Skip to content
7 reacties
730 weergaves

Ik word niet serieus genomen.

Ik zit ergens mee. Mijn vader doet steeds zo stom tegen mij. Als ik mijn mening geef, luistert hij niet of hij zegt dat ik niks moet zeggen. Hij doet echt onaardig tegen me. Mijn mening doet er vaak niet toe en hij zegt wel eens dat ik dom ben omdat ik vmbo-kader doe. Ik ben er soms zelfs verdrietig over als ik weer eens afgekapt of afgekraakt wordt. Ik ben heust geen domme idioot denk ik dan. Hij doet soms net of ik niks zinnigs te zeggen heb. Ik voel me dan echt niet serieus genomen. Wat moet ik doen?

17 jaar
3 jaren geleden

7 Reacties

  • Ja je hebt ook gelijkt maar aan het einde van dit schooljaar ben ik klaar met de middelbare school en ga ik waarschijnlijk uit huis, dan ben ik van hem af.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Dat is de reden dat ik mijn pa uit me leven heb getrapt. Hij deed exact hetzelfde en begon zijn wiet platen z'n kids te noemen en mij een prinses... Ben toen ik 18 werd achter veel dingen gekomen. Ik zeg niet dat je hetzelfde moet doen, maar als je nu niet opstapt tegen hem, ga je het waarschijnlijk niet doen

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • J22, Heel erg bedankt voor je steun, ik snap dat het aan hem ligt ja. Hij is inderdaad fout, ik niet. En de enige manier waarin hij redelijk positief over is als het om mij gaat is hoe ik er uit zie. Ik zie er ook best goed uit, en dat is het enige waar hij naar kijkt. Daarom zegt hij waarschijnlijk dat ik een hoertje moet worden ofzo. Maar ik ga het gewoon denk ik een beetje langs me heen gaan allemaal. Da's het beste. Ik vermijd hem al zo veel mogelijk, ik hoe die man niet langer dan nodig te zien.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste meid, Jij hebt wel pech met je vader. Hoe hij zich gedraagt naar jou dat kan echt niet. Wat is er met hem dat hij zo naar doet? Voor de meeste ouders zijn hun kinderen hun kostbaarste bezit waar ze alles voor over hebben. Blijkbaar is er iets in het leven van je vader dat gemaakt heeft dat het een hele negatieve man is geworden.

    Het enige wat jij kunt doen is verder gaan met je leven. Je doet VMBO kader, wat een prima opleiding is, en daarna kun je doorstromen naar het MBO. Doe je best op school, haal je VMBO diploma, dan voel jij je al een stuk meer waard, en schrijf je dan in op het MBO.
    Ik begrijp dat de opmerkingen van je vader je diep raken, tenslotte is het je vader en heb je tegen hem opgezien. Ik weet niet of jullie nog op een normale manier met elkaar kunnen praten, maar dan zou je hem eens kunnen vragen hoe hij de rol van de vader in het gezin ziet en wat jij als dochter van hem mag verwachten.
    Als je ook echt lelijk wil doen kun je hem vragen of hij zelf niet vindt dat hij als vader mislukt is en dat hij beter geen kinderen had kunnen krijgen als hij zo teleurgesteld is in het resultaat. Misschien gaat dat een beetje te ver, maar wie is er nu verantwoordelijk voor jouw bestaan?

    Wat je nu het beste kan doen is maar je schouders ophalen en accepteren dat je aan deze vader niets hebt. Laat hem maar in zijn sop gaarkoken en als hij jou wat vraagt dan zeg je maar dat je dom bent om hem antwoord te geven en dat je dus maar liever niets zegt. Kaats de bal gewoon terug. Toon er (zogenaamd) begrip voor dat het heel akelig moet zijn voor zo'n succesvolle intelligente man als je vader om jou als dochter te hebben. Zo stapel je brandende kolen op zijn hoofd en misschien dat er dan iets wakker gaat worden. Je zou bijvoorbeeld ook eens langs je neus weg tegen een kennis of familielid van jullie kunnen opmerken dat je vader zegt dat je maar in de prostitutie moet gaan.

    Bouw een leven op naast je thuis met vrienden en vriendinnen die om je geven en waar je welkom bent. Uiteindelijk sta je straks op eigen benen en is wat je nu meemaakt een nare droom geweest. Geloof niets van die nare opmerkingen van je vader en probeer het zoveel mogelijk te rationaliseren. Kijk naar jezelf. Gaat het goed op school? Zie je er best leuk uit? Ga je gezellig om met je klasgenoten en anderen? Heb je behalve je vader meer familieleden die wel normaal doen? Richt je daar op en laat je niet een minderwaardigheidscomplex aanpraten. Met jou is niets aan de hand, met je vader wel!

    Veel sterkte en een goed 2021!

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Ts hier, Ik zit er nog steeds mee jongens, ik word er steeds verdrietiger van. Mijn vader vind mij gewoon dom, wat moet ik nou doen?! Hij heeft zelfs een keer gezegd: ik denk dat een hoertje voor jou het beste beroep is.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik neem aan dat je ouders gescheiden zijn of dat je moeder misschien is overleden? (als dag zo is ik leef met je mee) En zo niet vertel het aan je moeder en anders negeer je hem ook gewoon voor een tijdje en praat met je vader erover. Als dat niet werkt heeft er dan iemand anders misschien ideeën? Ik hoop dat je wat aan hebt succes!

    13 jaar
    3 jaren geleden
  • Laat je niet klein krijgen door je pa. Je bent goed zoals je bent. Zorg dat je goed je best doet op school. Het is fout van hem om jou zo te kleineren. Wat hij doet is in feite geestelijke mishandeling. Als het te erg wordt kun je contact opnemen met instantie veiligthuis.nl daar zijn hulpverleners die jou verder kunnen helpen. Sterkte.

    21 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten