Skip to content
4 reacties
731 weergaves

Ik mag niet naar een vriend toe.

Ik ben een meisje van bijna 18. Ik doe samen met een jongen mijn profielwerkstuk. Ik mag niet naar hem toe, of hij naar mij. Mijn moeder geeft als argument dat ze het niet nodig vind... en ze wordt gelijk helemaal kwaad als ik het erover heb. En komt ze met de eindconclusie: als je het er niet mee eens ben, ga je maar op jezelf wonen. Heel goed argument dus. Ze beweert dat ik lieg over allerlei dingen en dat zij het vertrouwen in mij kwijt is. Zij liegt ook, zij geeft ook niet de daadwerkelijke reden waarom ik niet naar hem toe mag of hij naar mij. Dat zegt ze gewoon niet. Ze is bang dat ik een of andere hoer ben met wie ik het bed deel als ik iemand leuk vindt. Nou, ik ben pas sinds kort met jongens bezig en ik ben ook voor het eerst verliefd. Sommige meisjes zijn 11 en zitten al aan de pil en slapen volop bij hun vriendjes. Ik mag niet eens naar hem of hij naar mij om aan school te werken, hoe hypocriet. Ze zit zelf ook keihard tegen mij te liegen, terwijl ze mij een leugenaar vindt. Zelf gaat ze het slachtofferrol zitten spelen ‘vroeger hadden we zo’n goeie band samen, maar jij moet het weer verpesten’. Van mijn vader mag het wel, alleen die durft niet tegen mijn moeder in te gaan, lafbek. De jongen waarmee ik samenwerk weet het ondertussen wel dat mijn moeder zo is. Het is niet de eerste keer dat ik dir heb gehad. De vorige keer vertelde ik het eerlijk tegen hem. Maar nu durf ik het niet tegen hem te zeggen, hij gaat mij een enorme loser vinden. Het is tenslotte mijn crush. Het is ook niet zo dat ze hem niet kennen ofzo, ik facetime af en toe met hem, en ik heb ook al contact gehad met zijn ouders, dat zijn ook keurige mensen, mijn moeder heeft ook al een klein beetje contact gehad met zijn ouders. Ook wilt ze niet bellen of appen met hem of zijn ouders om vertrouwen te krijgen. Prima dat het niet mag maar geef gewoon een geldige reden! Ik kan hier zo kwaad om worden, leuk voor een kind van 13 maar ik ben bijna 18...
Hebben jullie ook zulke ouders? En wat zouden jullie in mijn situatie doen?

17 jaar
3 jaren geleden

4 Reacties

  • Persoonlijk vind ik dat de afstand geen probleem zou moeten zijn: Vanaf mijn 12e fietste ik al elke dag 10 km naar de bushalte (om naar school te gaan), en ook gewoon weer terug. die 2 kilometer extra zou voor mij niks uitmaken. Ik begrijp dat je moeder je wil beschermen, maar dat dit misschien niet de meest fijne manier is. Als je echt wilt, kun je gewoon op de fiets stappen en er heen gaan, come on, je bent bijna 18, tijd dat je zelfstandig wordt, om het zo maar even uit te drukken.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • TS hier! Nee er is niks gebeurd. Dit is de eerste keer dat een jongen wat dichter bij me lijkt te staan, heb ook nooit eerder vriendjes gehad dus ik weet niet of het aan de persoon ligt of aan mij. En of ze altijd al zo is geweest. Ze verdomd het gewoon om te zeggen waarom niet. En als ze niet had gewild dat ik met en jongen samen zou werken, had ze dat ff van te voren moeten zeggen en niet op deze manier. Als ik het vraag dan krijg ik als antwoord: ‘vind ik nergens voor nodig, tijdens FaceTime doen jullie toch ook niks? Iedereen doet gewoon z’n eigen stukje, klaar’. ‘Als je het er niet mee eens bent ga je maar op je eigen wonen’. Slaat toch helemaal nergens op! Klopt, we kletsen vaak tijdens facetime maar we zijn ook gewoon serieus bezig.
    Nou was er vanochtend toevallig bezoek, en ik heb eens even stiekem meegeluisterd met het gesprek. En ik hoorde iets zeggen over zijn uiterlijk. Ik hoorde haar dit ongeveer zeggen: ‘het is gewoon een mooie jongen, hij is lief voor haar, ontzettend knap, als ik zijn tanden zie val ik recht van me stoel af. Maar ik moet niks forceren, ik moet haar op afstand houden en ze moet eindelijk is gaan inzien dat ik haar alleen maar wil beschermen’. Moet ik toegeven dat hij zeker knap is. De ene keer praat ze super negatief over hem, en de andere keer praat ze zo. Het is ook zo jammer dat hij niet zo dichtbij woont (12km ongeveer) want anders was ik er gewoon allang naartoe gefietst maar ik ga nooit alleen van huis af en al helemaal niet met de fiets (ik woon best ver overal vandaan). Ik vind het nergens op slaan, zijn ouders staan te springen om mij te zien maar mijn moeder houdt me tegen. Zo maak ik ook niet echt een al te goede indruk op hun. Ik snap het echt niet. Mijn vader is maar heel weinig thuis dus daar kan ik niet echt afspraken mee maken, en bovendien mijn moeder is zo stront eigenwijs.Het lijkt wel alsof ze me expres probeert te pesten. En mijn vader boeit het ook niet zoveel over mij, dus die gaat er ook niet tegen in. Soms snap ik niet waarom mijn vader voor haar heeft gekozen... omdat hij zo knap is denkt mijn moeder gelijk dat het een player is. Hij is best wel populair, maar ik ben heus wel verstandig. Bovendien is het maar een crush, daar wil ik niet het bed gelijk mee delen, ik ben geen hoer. één ding weet ik zeker: later ga ik dit dus heel anders doen, dat sowieso.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Voor je PWS is het nodig dat je elkaar ziet. Je moeder klinkt echt als zeur. Ik zou alleen met je vader erover hebben en dan hem nogmaals proberen te overtuigen en toch gaan. Als je ma dan boos wordt zeg je dat t van je vader mocht. En je kan ook gwn waar t op slaat zeggen en tegen haar zeggen: waarom mag het niet? Ik ga aan school werken, heus niet met hem naar bed. Op een grappige manier.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Wat is er gebeurd dat jouw moeder je niet meer vertrouwd? Vraag haar wat je moet doen om haar vertrouwen terug te krijgen. Als ze star blijft passeer je voortaan je moeder en dan doe je alleen nog zaken met je pa. Daar valt mee te praten zeg je. Zijn mening telt net zo zwaar.

    19 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten