Skip to content
6 reacties
371 weergaves

Ouders en eerste keer seks

Heei,   Ik ben een meisje van 15 jaar. Ik heb een vriend van bijna 18. Mijn moeder vroeg me laatst of ik al meer gedaan had. Ik kon niet liegen en zei van wel. Zij begreep daar blijkbaar uit dat ik ontmaagd ben, wat ook zo is. Nu vindt ze me te jong en zegt ze "ja maar als het nu uitgaat dan doet het enorm veel pijn". Maar ik dacht: als je getrouwd bent, kun je ook ruzie krijgen en scheiden.

Nu weet mn moeder het, maar ik weet niet of mijn vader het ook weet. Als hij het te weten komt dan zorgt hij er persoonlijk voor dat ik mijn vriendje nooit meer te zien krijg.

Mijn moeder is niet heel streng, maar mijn vader heel erg.
Nu ben ik benieuwd hoe ouders van anderen erop reageren als ze erachter komen dat hun kind ontmaagd is door zijn/haar vriendin/vriend.

xx

15 jaar
12 jaren geleden

6 Reacties

  • RE: BM

    Daar heb je wel een punt. Ik weet de betekenis van "houden van" nu wel, want door de relatie met mijn ex heb ik veel geleerd. In mijn nieuwe relatie komt liefde van 2 kanten, niet van 1 kant. Seks is niet voor "de leuk" maar om je liefde aan je partner duidelijk te maken. Het moet fijn zijn, liefdevol, maar ook lust en vertrouwen spelen een rol. Lust is niet het tegenovergestelde van liefde. In tegendeel. Maar als het de overhand neemt is er iets mis. Mijn vriendje was voor mij ook nog gewoon maagd en een vriend van mijn vriendje voelde zich echt een schande omdat hij bijna 17 was en nog steeds maagd. Dus ging ie gewoon maar met willekeurig meisje naar bed. Mijn vriendje en ik vonden dit echt een ranzig idee, want van liefde is hier totaal geen sprake. En dat terwijl liefde het allerbelangrijkste is als je seks hebt... Als je seks hebt zonder liefde dan geef je jezelf ook gewoon weg.

    Je hebt dus wel gelijk hoor. Maar leeftijd zegt niet altijd alles over je verstand. Ik weet waar ik mee bezig ben, en ik weet ook helemaal zeker dat ik dit echt wil. Als ik nou die vriend van me vriendje als vriendje had gehad, dan zou het heel anders gelopen zijn. Want ik ben niet het soort meisje die zich zomaar laat gebruiken als ontmaagdingsobject. Of als sletje ofzo. Ik hou van me vriendje en hij van mij. En we zijn van plan nog vele jaren samen te blijven, dus dat is de reden waarom ik zo jong ontmaagd ben....

    xx, de schrijfster

    15 jaar
    12 jaren geleden
  • derp

    True. But the thing is, toen ik 15 was wist ik de betekenis van 'houden van' niet. Ik ben bijna 20 en weet het nog steeds niet. En hoe ouder ik word, hoe sceptischer ik word en hoe meer ik eigenlijk neerkijk op de jonge dames en heren die het haast als een zonde beschouwen om op je achttiende nog maagd te zijn.
    What I'm trying to say is.. in mijn ogen is seks meer dan alleen seks. Er komt liefde bij kijken, lust, zelfkennis en kennis en vertrouwen in de ander. En ik was op die leeftijd nog niet in staat dat helder zo helder voor mezelf te formuleren als nu.
    Er gaan zat dagen voorbij waarbij ik ervan baal dat ik nog steeds niemand heb gevonden die een arm om mijn schouder slaat en ik jaloers ben op al die mazzelaren om me heen, maar aan de andere kant ben ik er trots op dat ik me niet gek laat maken door sociale druk en opgedrongen seksualiteit hier in Nederland. Wat vandaag niet komt, komt morgen :).

    - BM.

    19 jaar
    12 jaren geleden
  • Nog meer reacties?

     Zie titel...

    15 jaar
    12 jaren geleden
  • Euhmmmm...

     Ik heb het alleen maar mijn vader vertelt xD hij zei : goedzo kerel! mijn moeders reactie wil ik niet weten :S waarschijnlijk heeft mijn vader dit tog al vertelt xD

    17 jaar
    12 jaren geleden
  • RE: derp

    Maar waarom zou je teleurgesteld zijn in jezelf dan? Als je superveel van je vriend houdt, en echt alles uit pure liefde doet, zou je dan echt teleurgesteld in jezelf zijn? 15 is wat jong, dat ben ik wel met je eens. Maar ik heb echt nog geen enkel moment spijt gehad van dat ik ontmaagd ben.

    xx, schrijfster van dit topic
     

    15 jaar
    12 jaren geleden
  • derp

    Als mijn moeder erachter zou komen dat ik op een leeftijd als de jouwe ontmaagd zou zijn dan heb je de poppen aan het dansen. Ze zou teleurgesteld in me zijn en ik waarschijnlijk ook in mezelf.
    Nu ben ik nog maagd, dus dat is buiten de kwestie.


    19 jaar
    12 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten