Skip to content
4 reacties
2755 weergaves

Atheïstische homoseksueel in een Marokkaanse familie

Yep , hoe vreemd de combinatie mag zijn, ik ben een homoseksuele meid die uit de kast is overal... maar niet thuis. Heb islam officieel verlaten dit jaar maar m'n ouders weten nog steeds helemaal niets. Draag een hoofddoek maar ik kleed me nog steeds punk. Ik heb lang geprobeerd me zelf te veranderen. Van homoseksuele moslim (dat kan echt wel, maar niets voor mij. Religie is niet echt m'n ding) naar een Atheïstische. Omdat ik een plan heb voor de toekomst en ik alleen probeerde te geloven voor m'n ouders.

Ik wist altijd al dat ik vrouwen leuk vond, ik was 13 toen ik uit de kast kwam als Bi-sexueel en daarna lesbisch toen ik 14/15 was. Sinds ik voor het eerst uit de kast was gekomen op school wist ik dat homoseksualiteit niet vreselijk is en heel normaal. Niks mis mee. Heb veel dingen mee gemaakt nadat ik uit de kast was gekomen, maar that's reality. Van bedreigende berichtjes, harassment, vrienden verliezen, bijna in elkaar geslagen naar dreigberichtjes van onbekenden wat gelukkig nu gestopt is. Wat een "schande" ben ik, voor de Marokkaanse en Arabische cultuur. Want iedereen moet saai het zelfde zijn. Ik ben blij om LGBT+ mensen in de Arabische wereld wat meer geluid zie maken. Maar met de bedreigingen etc durfde ik naar niemand. Omdat ik bang was dat mijn ouders erachter zouden komen.

Maar ik heb een basic plan. Ik ga naar een andere stad voor m'n studie volgend jaar. Daar zal ik werk zoeken, op kamers gaan, alles zelf proberen te betalen en als ik 18 (of later tot ik alles helemaal zelf kan betalen) ben uit de kast komen voor m'n ouders. Zo kan ik, wat er ook gebeurt, verder leven zonder al te grote problemen als zij mij niet accepteren, hoe "moderate" ze ook mogen zijn.

=_0 wou dit even kwijt dus. Ik dacht dat ik een van de weinigen was die in zo een situatie zit, maar dat is ver van waar. Ben wel echt blij dat ik in het westen woon...

16 jaar
7 jaren geleden

4 Reacties

  • Een "Hollands" vriendje van me heeft een Marokkaanse vriend en die is gewoon heel tof. Als het goed is heeft nationaliteit niets te maken met persoonlijkheid, noch geaardheid. Laat gewoon iedereen in zijn waarde !!!!

    22 jaar
    7 jaren geleden
  • Jammer dat je niet gewoon geaccepteerd wordt om wie je bent, maar dat het vanwege het geloof gewoon "not done" is. Het maakt daarbij niet uit of je ouders moslim zijn, want ook in bepaalde christelijke kringen wordt zoiets echt niet geaccepteerd.
    Van mij mag iedereen waar dan ook in geloven (of juist niet), maar het lastige met dat geloof is dat je van jongs af aan geindoctrineerd wordt als je ouders ergens in geloven, en dan is er dus geen sprake meer van vrije keuze. En ja, als je 18 bent en op eigen benen staat ben je helemaal vrij om te doen wat jij wil, maar je wil uiteraard ook nog gewoon normaal contact hebben met je ouders en verdere familie en dat maakt het lastig.
    Ik kan je alleen maar adviseren on jouw leven zodanig in te richten waarbij jij je het meest happy bijvoelt, zelfs al druist dat in tegen je familie. Laat je dus zeker niet beinvloeden door bangmakerij, maar probeer ook wat respect te hebben voor je ouders. Ik heb mezelf ook uitgeschreven bij de kerk tot grote spijt van mijn ouders, maar als ik bij mijn ouders eet, bid ik bijv wel mee, al is het maar "voor de vorm". Probeer de juiste balans hierin te vinden. En laat vooral zien dat je als niet-gelovige ook een goed mens kan zijn.

    21 jaar
    7 jaren geleden
  • Gelukkig ben ik een Christen en ik mag alles van mijn ouders (ik mag me zelfs bekeren tot de islam! Niet dat ik dat ga doen Christen zijn is véél fijner!)

    13 jaar
    7 jaren geleden
  • Wauw, wat een indrukwekkend verhaal. Jammer dat je bij je ouders en binnen je cultuur jezelf niet kunt zijn. Hou vol; ik hoop dat je plan gaat werken.

    18 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten