Skip to content
10 reacties
1727 weergaves

My youtube beginning

Oke ik wil dus een youtube kanaal opstarten, maar niet een normale waar je achter je laptop zit een speletje te spelen, ik wil voor een green screen staan en een beetje zoals een weerman/vrouw dit gaan vertellen, dit vindt ik een best origineel idee. Zouden jullie dit kijken (Het heeft best wat fantasie om te bedenken maar probeer het heel even alsjeblieft)

14 jaar
3 jaren geleden

10 Reacties

  • Is het al gelukt met YouTube

    11 jaar
    2 jaren geleden
  • Leer goed hoe het youtube algoritme werkt.

    Dat werkt. In Nederland kom je er echter moeilijk tussen

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Hoe heet je YouTube kanaal (meschien +1 subscriber) en trouwens als je een doel in je leven hebt moet je ervoor strijden maar niet alle oorlogen kun je winnen dus moet je een nieuw doel maken om je blij te maken dus als je YouTuber wilt worden maar het lukt niet kun je altijd nog iets anders worden

    11 jaar
    2 jaren geleden
  • Als je het echt zelf leuk vindt zou ik het gewoon doen. Als je meer voor veel volgers probeert te gaan, zou ik meer gaming op hoge kwaliteit doen, daar wordt namelijk meer naar gezocht. En het is aan te raden om ook andere sociale media toe te passen zoals tiktok en insta. Hier is het namelijk makkelijker om ontdekt te worden. Als jij dan daar goede foto’s en video’s neerzet, zullen mensen sneller naar je YT kanaal gaan.

    13 jaar
    2 jaren geleden
  • Doe het met veel enthousiasme. Ook als de kijkcijfers laag blijven/worden. Als je het leuk vindt moet je het blijven doen!

    Greenscreen editen kan met gratis apps zonder watermerk zoals InShot en YouCut (telefoon apps)(voeg een pip(picture in picture) toe klik de chromakey aan en kies de kleur die je weg wilt hebben)

    Kijk na elke video die je maakt naar wat ging er goed wat kan er beter zo blijf je groeien! Veel plezier!

    14 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik zou gewoon zo door gaan plus het is inderdaad een orgineel idee

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Leuk om een YT-kanaal te hebben. Ken zo ne gast die dat doet Veel moet dat niet kosten green screen is alles wat maar groen is, van houten of kartonne paneel met groen verf, groene zakken opengesneden. Gewone camera, zelf uwe gsm, ne micro maar liever niet die van uwe gsm of camera. Da klinkt zo hol en het neemt geluiden van rond jou op. da merk rode heeft goedkope maar echt degelijke. of koop tweede hands
    Ik kijk filmpjes die mij boeien Geen blablabla over alles en nikske Wat interesseert er jou? Praat daarover maar niet in elke filmpje. Maak het boeiend glimlach, en maak eerst een intro dat niet lang duurt. Youtube geeft die uitleg zelf ergens op via ne link daar en de muziek moet vrij zijn van bescherming of hoe da dat ook noemt
    die hebben ook gratis mueirk waaruit da je kun kieze. O der is ne geatis programma om filmpjes in elkaar te stoppen da is gratid. Weet niet meer de naam ben bij men nonkel nu.

    14 jaar
    3 jaren geleden
  • Mja kan je doen maar is dat het geld waard? Vind het een beetje afgelikt. De leukste channels vind ik die van thuis in de slaapkamer achter je bureau. Geeft gelijk een leuke inkijk in je prive leven. Plus wat filmpjes over wat je beleefd hebt. Mijn favoriete Youtuber is Acid (Nathan Vandergunst). Je moet eens kijken hoe die dat doet met weinig middelen. Voor mij is de personality belangrijker dan de snufjes.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • De vraag is: heb je echte *inhoud* om te brengen? Want ik kijk alleen naar filmpjes die inhoud hebben, niet naar zever.

    Dus wat zijn de nuttige of plezante dingen die je wilt brengen? Bijvoorbeeld: leerrijke tips hoe je iets kan maken of doen? Hoe knutselen, of hoe kunst maken? Uitleggen hoe dingen in de natuur of techniek werken? Bijvoorbeeld voor jongens: hoe de motor van een brommer werkt, en hoe je hem moet onderhouden en in- en uit elkaar moet schroeven? Of boeiende avonturen of reizen? Documentaires? De spelregels van gezelschapspellen uitleggen? Mooie muziek die je zelf speelt? Een camera in je telegeleid modelvliegtuigje? Zulke dingen? En heb je *genoeg* inhoud om je publiek voor langere tijd te houden?

    Indien ja, zeker proberen.

    Indien je geen inhoud hebt, en alleen wat onnozel zou gaan doen, dan denk ik dat je je beter nog even bezint, en eerst uitzoekt welke nuttige info je zou kunnen brengen? Aan clickbait hebben we niets.

    Denk er ook aan dat het legaal moet zijn, en je toekomst niet omzeep mag helpen. Dus geen plagiaat (muziek, films), geen zwendels, geen drugs,... Blote piemels moet je ook niet doen, dat blijft je je hele leven achtervolgen. Als je dan later voor een ernstige functie gaat solliciteren...

    Ik heb al Youtubers gezien die met een primitieve webcam heel goede filmpjes maken, gewoon omdat ze inhoud hebben. Zonder greenscreen, zonder achtergrond, alleen met een paar simpele lampen en een opsteekmicrofoontje.

    Dus de techniek kan simpel en goedkoop. Met een goede webcam, aparte micro, en de gratis (freeware) video-editor "Shotcut" kan je al veel doen: knippen, plakken, filters, fade-over, geluid bijregelen, greenscreen, subtitels, logo's,... Een paar goede lampen en een groen doek of tafellaken moeten wel te vinden zijn. Of je kan ze zelf maken. Ik heb al Youtube filmpjes gezien waar ze als achtergrond gewoon een gordijn of laken ophingen aan een houten rail. Voor een goed geluid moet je misschien de echo in je kamer wat dempen: daar kan je zelf geluiddempende panelen voor maken. Zoek eens wat Youtube filmpjes op over deze dingen.

    Maar eerst goed nadeken over je inhoud.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Ooh ik kijk YouTubetubers die dat gebruiken. Kan zijn dat die apparatuur flink geld kost. Maar voor alles is te sparen.

    16 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Haal je oppasdiploma!

    Haal je oppasdiploma!

    Vind jij kinderen leuk? Pas jij wel eens op bij gezinnen? Wil je goed voorbereid naar je (nieuwe) oppasadres gaan? Of gewoon een streepje voor hebben op alle anderen die oppassen? Dan is een oppasdiploma echt iets voor jou!

    Ga naar Cjghm.nl over Haal je oppasdiploma!

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten