Skip to content
49 reacties
4666 weergaves

ervaring strenge opvoeding niet als echt hinderlijk

Ken 2 broers jaar verschil net als ik ook duits maar die vader van hun heeft veel beleefd,kan goed vertellen over zijn jeugd en belefenis in leger ,als zeeman.Maar is ook modern wel kunt goed praten met hem,altijd gode sfeer bij hun in huis.Maar hij gaat in op aparte manier met zijn zoons,als hun regels overtreden,slecht doen op school,drank teveel soms krijgen hun als straf klus,kan alles zijn,in tuin,garage schoonmaak.Was ik daar eens hadden hun twee iets gedaan maar alle klussen ook gedaan.Was niets te doen zei hij beetje lachend en merkte leedvermaak beetje.Spijt me jongens maar geen klusjes te doen,dus jullie weten wat gevolg is.Ja pa,waarop de oudste en tevens mijn vriend was en zei wordt prugel.Als er niet klussen waren dan kregen hun stevig pak op hun billen dus.Maar hun vonden dit gewoon en later als ik logeren bij hun ja dan paste ik me er ook aan bij hun,en gek heb dit nooit als erg ervaren omdat die man er op juiste manier mee om ging.

21 jaar
12 jaren geleden

49 Reacties

  • Ik kreeg toen ik elf was van mijn oudere broer een pak op de blote bips omdat ik niet wilde slapen ik schrok me kapot, hij was toen 24 , ik kwam 8x naar beneden en toen was de maat vol pyama en onderbroek naar beneden en zwevend over de knie, keiharde knallen krijgen, ooh ik sliep wel op mijn buik

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • Hoi meisje 16, ik ken mij terug in u ervaring, ik ben pas 14 , en heb gisteren ook een hard pak slaag gehad met een dikke pantoffel, ik was meer als een uur te laat thuis, ik mogt kiezen, een ganse week aan huis en mee helpen poetsen en opruimen , of een degelijk pak slaag op mijn blote billen, ik zei dan geef maar een pak slaag, ha zo zei ze gij kiest voor een pak slaag, ik weet niet als je achteraf er nog voor kiest???? Ze ging weg en kwam terug met een oude harde winterpantoffel in de hand, laat je broek maar eens zakken, dan zal ik je eens leren wat ongehoorzamen is naar mam, meisje ondanks de rooie pijnlijke kont vondt ik het niet erg, want ik was er vanaf, maar van middag moet ik w uitleggen hoe het komt dat ik te laat was, maar dat is iets anders want als ik lieg krijg ik opnieuw, gr meisje 14

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Mijn moeder waar mee ik samenwoon is lief en toch streng en bezorgt.
    Ik kan mijn niet anders herinneren dat als ik stout was geweest dat ik een tik voor mijn kont kreeg.Op m,n 10 e kreeg ik m,n eerst echte pak slaag van haar.Ik was met spelen in de sloot gevallen en kwam nat thuis.
    Ik moest mijn eerst douchen van haar en m,n pyama aan trekken en naar m,n kamer.Mam kwam later binnen en zei ik had wel kunnen verdrinken terwijl ze me vaak had gewaarschuuwd voor het gevaar.
    Je luistert niet ik geloof dat ik jou eens een pak slaag moet gaan geven.of een week binnen blijven ik snikte en zei dan maar een pak slaag.Ik schrok toen ze trok toen ze haar pantoffel uit trok ik zei wat ga je doen mam .ik ga je hier een pak op je blote kont mee geven zoals ik van oma kreeg vroeger.Ze trok me over haar knie en kreeg er flink mee op m,n kont.Ik jankte van de pijn mam ging naar beneden .Ik ging later ook nog even naar benden om excuses aan te bieden .Na een paar dagen zei ze het heeft geloof ik wel indruk gemaakt op je dat pak slaag?Ik zei ja mam vooral omdat je de pantoffel gebruikte dat maakte meer indruk als de blote hand.Een losse tik doe ik met de blote hand. Voor een echt pak slaag gebruik ik liever de pantoffel die heeft meer effect en ik krijg geen pijn in m,n hand zei ze.Ik ben inmiddels 16 nu krijg ik niet veel slaag meer .maar het doed wel goed als ik weer eens de pantoffel hebt gevoeld. mam is eerlijk en streng maar wel lief ikervaar het niet als mishandeling maar als goede opvoeding.beter dan huisarrest.

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Dit vraag ik me nu ook af,vandaar het verzet tegen hun die het propaganderen,ik voel verzet,maar sta hierin alleen.
    Mijn oudste broer gelooft echt in heilzame tucht van de leer,is dit hersenspoeling of niet, twijfel,twijfel, wordt er zo down van, een vriendin die het uitmaakt vanwege mijn conservatieve familie, die blij is, en me weer willen inlijven in hun ..hoe zeg je dit, mijn kameraad ging al overstag, en nu ik nog, klinkt raar, ergens de makkelijkste keuze.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Worden deze jongens zo gevormd, dat ze zelf geloven dat het heilzaam is. Weinig verzet, soort hersenspoeling of toch heilzaam?

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Valt op van buiten meer klachten en commentaar dan om de jongens zelf , vaak positief over de thuissituatie, ze voelen zich best vrij en onbelemmerd ondanks soms de harde hand.

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Goede ouders, fijn gezin, maar we gaan wel eens behoorlijk in de fout soms, en dan weet deze jongen dat zijn broek omlaag gaat en hij een verdiend pak op zijn gelukkig stevige kont krijgt.Maar vind het niet erg,je wordt er kerel van.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Fijn gezin, regels horen er te zijn en zonodig met correctie,mijn billen zijn ook weleens warm geklopt.Niet te moeilijk over doen.

    22 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik weet gewoon als ik het te bont maak en pap komt er achter dat het even lastig zitten is haha. Krijg niet op blote mag broek aanhouden

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Ergens wel positief dat je het eens was met mijn reacties jongen ook 18, jouw reactie herkenbaar ergens schaamde ik me ook een beetje en ergens was ik het er mee eens,en vond ik het wel verdiend,maar anderen snappen dit vaak niet,en praatte er dus ook nooit over.

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Ben het wel eens met 2 laatste reacties. Kreeg het ook af en toe als ik het te bont maakte.. mijn vader stuurde mij altijdt naar mijn kamer en ik moest dan over de knie kreeg het altijdt op mijn blote billen. Vondt niet zoon probleem al schaamde ik me wel altijdt een beetje.

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik krijg ook nog pak voor mn broek als ik t te bont maak en da is regelmatig haha

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Niet te moeilijk over doen,verdiend is verdiend toch.Nooit geen probleem van gemaakt.Klinkt gek maar ergens vond ik het wel stoer om een pak slaag te ondergaan.

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik word ook zo op gevoed. Word er gek van. Vandaag zij ik best brutaal dat ik de afwas niet zou doen. Toen kreeg ik een pak op mijn kont! Daarna rende ik naar beneden om af te wassen!

    10 jaar
    8 jaren geleden
  • Ervaar het het ook niet als hinderlijk,ja,en wat is streng,dat je af en toe eens een keer een pak op je billen krijgt,heb het dan ook wel verdiend.

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • Gek misschien maar heb ook weinig moeite met een strenge opvoeding,voel dit zelf niet zo, heb wel vrijheid met uitgaan maar soms als ik het te bont maak dan met pa naar boven en krijg met een cane enkel slagen op mijn kont.Kerel worden denk ik dan, maar vind het voor meiden niet kunnen,die krijgen het dus ook niet van pa.

    17 jaar
    10 jaren geleden
  • Ik vind mijn strenge opvoeding niet zo heel erg.
    M'n ouders zijn okay,heb het goed.
    ik moet echter,16 of niet,naast veel liefde ook nog wel eens over de knie.Als ik zoals gisteren m'n vader en moeder super kwaad maak.

    16 jaar
    10 jaren geleden
  • Re:jongen 16

    Ik vond het op iedere leeftijd al klote eigenlijk. Je kunt niet altijd maar net doen of je ziek bent als iemand je ziet. Tot mijn 15e moest ik dan ook meestal tussen half 8 en 8 uur naar bed.

    18 jaar
    10 jaren geleden
  • klote man om in je pyama te moeten als je 18 bent.heb zelf niet eens een pyama.slaap in mijn boxer en als ik straf krijg dan is het op mijn boxer.ook klote

    16 jaar
    10 jaren geleden
  • Wel een strenge opvoeding maar dat gebeurt niet met slaag ofzo. Ik zal best weleens een corrigerende tik hebben gekregen maar ik krijg straf als dat nodig is, zekers.
    Huisarrest, vroeg naar bed, dat soort dingen. Ze weten dat ze me hiermee het meeste raken. Hinderlijk is wel dat ik met huisarrest, naast niet naar buiten mogen, mijn pyjama aan moet houden. Treft niet als je een heel weekend of een hele week huisarrest hebt. Je loopt zo in het oog hiermee vind ik. Maar goed, zo verging het mijn moeder vroeger ook en ze vindt daarom een ouderwetse opvoeding op zijn plaats. Ze is daar beter van geworden zegt ze. Op het moment daar snapte ze haar ouders niet, later wel.

    18 jaar
    10 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten