Skip to content
3 reacties
1188 weergaves

Ik ben bang voor mijn oudere stiefbroer

Ik was 7 toen mijn stiefmoeder, stiefbroer en halfzusje naar Nederland verhuisden. Ik kon/kan niet zo goed met mijn stiefmoeder en stiefbroer overweg. Mijn stiefmoeder vind dat ik onhandig ben, slecht meehelp en ik kreeg overal de schuld van. En mijn broer plaagde me altijd en soms sloeg hij me. Ik was een weer een keertje alleen thuis met m'n stiefbroer kwam hij naar me toe en kwam steeds dichterbij me zitten. Ik voelde me ongemakkelijk en toen ik wouw weg lopen greep hij me bij mijn arm en trok me terug op de bank. Hij ging met z'n hand in mijn broek en begon me te vingeren. Ik schreeuwde het uit. Ik wou wegrennen maar hij ging toen op me zitten. Toen het was afgelopen zei hij: "Dit blijft tussen ons" Dat was 2 jaar geleden. Dit jaar een paar weken na de Pasen ging ik me omkleden voor (ja ik was weer alleen thuis met hem) toen ik in mijn ondergoed stond ging de deur open. Ik was geschokt toen ik mijn stiefbroer daar stond. Hij smeet mij op de bank en ging op me zitten, trok mijn broek uit en vingerde me. Toen hij zijn broek uit deed sprong ik op en rende naar de deur, maar hij had hem op slot gedaan. Hij verkrachtte me. Ik zat er maandenlang mee. Ik besloot het te vertellen aan mijn beste vriendin. Zij dwong me om het te vertellen aan mijn vader. Ik vertelde alles aan mijn vader. Papa belde eerst bureaujeugdzorg. Bureaujeugdzorg zei dat ze later terug zouden bellen. Papa vertelde ook mijn stiefmoeder erover. Ze riep mijn stiefbroer er meteen bij en vroeg: 'Wat heb je gedaan met haar?' Op dat moment ging de telefoon en liep mijn stiefbroer naar de keuken en pakte een mes. Hij zei: "Ik heb geen reden meer om te leven.' Ik rende naar mijn zusje (die zat op de gang) en ik begon te huilen. Papa hoorde me huilen en liep met de telefoon naar de keuken. Papa riep geschrokken:"Leg dat mes weg nu!' Toen schakelde bureau jeugdzorg de politie in. Die waren er binnen een paar minuten. Ze kwamen met geschreeuw en zo'n schild binnen rennen. Mijn broer is het huis uitgezet. Mijn stiefmoeder is een lange tijd depressief geweest en ik kon een week niet naar school. Mijn broer is tijdelijk bij een vriend gaan wonen. Maar die vriend die woont dicht bij ons huis en ik ben bang dat mijn broer me pijn gaat doen.

12 jaar
9 jaren geleden

3 Reacties

  • @topicstarter Wat een heftig verhaal, zeg! Hoe is het nu met je?

    @jongen 14 Wat zwaar dat je ouders je geen aandacht geven. Ik denk dat het bij jou ook een goed idee is om eens met de Kindertelefoon te bellen. Sterkte!

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • wat afschuwelijk.wat erg!   Ik ben 'n jongen van 14,en mis wat.Mijn ouders   geven mij geen knuffel geen straf geen aandacht.Ik voel mij erg alleen.Voel me toch wat verwaarloosd.

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • o meisje wat erg voor je mij is precies het zelfde gebeurt en bel de kindertelefoon mij heeeft het geholpen

    12 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Haal je oppasdiploma!

    Haal je oppasdiploma!

    Vind jij kinderen leuk? Pas jij wel eens op bij gezinnen? Wil je goed voorbereid naar je (nieuwe) oppasadres gaan? Of gewoon een streepje voor hebben op alle anderen die oppassen? Dan is een oppasdiploma echt iets voor jou!

    Ga naar Cjghm.nl over Haal je oppasdiploma!

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten