Skip to content
3 reacties
532 weergaves

te veel dingen in huis doen ( huishouding )

hi , ik zit met een probleem : tweeling zus van mijn pleegmama laat mij huishoudelijke taken uitvoeren terwijl zij maar op haar luie reet blijf zitten . Ook moet ik van haar boodschappen gaan doen ik moet 10 minuten a kwartier lopen eer ik bij winkel ben en met zware tas sjouwen terwijl ik paar weken geleden geopereerd ben en dit eigenlijk niet mag doen . Vind dit niet erg om een keer te doen maar niet elke dag terwijl zij rijbewijs heb en een auto kan pakken . hoe kan ik dit het beste aanpakken ????

15 jaar
3 jaren geleden

3 Reacties

  • Beste meid, Ben jij datzelfde meisje als van slaapproblemen? Op zich is het niet zo vreemd dat jou gevraagd wordt om ook wat bij te dragen aan het huishouden. Je schreef in je andere bericht dat jouw pleegmoeder en haar zuster werken bij een transportbedrijf en dat je pleegvader niet kan werken. Je oudere pleegzus werkt ook, en ja, dan kunnen ze daar wel wat extra handen gebruiken.
    De tweelingzus van je pleegmoeder is dat een andere zus dan die in het transportbedrijf werkt?

    Als ik af ga op wat ik in je bericht lees dan is het wel wat onredelijk dat ze jou elke dag boodschappen laten doen (Echt elke dag?). Tien minuten of langer lopen met een zware boodschappentas valt niet mee, zeker als je niet lang geleden een operatie hebt gehad. Heb je geen fiets?
    Je bent boos op die tweelingzus van je pleegmoeder, dat begrijp ik wel en ik begrijp ook dat je niet teveel drukte wilt maken in verband met je positie als pleegkind daar. Is dat misschien een van de redenen waardoor je wakker ligt? Woont die tweelingzus daar ook in huis?

    Is het mogelijk dat jij met die zus kan praten zonder dat een van jullie boos wordt en het op ruzie uitdraait? Als je niet met haar kan praten, praat er dan eens over met je pleegmoeder. Vertel haar dat je best wat wil doen, maar dat dat elke dag boodschappen halen je echt te veel wordt. Je zegt dat die tweelingzus "op haar luie ree zit". Werkt zij niet?

    Het is niet leuk allemaal, maar met ruzie zoeken schiet je niets op, dat zorgt er alleen maar voor dat ze er helemaal niets meer over wil horen. Een gesprek, eerst met die zus, en als dat niet helpt met je pleegmoeder, lijkt mij voorlopig de beste oplossing.

    Samenleven met verschillende mensen is niet gemakkelijk, vooral niet als je een zwakke positie hebt, maar een beetje redelijkheid mag toch wel verwacht worden. Ik wens je veel wijsheid en ik hoop dat jullie er uit komen.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Je bent geopereerd gewoon niet doen, zeggen dat je van de arts dat niet mocht en je geen zorgtaak hebt voor haar want mankeert haar niks dus al zij iets nodig heeft ben jij niet in dienst bij haar.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Praten met haar en of begeleider van de pleegzorg. Die moeten dan weer met haar gaan praten.

    17 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten