Skip to content
4 reacties
1072 weergaves

Blij als ouders niet thuis zijn

Mijn ouders werken sinds de corona periode vaak en ben daarom gewend dat ik alleen thuis ben. Daarom hebben ik en mijn zusje ook wat taken in huis. Als ik uit school kom heb ik zin om de hond uit te laten, gezond te eten, was en vaatwasser doen en boodschappen. Als ik dan ineens mijn vader thuis zie zitten ben ik er gelijk klaar mee. Ik eet dan niks en ga op de bank op mijn telefoon. Ik heb dan geen energie om iets te doen en heb nergens zin in. Ik heb verder wel een hele goede band met ze. Iemand anders dit ook? Waar komt dit door want vind het wel zielig als ze thuis zijn dan ik dat dan vervelend vind.

16 jaar
8 maanden geleden

4 Reacties

  • Begrijpelijk. Op een bepaalde leeftijd voelen ze als indringers in je prive sfeer, maar dit mag geen excuus te zijn om je dan maar helemaal van hen af te keren. Je bent nogsteeds een kind dat opvoeding vereist. Iets waar we niet veel meer van terug zien omdat de media kinderen helemaal verziekt en geïndoctrineerd. Om dat ongedaan te maken is voor de ouders al zowat onmogelijk, als je je volledig van hen afkeert wordt het alleen maar erger.

    Ookal kan het vervelend zijn als je ouders veel thuis zijn, dit mag geen excuus zijn om je tegen hen te keren.

    22 jaar
    8 maanden geleden
  • Herkenbaar. Dat hebben jongens ook hoor. Mss nog wel meer dan meiden. Vanaf een bepaalde leeftijd voelen je ouders als indringers in je privé sfeer ook al bedoelen ze het nog zo goed. Dan gaat langzaam het idee rijpen om op jezelf te gaan wonen. Daar hoef je geen schuldgevoel over te hebben. Zo werkt het nou eenmaal. Anders zaten we met z'n allen op onze oude dag nog altijd thuis. Het enige wat echt belangrijk is dat - wanneer het zover is - je kan vertrekken zonder ruzie.

    22 jaar
    8 maanden geleden
  • Ik kan me voorstellen dat je het vervelend vind als je ouders van huis zijn. Dan is het huis gelijk zo leeg

    19 jaar
    8 maanden geleden
  • Langzaam aan ben je al een beetje gewend geraakt aan zelfstandig zijn en op jezelf wonen. Nu je ouders vaker thuis zijn voelt dat als een stap terug. Dan heb je geen zin meer om die dingen te doen die bij zelfstandigheid horen, is dat het?

    17 jaar
    8 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten