Skip to content
6 reacties
1267 weergaves

Ik wil gewoon weg van deze wereld

Soms, nee vaak, wil ik gewoon weg. Ik wil alles vergeten en ergens waar niemand me kent een nieuw leven beginnen. Vaak vraag ik me af, wat als ik de tijd kon terugdraaien? Had ik dan kunnen voorkomen dat mijn eerste vriendje mij verkracht had en dat ik hierdoor nog steeds in de sht zit, amper kan slapen, me uit alle macht moet tegenhouden om geen mes of aansteker te nemen en mezelf fysiek pijn te doen om zo even de mentale pijn te kunnen vergeten? Maar de tijd terugdraaien is onmogelijk, dus nu zit ik hier te denken wat ik met mijn leven moet doen. ik zou in de fleur van mijn leven moeten zijn, maar ik heb nog nooit zo hard verlangt naar de dood. Thuis kunnen ze me ook niet helpen, mijn band met mijn ouders is niet zo goed en ik ben er zeker van dat ze liever zouden hebben dat ik er niet was, zij en mijn zusje vormen het perfecte gezin en ik ben het buitenbeentje, degene die alles fout doet. Ik wil hier gewoon weg, weg van deze wereld vol oorlog en geweld. Bedankt op voorhand voor jullie reacties, als ik niet meer reageer, ben ik weg gegaan.

18 jaar
9 jaren geleden

6 Reacties

  • Je lost niks op met jezelf snijden of andere dingen. Je lost niks op met doodgaan. Je hebt geen goede band met je ouders, maar vraag ze eens of ze van je houden? Dat doen ze vast wel! God waakt over je. Misschien geloof je niet in god, maar hij is daar waar je hem nodig hebt. Denk niet aan de slechte dingen van het leven. Je bent prachtig. Geniet van het leven. Van de bloemen buiten, maar ook van de leuke spullen of kleren die je hebt binnen. Denk aan alle mooie dingen en vergeet de rotdingen. Stay strong.

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • Soms lijken dingen erger dan ze zijn. Je hebt nog een heel Leven voor je, gooi dat niet weg meid. Zoek afleidingen in werk, opleiding , hobby. Het leven is nou eenmaal een strijd , maar opgeven is geen optie, probeer negativiteit om te zetten in positieve dingen. Er zijn altijd mensen in slechtere omstandigheden dan jij. Deze nare gevoelens gaan weg en jij wordt er alleen sterker van . Ik wens je veel sterkte

    23 jaar
    9 jaren geleden
  • je schrijft dat er dingen n het verleden zijn gebeurd waar je nu nog steeds last van hebt en dat je graag weg wil om opnieuw te beginnen. Maar ook als jij ergens anders ben blijven die gevoelens en gedachtes van je trauma's. Om van een trauma af te komen zou je hulp moeten zoeken bijv. bij een psycholoog hij of zij kan jou echt helpen, en jou leren om gaan met je verleden. Dat gaat opluchten en het gevolg daarvan is dat je weer kunt slapen en rust krijgt.


    Je bent 18 dus officieel mag jij weg gaan bij je ouders. Als jou gevoel zegt dat je echt weg wil dan doe dat. Je hoeft natuurlijk niet direct op jezelf te wonen. maar probeer een tijdelijk huis te vinden bijvoorbeeld bij een oma of een tante. Als je over een tijdje nog steeds heel graag weg wil dan kun je op jezelf gaan wonen.

    ik hoop dat je er iets aan hebt gehad

    19 jaar
    9 jaren geleden
  • Erg erg dat je je zo alleen voelt op de wereld. Ik stond ook ooit op het punt om weg te lopen, en heb dit ook vaker gedaan. Ik kan je zeggen dat ik helaas altijd weer terug moest omdat ik nergens anders heen kon (ja of onder een brug slapen). En dat steeds op handen en knieën terug gaan is ook echt niet fijn. Nadat ik weer thuis kwam ben ik hard gaan werken en heb ik een kamertje kunnen krijgen. School kon ik niet afmaken maar ben later wel weer naar school gegaan. En ik heb nu mijn eigen leventje los van me ouders door vroeg zelfstandig te zijn gaan wonen. Maar weglopen was voor mij nooit de oplossing. Ook wat je zegt over je verkrachting is heel erg. Ik kan mij voorstellen dat je dan erg met jezelf in de knoop kan zitten. Overigens is dit allemaal jou schuld niet hoor! Maar je zal er wel mee moeten leren leven. Praat er daarom is met iemand over. Iemand die jij vertrouwd. Ook in een praatgroep met andere meiden die dit ook hebben meegemaakt kan je veel kwijt, en daarbij zie je dan dat je niet alleen bent op de wereld! Je huisarts kan je dan ook naar die groepen (en de juiste organisatie) doorverwijzen. Zet m op! Het leven wordt beter.. en ook met een slechte start.. kan je ver komen. Uiteindelijk kan het ook voor jou weer leuk worden! Dat kan je leren namelijk, ook al lijkt dit misschien nu nog onmogelijk! Denk aan alles dat nog wel mogelijk is.. wat je nog wilt doen en bereiken!

    23 jaar
    9 jaren geleden
  • Ga sparen, wacht effe nog en pak je koffers in.
    Ga op verkenning van andere landen.

    18 jaar
    9 jaren geleden
  • Ga niet weg, maar bel naar de kindertelefoon, het klinkt kinderachtig, maar dat is niet zo. Zij luisteren naar je verhaal en ze helpen je. Als je dat echt niet wil, loop dan weg van huis. Naar vrienden of familie. Dan ben je er nog :) En je bent 18 jaar. Dus officieel hebben je ouders geen recht meer om over jou te bepalen.

    14 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Haal je oppasdiploma!

    Haal je oppasdiploma!

    Vind jij kinderen leuk? Pas jij wel eens op bij gezinnen? Wil je goed voorbereid naar je (nieuwe) oppasadres gaan? Of gewoon een streepje voor hebben op alle anderen die oppassen? Dan is een oppasdiploma echt iets voor jou!

    Ga naar Cjghm.nl over Haal je oppasdiploma!

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten