Skip to content
4 reacties
1113 weergaves

Adhd maar geen pillen

Hey guys, zoals jullie aan de titel zien heb ik adhd en geen pillen maar omdat ik adhd heb ben ik vaak wat drukker in de klas en daarom bedreigen mensen me soms van ik ga je slaan dit dat. Mijn moeder die denkt dat ik geen pillen nodig heb en ze denkt niet eens dat ik adhd heb maar ikk heb ooit de stempel adhd gehad. Weet iemand misschien wat ik eraan kan doen zelf dacht ik gwn telkens alleen zitten ook tijdens werken iemand nog andere ideeën thx!

13 jaar
4 jaren geleden

4 Reacties

  • Pillen tegen ADHD kunnen veel bijwerkingen hebben die erger zijn dan de kwaal. Zoek even de bijsluiters op, maar wel de versie voor dokters, die bevat veel meer info.

    Ik heb al een beetje gezocht, copy-paste: Hoofdpijn. Moeite met inslapen, slapeloosheid, rusteloosheid en zelden hyperactiviteit. Nervositeit. Minder eetlust, gewichtsverlies. Duizeligheid. Buikpijn, misselijkheid, braken en diarree. Hartkloppingen, versnelde hartslag en verhoogde bloeddruk. Hartaandoeningen, zoals hartkramp (angina pectoris) en meer kans op een hartaanval. Extra prikkelbaarheid en snel uit het evenwicht zijn. Geestelijke verwarring en ernstige angststoornissen. Tics. Koude handen en voeten door nauwer worden van bloedvaten. Groeivertraging. Droge mond. Tandbederf. Meer dorst. Droge neus en keel. Verlies van spontaniteit. Slaperigheid, vooral gevaarlijk bij activiteiten waarbij oplettendheid nodig is, zoals autorijden, het beklimmen van een ladder of het bewaken van een proces op het werk. Minder zin in vrijen. Bij mannen: moeilijker krijgen van een erectie en langdurige en soms pijnlijke erectie. Als deze pijnlijke erectie langer dan vier uur duurt, moet je een arts waarschuwen: er bestaat dan kans op beschadiging en afsterven van de zwellichamen in de penis. Spier- of gewrichtspijn, stijfheid en moeite met lopen en spreken. Ook kan tandenknarsen en een tintelend gevoel in handen of voeten voorkomen. Wazig zien, dubbelzien, droge ogen, duizelingen en slap gevoel en spierzwakte. Huiduitslag, jeuk of gewrichtspijn. Zeer zelden ontstaat koorts of een ernstige huidafwijking. Bij jarenlang gebruik, kan depressiviteit ontstaan. Meer kans op hartritmestoornissen. Je kunt last krijgen van plotselinge duizelingen of je kunt kortdurend buiten bewustzijn raken. Epilepsie aanvallen. Borstvorming bij mannen. Verhoogd risico op beroerte. Een beroerte merk je aan plotselinge klachten: verlammingen in het gezicht (scheve mond bijvoorbeeld), verward spreken en denken, verlammingen aan arm of been, verlies van gezichtsvermogen, en tintelingen. Neiging tot geweld. Zelfmoordgedachten. Paranoia. Psychose.

    Zoek zelf ook op diverse sites. Is het je dat waard?

    Ik denk dat je beter zelf meer verantwoordelijkheid neemt. Verantwoordelijkheid nemen wil zeggen: er zelf voor zorgen dat alles goed gaat. Dus zelf, niet afschuiven op anderen, of op pillen.

    Vb.: minder suiker eten, minder junkfood, want deze veroorzaken ook onrust en prikkelbaarheid. En meer onbewerkte, natuurlijke voedingsstoffen: fruit, granen, noten, groenten, onbewerkte vis en vlees (vb. steak),... Kies dingen waarbij je je goed voelt en die door je lichaam goed verteerd worden.

    Ook belangrijk: zorg dat je alles in de les goed begrijpt. Zorg dat je weet wat ieder symbool, ieder woord, ieder beeld betekent. Bijvoorbeeld: als je de symbolen en terminologie van wiskunde niet begrijpt, dan kan je niet volgen waarover het gaat. Dan wordt je ambetant, en krijg je ook alle verschijnselen van dyslexie en van ADHD: stotteren, haperen, woorden verkeerd uitspreken, woorden of zinnen overslaan, letters of lettergrepen omwisselen, niet begrijpen waarover de tekst gaat, onrustig en ambetant worden, ergernis, suf worden, afhaken,... Ik kan het weten, ik heb al die dingen ook gehad, voordat ik leerde dat het kwam door mijn eigen misbegrippen. Dus nu probeer ik erop te letten om alle woorden en alle symbolen goed te begrijpen, tot ik van elk de betekenis kan omschrijven, en ik een goed beeld ervan heb.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Hoi hoi, ik ben 18 jaar en ik heb zelf ook ADHD. Ik slik hier geen medicatie voor! Ik vind dit zelf ook niet nodig. Er zijn vele soorten medicatie voor ADHD dus moet je ook gaan testen waar jij goed op reageert enzo! Ik snap dat het vervelend is dat je word bedreigd, geef het aan op school en misschien dat je leraren wat voor je kunnen betekenen! En mocht je echt die ADHD pillen willen uit proberen, raad ik je aan om naar je huisarts te gaan! Maar onthoud ook dat je ADHD niet weg zal gaan met een paar pilletjes, denk er goed over na en weet ook dat er altijd mensen gaan zijn die jou niet mogen! ?? Veel succes!

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Ok dus als ik het goed begrijp heb je geen pillen maar hè denkt ze wel nodig te hebben ?

    13 jaar
    3 jaren geleden
  • Hey TS, hoe is het nu met je?

    Als je hulp nodig hebt voor je ADHD, raad ik je aan om naar je huisarts te gaan. Die kan je verder helpen en je eventueel pillen voorschrijven.

    Dat mensen in je klas je bedreigen klinkt wel heftig, zeg. Weet je mentor dat dit gebeurt? Dit is namelijk pesten, en daar hoort je school tegen op te treden.

    21 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Haal je oppasdiploma!

    Haal je oppasdiploma!

    Vind jij kinderen leuk? Pas jij wel eens op bij gezinnen? Wil je goed voorbereid naar je (nieuwe) oppasadres gaan? Of gewoon een streepje voor hebben op alle anderen die oppassen? Dan is een oppasdiploma echt iets voor jou!

    Ga naar Cjghm.nl over Haal je oppasdiploma!

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten