Skip to content
8 reacties
2069 weergaves

Wil later emigreren naar texas

Moi, ik ben nog maar 14 maar het lijkt me prachtig om later naar texas te verhuizen en dan een beetje aan de rand van die woestijn te wonen in een grote boerderij zoals al die 'rednecks' maar wat zijn de verschillen tussen wonen in texas wn wonen in nederland?

14 jaar
7 jaren geleden

8 Reacties

  • Ts, dan doe je dat toch!

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik heb onlangs een jaar in texas gewoond in El Paso geweldige stad daar is voornamelijk de invloed van de mexicaanse cultuur heel goed te zien zoals meerdere mensen hier vermelden is die wapenwet daar heel wat anders dan in Nederland. Ik zelf heb me nog nooit onveilig gevoeld in Texas want er is gewoon heel veel respect naar het wapen toe. Nu is alles groter in texas daar van ook de slogan “Everything is bigger in Texas”. Een visa verkrijgen om daar te welrne en wonen is inderdaad wat moeilijker het vergt wat inspanning om zo’n visa te krijgen maar als je dat echt wilt is er vast een weg te vinden.

    14 jaar
    6 jaren geleden
  • De verschillen zijn veel extremer in de VS en het is daardoor veel crimineler. Ik heb er zelf ook een jaartje gewoond. Ik woonde een paar maanden in een zwarte wijk. Veiligheid is gewoon oneindig veel groter dan in ons land in dat soort wijken. Net als jongen van 18 had ik ook altijd een pistool aan mn riem hangen. Dat heb je gewoon nodig. Ik ben blij weer in Nederland te zijn.

    21 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik wil lekker in Nederland blijven. Amerika is te chaotisch, het is te groot en ongeorganiseerd. Het lijkt vrij en geweldig maar het is hard werken en lijden als het even niet meezit. Hier staat de overheid voor je klaar. Maar Amerika is wel een prachtig land.

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik wil ook het liefst zo snel mogelijk weg uit NL. Gewoon lekker in L.A. leven. De stad der steden.

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik woon zelf een paar jaar nu in Georgia, boven Florida, best vergelijkbaar met Texas. Het grootste verschil met Nederland is de vuurwapenwet. Je mag altijd overal een pistool aan je riem meenemen. Dat heb ik ook omdat ik me zo veiliger voel. Ik heb zelf een pistool en die heb ik net als mijn smartphone altijd bij me.

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • Bedankt voor je reactie, ik wist idd al dat her amders was en dat paspoort krijgen enzo heel streng is. Volgensmij heeft dat te maken met hun wapenwet. Met een strafblad kom je sowieso amerika niet meer in, dus ik moet me maar even gedragen haha. Maar ook dat met die boerderijen enzo vind ik juist mooi, ik woon nu op het Drenste platteland maar Texas spreekt me wat meer aan qua omgeving en hun manier van wonen.

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Hoi jongen van 14, ik snap wat je bedoeld en het is voor een jongen van 14 wel goed dat je hier al naar uit kijkt. Ik wil namelijk ook weer re-migreren naar Amerika, ik ben daar namelijk geboren, dan niet in Texas maar in Las Vegas. Als je naar de verschillen kijkt, dan moet je wel heel wat opmerken. Het wonen in Amerika is anders, want daar heb je namelijk een andere manier van leven. Denk aan studies, werk, maar ook aan de omgeving waar je wilt wonen. Texas, zoals je zelf beschrijft, heeft veel boerderijen en je wilt tevens wonen aan de rand van de woestijn. Maar dat went wel, zoals ik nu inmiddels gewend ben aan Nederland. Een tip; het is wel een hele heilskarwei om aan een visum/paspoort te komen in Amerika. Je wordt namelijk op heel veel gegevens gecontroleerd, volgensmij hoort je studie ook in die controle. Zoek het web even af, je hebt genoeg websites. Wel top van je dat je daar nu al aan denkt!

    15 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Haal je oppasdiploma!

    Haal je oppasdiploma!

    Vind jij kinderen leuk? Pas jij wel eens op bij gezinnen? Wil je goed voorbereid naar je (nieuwe) oppasadres gaan? Of gewoon een streepje voor hebben op alle anderen die oppassen? Dan is een oppasdiploma echt iets voor jou!

    Ga naar Cjghm.nl over Haal je oppasdiploma!

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten