Skip to content
23 reacties
1844 weergaves

Meer ongelukjes sinds covid?

Dat valt mij op. Ik kijk hier nu 2 a 3 jaar en dat zie ik vaker dan voor die tijd. Ook hier thuis was vroeger mijn broertje nog de enige , nu ook mijn moeder, mijn oudere zus en ik weer. Ook een paar vriendinnen hadden weer een plas ongelukje. We hebben allemaal covid gehad sommigen 2 of 3 keer. Eerst was het dat de toiletten dicht waren, dacht ik, maar die zijn allang weer open dus hoe kan het dan?

22 jaar
5 maanden geleden

23 Reacties

  • Vervelende ongelukjes als je in de bioscoop in je broek plast. Gebeurt dan waarschijnlijk omdat de film goed is en je er niet bij wegwilt. Al kijk je de film af je voelt je de rest van de film wel nat. Ik heb zelf weinig gemerkt van covid in mijn lichaam, wel dat sporten uitviel en dat ik in huis zat vond ik jammer. Ik heb van jongs af aan licht astma, misschien heb ik daarom niks gemerkt. De slechtste plek voor ongelukjes is misschien op school en als je met de bus reist. Ik besefte vroeger niet dat ik een probleem met mijn blaas had, dat heb ik altijd al. Op school zit je een soort van gevangenen 8 uur. Ik verloor iets van 2 stralen urine op school elke keer als ik naar de wc moest. Zo'n 6x per dag. Net niet zoveel dat je zag dat ik in me broek had geplast of soms net een nat rondje in het kruis. En het droogt steeds op maar dan stonk ik wel op de helft van de dag en rook het zelf. Daarom ben ik echt luiers gaan dragen. Dat stopt alle geurtjes. Als je ongelukjes echt vaak zijn of je merkt dat je stinkt kun je beter een luier dragen.

    17 jaar
    4 maanden geleden
  • M21
    Verstandig, het was gebeurd. Naar de toiletten hollen had alleen de aandacht op je gericht. Een uur blijven zitten maakt het minder opvallend. En je hebt de film nog uitgezien. Was er nog iemand bij je of thuis die je het uit moest leggen? Of was het douchen met je broek aan en alles in de was. Niets aan de hand.

    20 jaar
    4 maanden geleden
  • M20 nou het was denk halverwege de film dat het gebeurde er was ook geen pauze tijdens de film ik had behoorlijk wat geplast in me broek en de zitting was ook behoorlijk nat geworden lag zelfs een beetje onder me stoel en ik denk dat ik toen zeker nog een uurtje gezeten had voor dat de film was afgelopen toen we weg gingen snel me jas om me middel gedaan en snel naar buiten gegaan en niet meer naar achter gekeken of iemand anders iets zou zien want ik schaamde me toch al heel erg over wat er gebeurt was

    21 jaar
    4 maanden geleden
  • M21
    Was het alleen maar in je broek of ook in de zitting. Dan zeg je maar niets. Je wilt wel excuses doen maar dan moet je zeggen dat je het in je broeK deed. Rot hoor. Hopelijk herinneren ze zich niet wie waar zat.

    20 jaar
    4 maanden geleden
  • M22
    Niet overal covid de schuld van geven. Dat kan ik ook wel want ik heb het al 3 keer gehad. Ik was bij een vriend en moest ontiegelijk nodig pissen, maar het toilet daar is beneden. Maar toen ik naar huis ging ben ik maar gelijk doorgelopen, het is maar 2 straatjes. Ik was nog op de helft en toen liep het er al uit. Ik probeerde nog alles maar kon het niet meer stoppen. Ik kan daar die spieren of covid de schuld van geven. Ik had ook naar boven kunnen sluipen of er niets aan de hand was. Als je zoals ik volwassen bent of in ieder geval bijna dan zeg je dat je een enorme oetlul bent en daardoor in je broek hebt gezeken.

    19 jaar
    4 maanden geleden
  • Ik vind dit zo erg leuk. Allemaal meiden en zelfs jongens die zo heeeeel erg moeten en eerlijk vertellen dat ze in hun broek plasten. Vervelend voor je maar ik moet er toch om lachen.
    Ik was 8 de laatste keer. Dat is normaal maar zal het hier eerlijk vertellen als het weer gebeurt.
    Zijn er nog meer? Hier hoef je je er niet voor te schamen dus vertel maar.

    14 jaar
    4 maanden geleden
  • @J20 De infectie met COVID kan wel degelijk inwerken op je zenuwstelsel en je blaasspieren (bekkenbodemspieren), waardoor je makkelijker urine verliest. De klachten beperken zich dus niet alleen tot je longen en luchtwegen, helaas.

    22 jaar
    4 maanden geleden
  • nou heb vanavond ook nog groot deel in me broek geplast in de bioscoop normaal hield ik het makkelijk een paar uur op maar na de jaren van covid hou ik het wel op maar zo als der net begon het opeens te lopen in me broek schaamde me dood gelukkig had ik een zwarte jeans aan ! bloos

    21 jaar
    4 maanden geleden
  • nou heb vanavond ook nog groot deel in me broek geplast in de bioscoop normaal hield ik het makkelijk een paar uur op maar na de jaren van covid hou ik het wel op maar zo als der net begon het opeens te lopen in me broek schaamde me dood gelukkig had ik een zwarte jeans aan ! bloos

    21 jaar
    4 maanden geleden
  • Er worden hier dingen door elkaar gehaald. Covid is een probleem voor je ademhaling en je longen. Ik heb het keer gehad en voor al de 1e keer was vreselijk. Duurde lang en veel koorts. Bij de 2e keer was ik al ingeënt en dat viel mee.
    Covid tast niet je blaas of je nieren aan, maar er werden snackbars en kroegen gesloten en daar kon je niet meer naar het toilet. Ook andere openbare toiletten in treinen en stations waren ineens dicht. Daar zijn mensen door overvallen want die konden nergens meer. Op straat handhavers dus daar kon je ook nergens meer wildplassen. Voor mij was het de eerste dag raak. De druk op mijn blaas was zo erg geworden dat alles er uitliep voor ik bij me thuis kon. Dat is niet eens een ongelukje omdat ik te lang gewacht had. Ik kon gewoon nergens dus dat heet overmacht. Daar heb ik me geen seconde voor geschaamd. Natuurlijk lullig, maar ik kon daar niets aan doen. En er waren er veel meer.
    Dat heeft niets met ziek zijn te maken.

    20 jaar
    4 maanden geleden
  • Overdag niet, maar 's nachts ben ik in de lockdowns ook terug meer in mijn broek gaan doen. Daarvoor was het maar af en toe, 1x per week of zo, nu terug elke nacht. Ik weet niet of het door covid komt, want ik weet niet of ik dat gehad heb. Maar ik voelde mij toen wel niet goed. Maar het kan ook komen door de afzondering en de lockdowns, dat we nooit buiten mochten en niet naar school of vrienden, en dat we dus allemaal depri waren.

    13 jaar
    4 maanden geleden
  • Dat zou ook best kunnen meisje22. Mijn vriendinnen reageerden heel spastisch paniekerig toen ik zei dat ik op het punt stond het in mijn broek te doen. Ja wat kon ik anders, ik had het al bijna een uur op zitten houden en dan voel je dat dat niet meer gaat. Ik moest echt uitleggen dat dat niet zo heel erg was en dan mijn wereld niet zou vergaan. Inderdaad groter taboe dan nodig is. Misschien dat door dat gedoe met corona meer mensen het hadden en het daardoor nu een wat minder taboe is. Braken is eigenlijk erger en dat hou je dan ook niet lang meer tegen. Zo zou het ook kunnen zijn.

    23 jaar
    5 maanden geleden
  • Of zou het misschien kunnen dat ze er meer open over zijn dan vroeger, dat het meer bespreekbaar is? Plasongelukjes zijn een beetje een onzinnig selectief taboe. Terwijl het niet erger is dan andere kwaaltjes of lichamelijke dingen zoals periode en doorlekken, ziek worden, lopende neus, bril dragen, astma,... Soms kan je die dingen voorkomen, soms niet.

    22 jaar
    5 maanden geleden
  • Dat moet je vooral zeggen dat dat jou nooit zal overkomen m14. Dan vergeet je morgen om te plassen als je weg gaat, zit je in de bus of auto met 2 heerlijk mokken koffie op die doorstromen in je blaas en hup een file van een uur. Kan zomaar gebeuren en daar zit je dan te wiebelen met je lippen daar beneden tegen elkaar gekneld. En als die bus dan eindelijk weer kan rijden neemt hij zo n rottige drempel. Nou dan hou jij het ook niet meer droog.

    20 jaar
    5 maanden geleden
  • Ik heb het nog nooit gedaan en dat gaat ook nooit gebeuren. Mijn moeder wel en een jongen deed het in zijn broek. Allebei zijn pijpen werden nat. Het leek of hij 2 piemels had.

    14 jaar
    5 maanden geleden
  • Dat dacht ik ook ts. Hij moest dat wsl nog erger kwijt dan die drie flesjes bier die hij bij mij had gedronken daar op straat. Het was al laat en donker maar je komt er helaas voor hem altijd wel iemand tegen. Hij vertelde dat het de keer daarvoor was op zijn vierde jaar. Toen bestond er nog geen covid. Kon dus kloppen, zelf dacht hij van de kou.

    20 jaar
    5 maanden geleden
  • J18

    Zo idioot is dat dus helemaal niet. J22geeft dat ook al aan en andere herkennen het ook. Zo erg dat je inco broekjes moet gaan dragen heb ik ook weer niet meegemaakt. Mijn moeder is wel ook nog steeds eerder moe dan voor haar covid. Ook niet echt long covid hoor dat is uiteraard veel erger. Zou dus best wel de reden kunnen zijn.

    22 jaar
    5 maanden geleden
  • J20

    Als je een vriend of vriendin iets kan vertellen waarvoor je je heel erg schaamt, wordt die schaamte wat minder. Daarom zei hij het je mogelijk. Of om je om zijn stommiteit te laten lachen. Maar had hij dat voor covid nooit?

    22 jaar
    5 maanden geleden
  • Je bent toch geen idioot

    18 jaar
    5 maanden geleden
  • Ik had het toon ook een keer en dat was wel door al die maatregelen met covid. Ik heb het toen ook hier gemeld aan iemand die zich kapot schaamde. Was zij de enige niet.
    Ik schaamde me echt dood, maar ik moest toch snel weer naar huis. Bang voor wat mijn moeder er van zou zeggen. Op je 19e thuiskomen met een natte broek, daar verwachtte ik een stevige preek. Maar het gaf niks, kan gebeuren. Toen was het nog niet klaar want ik had net mijn vriendin en die moest het niet van een ander horen. Ook haar hakkelend met een rooie kop uitleggen hoe erg ik moest en hoe stom ik mezelf vond. Ze vroeg of het pijn had gedaan en begon over de kapper die ook dicht was. Het is niet meer zo taboe daarom misschien.


    21 jaar
    5 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten