid verboden is, denk aan sommige protestantse stromingen waar men ook geen naaktheid wil zien. De bron van die afwijzing is dat men bang is dat het zien van een naakt iemand tot "zondige" gedachten leidt. Met zondig bedoelt men seks. Gelovigen zijn erg bang voor seks.

    Voor een modern en vrij opgevoed iemand zoals jij is dat heel vreemd, maar als je zo vanaf je geboorte geprogrammeerd wordt, gehersenspoeld zou je ook kunnen zeggen, dan kun je nooit meer helemaal onbevangen met naaktheid om gaan. Je kunt er wel van afkomen, bijvoorbeeld door lid te worden van jouw club, maar het is een moeizame zaak.

    Jij als sportief en jong iemand hebt een mooi lichaam waar jij je niet voor hoeft te schamen. Dat geldt niet voor iedereen. Als je ouder wordt dan ben je lang zo strak en gespierd niet meer als vroeger en ook als jongere is lang niet iedereen zonder kleren aantrekkelijk om te zien.
    Mensen die vrij met naaktheid om kunnen gaan weten dat wel maar geven daar niet om. Maar als je er toch al wat moeite mee had en je vind jezelf niet zo mooi, dan is het helemaal moeilijk.

    Ik hoop dat je er een beetje begrip voor kan hebben en misschien dat je anderen kan helpen om wat vrijer met hun lichaam om te gaan, al was het alleen maar door te zijn zoals jij bent, vrij en zonder onnodige schaamte.

    21 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten