Skip to content
40 reacties
2974 weergaves

strenge ouders

zijn er meer mensen met strenge ouders? zo ja waarom dan?

16 jaar
9 maanden geleden

40 Reacties

  • Meisje 21 jouw eigen topic is dus gesloten en je onderwerp is op de laatste pagina gezet. pag. 52. Jong in Veldhoven. Had nog wel gereageerd maar niemand die het nog leest als het op de laatste pagina staat. Maar kun je het nog wel lezen, maar niet meer reageren. Heb zoiets van de readactie, waarom doen ze dit, dit op de laatste pagina zetten, kunnen ze het net zo goed verwijderen, niemand die deze pagina's nog bezoekt. Ergens jammer, je had veel lezers.

    18 jaar
    5 maanden geleden
  • Hoe gek kun je het maken. zijn nu eenmaal jongens die een conservatieve opvoeding nog waarderen. Zoals ik. Niet van mijn ouders maar van een jongen die ouder en dominant is. Welke jongen herkent dit en krijgt dit ook of zou het wel willen. Ik heb het nog nodig en vind zelf dat ik het verdiend heb, en schaam me er niet voor.

    18 jaar
    6 maanden geleden
  • Vind het gewoon bij me passen , dus niet gek. Trots dat ik een stoere jongen ben, die het soms verdiend.

    17 jaar
    6 maanden geleden
  • Een jongen van 17 die een echte jongen wil zijn en daarom een pak slaag stoer vind. Hoe gek kun je het maken.

    18 jaar
    6 maanden geleden
  • Jongen 23 , je zegt dat het in streng religieuze gezinnen voor komt, Gereformeerd waarschijnlijk. Nu, dat is onzin, Gereformeerd is een normaal geloof, en echt niet streng. Ken genoeg jongens die gereformeerd zijn en normaal vrij opgevoed worden net als ik die geen geloof aan hangen. Of hervormd zijn, hervormd en gereformeerd zijn vrijwel gelijk. Komt wel voor misschien bij een sekte maar niet bij gereformeerd.

    17 jaar
    7 maanden geleden
  • Jongen 17, fijn ergens dat je een goede band met je moeder hebt. En daarom geen kindertelefoon wil bellen. Je ziet het dan ook niet als mishandeling , maar gewoon als verdiend.Heb ook best een goede band met mijn moeder, die nog nooit geslagen heeft, ook al had ik het wel verdiend soms. Maar het past gewoon niet bij mijn moeder, die nogal zachtaardig is. Maar gek , heb het nodig soms, heb contact met een soort begeleider, noem het een coach. Met hem kan ik overal over praten, hij begrijpt me. Wil ook een echte jongen zijn, en heb er mee ingestemd dat als ik echt een pak slaag verdiend heb , het ook krijg. Voel het zoals jij zegt dit niet als mishandeling, ergens vind ik het wel fijn en stoer dat ik het krijg soms. Geeft me zelfvertrouwen. En ik begrijp je dus wel. Blij met dit soort reacties, geeft aan dat ik dus niet de enigste ben.

    17 jaar
    7 maanden geleden
  • Ik wil even reageren op die jongen die het heeft over de kinder telefoon bellen omdat je een pak slaag krijgt. Ik zou dat nooit doen en het zou niet eens in me opkomen. Ik heb na mijn eigen gevoel een hele lieve moeder en ben erg trots op haar . En ja ze voed me zus en mij alleen op we zijn allebei pubers en ga dan wel eens tot het gaatje en dan kan ik haar zo uitdagen dat ik naar mijn kamer moet en wachten tot ze mij met haar pantoffel op m,n kont geeft. Ik heb daar totaal geen moeite mee en het geeft me een bepaalde spanning in m,n lichaam . Na het pak slaag zit ik ook weer lekker in m,n vel en ben haar dankbaar. M,n zus vind het minder prettig en krijgt ook in uitsterste nood een pak slaag . Maar m,n moeder en ik knuffelen ook graag en ze heeft me nog nooit met geweld mishandeld . Die pantoffel maakt meer lawaai als dat het echt pijn doet.

    17 jaar
    7 maanden geleden
  • De enige die hier op een aantoonbare leugen betrapt is, en dat ook heeft toegegeven, is M21. Dus hoogstens is hier sprake van een gevalletje "de pot verwijt de ketel".

    23 jaar
    8 maanden geleden
  • Geloof jongen 17 wel, veel onderwerpen lijken op elkaar. Zou ook wel over mijn beleving op een internationale school kunnen posten. Vooral tijdens een kamp . Heerste ook een sfeer van stoer jongens gedrag en uitdaging. Was toen ook 17. Dus meisje 21 .

    21 jaar
    8 maanden geleden
  • @j17/20, ik heb het nagekeken op mijn id's en het blijkt dat ik nog tot volgend voorjaar 21 ben. J20 heeft maar tot de volgende forum-update nodig om te reageren. J20: ik reageer niet weer. J17: reageer toch weer. Probeer die eens uit te leggen. Het kan natuurlijk aan mij liggen maar ik houd toch mijn twijfels.

    21 jaar
    8 maanden geleden
  • Reageer toch weer, grote onzin allemaal, veel topics lijken op elkaar. Heb zelfs op een andere topic aan gegeven dat die vriend , nu 20, toen hij ook 17 en 18 was ook wel heeft gereageerd. Dit heb ik allemaal gelezen en heb het van hem overgenomen en reageer nu. Hij heeft meerdere vrienden, ik ben de jongste, die allemaal iets hebben met stoere jongens achtigheid, zoals in veel boeken en films te lezen of te zien is. Wil het hier bij laten, we hebben dus geen relatie. Wil hij ook niet, hij vind me te jong met mijn 17 jaar. Gelukkig heeft hij meer vrienden, ouderen, maar ook een jongen van mijn leeftijd.

    17 jaar
    8 maanden geleden
  • Oeh er is iemand betrapt, die reactie maakt het alleen maar duidelijker.

    15 jaar
    8 maanden geleden
  • Ja hoor , meisje 21 is er weer. Ik ben geen 17 meer, jij nog steeds 21.?
    Ben indertijd gestopt, nog steeds, maar ken een jongen van 17 met wie ik ook bevriend ben. Die deze site ook bezoekt, en we hebben veel gemeen samen. Hij mailt sinds kort nu, laat mij het lezen. Maar reageer zelf niet meer, ja,nu, reageer niet weer, laat ik aan hem over, hij is wel 17 dus. Zelf heb ik al mijn reacties uit geprint, en hij herkent zich hier in, vandaar dat zijn reacties enigszins op de van mij lijken.

    20 jaar
    8 maanden geleden
  • ik krijg thuis ook wel eens billenkoek op mijn blote billen maar vind dat zeker niet stoer en is echt niet fijn om te krijgen kan ik je zeggen

    16 jaar
    8 maanden geleden
  • Zo, ben je er ook weer? En ben je na een jaar of 3 nog steeds 17? Besef dat je voor mensen die hier al wat langer komen niet erg geloofwaardig meer bent. Ja, ik ben off-topic, maar je bericht viel nogal op.

    21 jaar
    8 maanden geleden
  • Meisje 15, jouw vriendin reageert er niet op. Vind zelf dat meisjes niet geslagen mogen worden. Mijn kameraad en ik worden ook niet door onze ouders geslagen. Zelfs vrij opgevoed. Maar we hebben contact met een soort begeleider, en dat vinden wij wel stoer. Geeft ons zelfvertrouwen.

    17 jaar
    8 maanden geleden
  • Ik denk dat heel veel mensen die dit zeggen een soort van rare fetish hebben en verzinnen dat hun ouders dit doen. Ik heb ik wel een vriendin waarvan de ouders gaat wel eens slaan maar zij reageert daar echt niet op dat ze het wel stoer vindt etc.

    15 jaar
    8 maanden geleden
  • @J23: "Die ouders willen hun kinderen opvoeden tot verantwoordelijke en goede volwassenen". Door geweld te normaliseren en zelfs te vergoeilijken? Mijn mensbeeld van een 'goede volwassene' is toch een andere.

    "Het is een vorm van liefde en zo wordt het ook ervaren." Elke vorm van fysieke straf behalve de incidentele corrigerende tik op de bil met de vlakke hand, die helaas als uitzondering in de wet staat, staat wettelijk gelijk aan kindermishandeling en is zodoende strafbaar en bijvoorbeeld ook een rechtsgrond om een uithuisplaatsingsverzoek te kunnen goedkeuren. De wet ziet het dus niet als liefde en ik ook niet.

    Ben het dan ook helemaal eens met een van de eerdere reacties: het is pure onmacht en een giga zwaktebod als je als ouder vandaag de dag nog fysieke straffen uitdeelt!

    22 jaar
    8 maanden geleden
  • In Nederland is het niet gangbaar. Op Amerikaanse privé scholen sturen ouderen hun zoons daar naar toe. Omdat daar nog discipline heerst en goed is voor hu ontwikkeling. Zelfs geven ze toestemming voor lijfstraf. Wat niet gezien wordt als mishandeling maar gewoon verdiend.
    Engelse adelborsten kregen tot eind jaren '60 nog stokslagen bij overtredingen. Ook als je 23 jaar was nog. Men vond dit heel gewoon.
    Heb een kameraad die dit volgt, en zelf ook dit soort opvoeding krijgt van een oudere jongen met wie hij contact heeft gezocht. Hij heeft mij ook zover gekregen dat ik nu ook begeleiding krijg, ondanks ik thuis en hij ook thuis vrij opgevoed zijn, hebben wij waardering voor deze opvoeding en kweekt het bij ons zelfvertrouwen. We accepteren van hem dat we gecorrigeerd worden met soms een aantal klappen op onze billen, ergens vinden we het wel stoer. Liever dan al die andere kinderachtige straffen zoals huis arrest.

    17 jaar
    8 maanden geleden
  • Sluit mij aan bij reactie j22, wat in hemelsnaam bezielen ouders die nog lijfelijke straffen uitdelen. Dit is niet meer van deze tijd en het is ook geen excuus als je dit als ouder vroeger zelf hebt meegemaakt. Tijden veranderen, ook voor de ouders.

    Nu heeft mijn vader mij ook regelmatig een tik gegeven, maar op mij. 15e was ik het bei en heb hem een tik terug gegeven, nooit meer last van hem gehad.

    Dus, maak duidelijk dat er voor jou/jullie ook grenzen zijn, fysiek geweld tegen (eigen) kinderen is in feite onmacht!

    20 jaar
    8 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten