Skip to content
4 reacties
740 weergaves

nederlandse turk moet dienstplicht vervullen

Mijn broer is net terug,hij heeft 15 maand gediend in het turkse leger,we zijn in nederland geboren maar hebben ook de turkse nationaliteit. Ben ook gekeurd en moet binnenkort ook in het leger.Je kunt het afkopen,maar heb geen rijke ouders,die kunnen geen 10.000 euro betalen,was altijd 5000 euro,nu verhoogd.Mijn broer zag er tegen op,kende de cultuur ook niet,maar is hem mee gevallen.Hij gaat terug en wil zich daar vestigen.Hij zegt begin legeropleiding was zwaar, hij was de enigste buitenlandse jongen,maar als hij verlof had werd hij geregeld door zijn maten bij hun thuis uitgenodigd,heel gastvrij,ze vonden het zielig voor hem dat hij alleen in de kazerne moest blijven. Hij heeft daar ook een vriendin ontmoet,hij wordt beroepsmillitair,die kans is hem aangeboden,en hij zegt heb daar meer toekomst als hier,krijgt daar makkelijker een baan.Ergens zie ik er best tegen op maar soms denk ik,ergens is het wel goed,wil graag de cultuur van mijn voorouders leren kennen,en ergens denk ik ook dat je daar meer kans hebt om werk te krijgen,de ontwikkeling gaat daar door en loopt hier terug.Wie heeft ook ervaring met dienstplicht in buitenland.

18 jaar
11 jaren geleden

4 Reacties

  • Zit gewoon in het nederlandse leger maar iedere kazerne of legeronderdeel heeft een postadres en telefoonnummer,
    zodat je elkaar altijd kunt bereiken via post of telefoon,dus gewoon even informeren bij je vriend wat hun adres is daar,schrijven kan altijd,mijn vriendin stuurt mij weleens een kaart of ik haar,dus dit moet bij jullie ook kunnen,succes.

    20 jaar
    10 jaren geleden
  • Ik heb een vraag Een vriend van mij is het leger in maar kan je in het leger brieven schrijven? Of kan je ook gewoon via telefoon en krijg verlof want hij is daar nu sins mei 2014 en hij had dit weekend verlof maar heb je valer verlof daar of ligt het er ook aan waar je naar toe gaat? want als het goed is zou hij naar het ooste van Turkije moeten maar heb er echt geen verstand van haha Alvast bedankt

    18 jaar
    10 jaren geleden
  • bedankt

    Had niet gerekend meer op reageren van iemand,geen alledaags onderwerp.goede reactie.bedankt haunter.

    18 jaar
    11 jaren geleden
  • haunter

    Geen alledaags thema.Wil toch reactie geven.Allereerst je bent een nederlander en je hebt recht om hier je toekomst op te bouwen,net als iedereen.Alleen jij moet naar turkije vanwege die dienstplicht en ergens denk je,misschien is het wel beter.Net hoe je het bekijkt.Mijn ouders wonen om de 2 jaar bijna in een ander land.Mijn twee oudere zussen zijn altijd meegeweest,gingen naar een internationale school.Het bedrijf waar mijn vader voor werkt beslist war de kinderen dan naar toe gaan.Ik zou naat een internationale school voor jongens moeten,bleek nogal conservatief,mijn ouders dachten is niets voor hem en kozen ervoor dat ik hier bleef.Voordeel,Nadeel.? Hadden ze het wel moeten doen? Mijn zussen spreken vloeiend allerlei talen door hun ervaring,en krijgen hierdoor bijna altijd overal werk.Als ik ook meegegaan was had ik ook misschien deze talen gesproken,inplaats van wat school engels,en duits.Dus misschien denk je later is het toch een goede ervaring geweest die tijd in turkije.Wens je succes .

    17 jaar
    11 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten