Skip to content
2 reacties
919 weergaves

Niet thuis voelen in eigen huis...

Hoi allemaal… Om het allemaal kort te houden: ik voel me niet thuis in mijn eigen huis. Ik zit al een tijdje met depressieve gevoelens en zelfmoordgedachten etc. Op de een of andere manier voelt het super ongemakkelijk en oncomfortabel om er met mijn ouders over te praten. Ik weet niet waarom ik vind het cringe en raar ofzo… ?? Op school kan ik er makkelijker over praten, daar voel ik me meer op mijn gemak ofzo.. Ik weet niet waarom maar ik heb dat totaal niet bij mijn ouders. Daarnaast is het thuis altijd druk. Soms na school ben ik zo moe dat ik gewoon wil slapen. Op mijn kamer kan dat niet eens, mijn broer speelt gitaar met allemaal versterkers. Elke dag herrie. Elke dag. Beneden zijn mijn zus en ouders altijd. Mijn zus is altijd zo ontzettend aanwezig. Ik kan het nu gewoon niet meer hebben. Ik kan er niet tegen thuis. Ondanks dat ik mijn eigen kamer heb, heb ik voor mijn gevoel geen rustig plekje om me terug te trekken. Mijn moeder zit altijd bovenop mn lip, er is altijd herrie thuis veel spanning etc. Ik zou het liefst gewoon ergens anders wonen. Bij een vriendin, bij mijn oma, bij wie dan ook. Alles beter dan thuis. Ik zie er altijd zo tegenop om naar huis te gaan vanuit school. Ik blijf liever bij mijn vrienden. Daar voel ik me fijn. Thuis op de een of andere manier niet meer. Het voelt niet meer zoals vroeger. Ik voel me niet thuis. Niet bij mijn ouders meer. Niet meer op mijn kamer. Nergens. Weet iemand wat ik hiermee moet…? Herkent iemand dit? Hoe kan ik weer een thuisgevoel krijgen?? Ik wil ergens anders heen… Ik haat thuis. Liefs??

16 jaar
4 jaren geleden

2 Reacties

  • Hey TS, allereerst: wat heftig voor je dat je je depressief voelt en aan zelfmoord denkt. Het moet zwaar zijn als je daar voor je gevoel thuis niet over kunt praten.

    Jongen 22 geeft goede tips: probeer veel buitenshuis te doen, en overweeg om met je ouders te praten over waar je je thuis aan stoort. Verder raad ik je sterk aan om bijvoorbeeld met je mentor op school of met je huisarts te gaan praten over je zelfmoordgedachten, en ook over je situatie thuis. Die kunnen je helpen. Je kunt ook altijd contact opnemen met de Kindertelefoon of met 113 Zelfmoordpreventie (kan allebei telefonisch of via chat - wat jij het fijnst vindt).

    Heel veel sterkte!

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste meid, Ben jij misschien ook dat meisje van praten over emoties op school? Daar heb ik ook al wat gezegd.
    Je vertelt over hoe het er bij jou thuis aan toe gaat en ik kan mij heel goed voorstellen dat jij daar problemen mee hebt. Mijn nieuwe buren zijn al een half jaar bezig met verbouwen, in het begin zeven dagen per week, 's morgens, 's middags en 's avonds. Gek werd ik er van. Continu onder druk staan vanwege de herrie en de onrust om je heen is heel slecht voor je gezondheid.
    Dat je moeite hebt om er met je ouders over te praten begrijp ik ook wel. Zelf had ik dat ook. Om de een of andere reden staan ze te dicht bij je en wil je wat afstand om je eigen persoonlijkheid te ontwikkelen. Je moeder is misschien ook niet zo ontvankelijk voor jouw problemen. Misschien vindt ze het wel gezellig zo en begrijpt ze je gewoon niet.

    Dat je moeder is zoals ze is en je zus zo druk en op zichzelf gericht, daar kun je weinig aan doen. Misschien dat je met je ouders wel eens kan praten over je broer met zijn muziek. Dat kan best wat minder lijkt mij.
    Echt worden zoals jij dat graag wilt dan zal wel niet lukken maar probeer je er een beetje voor af te sluiten. Zoek zoveel mogelijk bezigheden buitenshuis. Is er niet iemand in de buurt voor wie je de hond uit kan laten? Met een hond in een park wandelen is heel ontspannend en je komt nog eens iemand tegen.
    Misschien kun je aan sport gaan doen en je kunt altijd naar de bibliotheek gaan om daar te lezen en te studeren. Daar is het in ieder geval rustig.

    Het huis uit is geen optie, dat begrijp je zelf ook wel, dus probeer het nog even vol te houden en wees creatief. Is er geen schuurtje in de tuin?

    Veel sterkte!

    22 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten