Skip to content
6 reacties
865 weergaves

Ik ben niet moeilijk opvoedbaar...

Hoi, ik ben een meid van 15 en woon in een meisjesinternaat omdat ik moeilijk opvoedbaar zou zijn. Ik denk dat de fout niet bij mij ligt maar bij mijn ouders. Zij hebben allebei een drukke baan. Mijn broer en ik werden om 6.30 uur naar de VSO gebracht. Vandaaruit gingen we naar school. Na school gingen we naar de BSO waar we om 18.30 weer werden opgehaald. We gingen naar bed en de volgende morgen weer naar de VSO. In het weekend wilden mijn ouders uitslapen. We gingen wel ieder jaar op vakantie naar Amerika, Zuid Afrika, Australië, Japan.... Tja, wie breed heeft laat breed hangen. Toen ik van de lagere school ging was ik ook van de BSO af. Mijn broer was veel bij vrienden, mijn ouders de hele dag weg. Ik was alleen als ik uit bed kwam, ik was alleen als ik uit school kwam. Er was wel altijd een pakket van AH of Hello Fresh in huis maar dat moest nog klaargemaakt worden. 12/13 jaar en zelf koken??? Heb een paar keer zo'n kant en klaar menu bij de supermarkt gejat. In de magnetron en eten.... Ben gepakt voor winkeldiefstal. Jatte ook sigaretten wijn en bier. Eerst voor oudere meiden en later ook voor me zelf. Heb een paar keer drugs gehad en ben op school gepakt met drugs. Mijn ouders hebben me hier heen gebracht. Ik wilde eerst niet!!!!! Ik ga weer naar school (wel een andere waar ik eerst zat). Ik heb verkering met een meid uit mijn groep. Er zijn altijd mensen om me heen, ben nooit alleen als ik naar school ga of thuiskom. Eerst haatte ik mijn begeleider. Heb nu een hele goede band met hem. Ik heb regels in huis waar ik me aan hou, heb inmiddels koken geleerd. Voel me gewoon happy. Je kunt wel een hele dikke baan hebben met een grote auto, kast van een huis, bakken met geld verdienen..... Voor veel banen moet je een goede opleiding hebben maar om een kind te krijgen hoef je geen opleiding te volgen. Mijn ouders zijn dan wel goed in zaken doen, maar opvoeden kunnen ze niet! Ik moest 2 keer per maand een weekend naar mijn ouders maar dat wil ik niet meer. Daar is geen moer aan. Hier heb ik mijn meisje, vrienden om me heen, lieve verzorgers, we hebben huiskatten, 2 honden en om het huis heen lopen kippen, geiten en konijnen. Ben ik moeilijk????

15 jaar
2 jaren geleden

6 Reacties

  • Beste TS, zoals jij het omschrijft begrijp ik jou volledig, maar vanwaar gaan stelen? Dat maakt dat je een stempel krijgt die je niet verdiend, vanuit jou informatie. Richt je leven in zoals jij het wilt, maar let op, je bent pas 15 en je ouders hebben volledige zeggenschap over jou. Succes en veel liefde van jou vriendin.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Hoi, Wat jij aangeeft is dat je wat contact mist met je ouders op dit moment. Je zoekt genegenheid. Pas op met dit zoeken bij mensen die jou alleen maar willen gebruiken. Je bent op een leeftijd om deze genegenheid te zoeken in een relatie. Maar je ouders blijven altijd heel belangrijk in je leven. Ze zullen je steunen zoveel ze kunnen. Misschien kun je een vriend vinden waar je veel voor elkaar overhebt. Die gaan de genegenheid van ouders deels overnemen. Succes met je zoektocht. H.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik ben een jongen en zit ook op internaat.
    Mijn ouders zijn zelfstandig en hebben een goed draaiende bakkerij. Toen ik naar het derde studiejaar moest hebben mijn ouders beslist om mij op internaat te sturen. Ik was daar wel gelukkig op dat internaat had veel vriendjes om te spelen.
    Thuis kregen wij wel alles wat we wilden er is e die part time bij ons thuis is en zij doet het ganse huishouden eten maken en zorgen dat we ons huiswerk maakten en en ons in bed steken heb nog 2 broertjes van 8 en 10 jaar .wij kregen alles maar niet altijd een dikke knuffel of een keer voetballen met de papa waren altijd aan het werken en geld aan het verdienen. Nu zit ik in het middelbaar en nog altijd op internaat ik vind hier wel leuk met mijn vrienden maar toch ben ik soms jaloers op l mijn beste vriend waar de mama en papa altijd thuis zijn en coole dingen samen doen
    Ad

    12 jaar
    2 jaren geleden
  • Bij mij is het niet helemaal hetzelfde als bij jou, maar het gaat wel in die richting, dus ik snap je wel.

    Ik heb heel bekrompen ouders die mentaal muurvast zitten in hun achterhaalde idee-fixes. Ze leven niet zelf, ze volgen slaafs hun dwanggedachten. Ze begrijpen ons niet: ze zijn fysiek wel aanwezig, maar er is geen enkele connectie. Dingen zoals knuffelen, of over gevoelige onderwerpen spreken, is natuurlijk helemaal taboe. Dus eigenlijk leven wij allemaal naast elkaar op ons eentje. Ik denk dat ze het wel goed bedoelen, maar ze kunnen het gewoon niet.

    Ik was dikwijls jaloers op kinderen die wel een warme band hadden met hun ouders, en die wel echt goede communicatie hadden, en liefde kregen.

    Dus of je moeilijk bent of niet, zou ik niet kunnen zeggen, dus bokkig je wil doordrijven, ook al is dat misschien destructief? Het lijkt mij eerder emotioneel verwaarloosd en misschien een beetje verbitterd, zou dat kunnen?

    Maar je zou misschien wel aan je ethiek kunnen werken. Ethisch zijn wil zeggen dat je goed en constructief bent, dat je dingen doet die jouw voortbestaan bevorderen, en dat van zoveel mogelijk andere mensen. Dus als je iets doet, moet het opbouwend zijn voor jezelf, je familie, vrienden, hele samenleving, dieren, natuur... Tenminste, zoveel mogelijk, het gaat niet altijd.

    Maar je mag ook niet gaan slijmen, geen hielen likken, jezelf niet wegcijferen, geen slaaf worden. Al wat je doet, moet ook je eigen leven beter maken. Je moet zelfstandiger en oorzakelijker worden, stabieler in het leven staan, en je doelen duidelijker kiezen en nastreven.

    Dat was in je verleden misschien niet altijd zo, drugs en stelen zijn voor niemand constructief. Dus als je daar nog wat meer levensinzicht zou kunnen krijgen en daaraan zou kunnen werken, zou dat goed zijn, denk ik.

    Zorg ook dat je een goede opleiding krijgt en daar hard aan werkt, in een richting die je echt interesseert en die goede kansen geeft op boeiend werk. Immers, hoe hoger je diploma, hoe makkelijker je de rest van je leven die dingen kan gaan doen die je graag doet.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Veel ouders zijn ongeschikt helaas

    Ze maken het er zich makkelijk vanaf zo

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Succes met zo zelfstandig je leven op de rit terug te hebben xx

    19 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten