Skip to content
4 reacties
614 weergaves

Lichamelijke klachten en geen emotionele steun van ouders?

Hoi allen,

Ik zit namelijk al bijna 2 jaar met fysieke klachten. Uiteindelijk ben ik naar de fysiotherapeut gegaan en bleek dat ik een heup verschil heb van 2,5 cm. Daardoor bijna overal wel pijn en heb men gewichtheffen moeten aanpassen qua oefeningen en ben gestopt daardoor met voetbal.

In die 2 jaar heb ik af en toe tegen men ouders vertelt dat ik fysieke klachten heb, maar ze doen er niks mee of vragen niks. Het voelt alsof het hun niks boeit en hierdoor vraag ik me vaak of dit normaal gedrag is voor een ouder? Ik mis echt emotionele steun ermee, ik zeg er ook niks meer over en ik vraag me echt oprecht af of jullie dit ook zo ervaren, want het voelt zo onmenselijk voor mij.
Alvast bedankt voor reacties, gr TS

21 jaar
10 maanden geleden

4 Reacties

  • Ik heb hetzelfde met mijn ouders. Al vanaf mijn 14e pijn in mijn knie met veel dingen. Weinig vraag naar hoe het gaat fysiek maar ook emotioneel vragen ze niet.

    Ik heb het daar heel mijn jeugd zwaar mee gehad en nu nog steeds. Het is echt kwalijk van je ouders dat ze niet naar dat soort dingen vragen. Mocht je er zelf echt veel problemen mee ervaren en je verhaal kwijt willen ga naar vrienden/familie/vertrouwenspersoon/huisarts
    Blijf er niet mee rondlopen. Helaas kan je je ouders niet veranderen maar je kan zelf wel ergens anders gaan zoeken wat je nodig heb nu

    Succes

    23 jaar
    10 maanden geleden
  • Wat zwaar dat jou ouders niet meelevend zijn met jou lichamelijke klachten/aandoening. Mischien dat de therapeut met hen kan praten?

    Wat betreft jou klachten: Dit soort verschillen worden doorgaans gecorrigeerd met plakband. Dus wat dat betreft is er hoop.

    19 jaar
    10 maanden geleden
  • Beste TS, heb zoiets ook meegemaakt, ouders die totaal geen interesse in je hebben. Heel vervelend, maar naar herhaalde pogingen ben ik ermee gestopt. Trek hierin nu mijn eigen plan, erg zuur maar aan een dood paart ga ik niet meer trekken, ook al zijn het mijn ouders. Zoek het bij vrienden, die kun je tenminste uitkiezen!!!

    20 jaar
    10 maanden geleden
  • Paart = natuurlijk paard!

    20 jaar
    10 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten