Skip to content
6 reacties
1276 weergaves

Ik wil geen studie?! Onrealistisch toekomstbeeld

Hee dreamersforum gebruikers. ik moet binnen kort een studie of opleiding kiezen, want ik zit nog maar een jaar op de middelbare en dat zie ik niet zitten. Alle studies lijken mij saai, duf of stom. (Ik hoop niet dat ik nu andermans studentenlevens beledig, sorry eig daarvoor) Mijn eisen qua toekomst beeld liggen onrealistisch hoog. Mijn enige droomschool is zo'n magiers/royalty school zoals Hogwarts school of Witchcraft and Wizardy(Harry potter) of Auradon prep(Descendats 1 2 3). Of anders net zo'n soort school als mijn middelbare school, maar die is moeilijk te vinden, want mijn middelbare school is erg zelden en bijna niemand kent het. Magie,kunst, toneel en fantasie zijn de enige dingen waar ik me op dit moment kan inleven de rest en de normale realiteit lijkt me gewoon, ja sorry hoor, saai en duf. Volwassen worden lijkt me trouwens ook niks aan. Voor alle volwassenen en studenten hierzo. Is t studenten leven en volwassen leven leuk? Ik ben vanbinnen eigelijk nog een kind en wil ook nog niet "opgroeien". Ik weet ook niet of dat met mijn jonge mentaliteit te maken heeft, maar zouden daarom mijn onrealistische eisen liggen bij magie en tovenarij . Een ander probleem met mijn jonge mentaliteit is dat ik volgend jaar met allemaal volgroeide volwassenen op school zit en ik ben eigenlijk nog een kind dus vrienden maken gaat heel moeilijk denk ik. De leraren zullen je anders behandelen dan de middelbare, want ze gaan er gewoon uit dat je nu volwassen bent. Ik heb zowat te hoge en onrealistische eisen aan een baan. Bijna alle banen lijken me slaapverwekkend saai tenzij het iets te maken heeft beroemdheid, reizen, mensen leren kennen of uiteraad toneel of magie. Maarja, tovenaar kun je niet worden en een "feeënwereld" waar ik later kan heen reizen bestaat natuurlijk niet. Ik zie mijzelf ook nergens echt staan, behalve bij die onrealistische "tovenaarsschool". @m17 ?

17 jaar
3 jaren geleden

6 Reacties

  • Hoe denk je over studies rondom talen, culturen en literatuur? Ik doe zelf een talenstudie en mag daarvoor vaak boeken lezen - zou dat passen bij je interesses? Of inderdaad iets artistieks/creatiefs, zoals anderen zeggen? Kijk trouwens ook eens of je in je vrije tijd iets kunt doen met je interesse in magische werelden! Role-playing games, bijvoorbeeld? Of hobby's als lezen en schrijven? Ik doe zelf onder andere aan LARP (live-action roleplay): dat is een hobby waarbij je feitelijk met een groep mensen een dag of langer doet alsof je in een andere wereld leeft en daar avonturen beleeft. Daar zit ook veel toneelspel in, alleen dan zonder publiek. Nu met corona kunnen er helaas niet echt LARP-evenementen worden georganiseerd, maar als de vaccinaties klaar zijn, komt dat wel weer op gang. Ik weet niet of het iets voor jou is, maar ook even om aan te geven dat je je fantasie niet hoeft op te geven om 'volwassen' te worden en dat er best veel volwassenen zijn die zich ook met dat soort dingen bezig houden. Echt, ik ben bij LARP mensen van allerlei leeftijden, van jongeren tot zestigplussers, die zich meerdere keren per jaar als ridder of tovenaar verkleden om ergens in een bos tegen monsters te gaan vechten, en soms ook heel veel tijd en moeite steken in het voorbereiden van die evenementen en het vormgeven van die werelden.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik zou zeggen, koop een bezem en probeer, enig vermogen van realiteit moet mag ik een 17 jarige toch wel toerekenen!

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Herkenbaar wel. Al mijn studies lijken mij helemaal niks, ik vind de middelbare school prima haha. Ik zie er zwaar tegenop om een keuze te moeten maken. Ik zit in Havo5, zit al 6 jaar te kutten met deze vraag. Eerst mavo gedaan en nu havo. Ik ben bang dat ik een verkeerde keuze ga maken. Dan denk ik een studie leuk te vinden, dan knap ik er op een of andere manier helemaal op af. Een tussenkaar lijkt me helemaal niks.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Ja, ik snap je wel. In deze materialistische wereld waar veel om geld draait, lijkt soms geen plaats voor mooie dromen. Dat frustreert mij ook dikwijls.

    Maar bij ons in de stad zijn er hogescholen die kunstonderwijs geven. Ik weet niet precies wat de lesinhoud is, maar je leert er alvast dingen zoals standbeelden boetseren in klei, mallen maken om beelden in brons te laten gieten, schilderen, gezichtmaskers maken in siliconen voor in films, fotografie- en filmtechnieken, regisseren, en al dat soort kunst.

    Al die mooie sprookjeskastelen, ruimtetuigen, dinosaurussen, monsters, en droommuziek in films, zijn allemaal bedacht en gemaakt door zulke artistieke mensen. Dus zij hebben hun droom gerealiseerd. Ook computergames zijn een soort droomwereld die bijna echt lijkt. Dus jij kan ook je eigen droomwereld bouwen, als je de technieken maar beheerst en er hard genoeg aan werkt.

    Alvorens je een droomschilderij kan schilderen, moet je eerst leren omgaan met verf, penseel en doek. Je moet eerst die technieken leren. Daarvoor moet je een opleiding volgen, of veel zelfstudie doen. Maar een diploma is beter, dat opent deuren.

    Er zullen zeker ook saaie vakken tussen zitten. Daar moet je doorheen. Net zoals je bij het knutselen aan je droom soms ook doorheen urenlang zagen, vijlen en schuren moet. Tja...

    Misschien zijn er in jouw buurt ook zulke kunsthogescholen, waar je echt dingen leert maken? Niet alleen theorie-gezever, maar echt zelf doen? Als je goed bent, kan je daarvan goed leven. Denk aan mensen zoals George Lucas met al zijn films over Jurassic Park en over ruimtetuigen.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Je begrijpt denk ik wel dat toveren niet geleerd kan worden op een school in Nederland en ergens anders ook niet.
    Kijk eens op deze website: https://www.studentum.nl/ Misschien zit er toch wel iets bij dat je aanspreekt. Misschien iets artistieks? Kunst is soms ook iets magisch.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik zou in jou geval een tussenjaar nemen. Je kunt in dat tussenjaar bijvoorbeeld cursussen doen, om zo een beter beeld te krijgen van wat je leuk lijkt. En je zei ook dat je toneel leuk vindt, misschien kun je dan een opleiding zoeken waar toneel in voorkomt. En dat kan ook theoretisch, dan krijg je iets can theaterwetenschappen. Maar ik weet natuurlijk niet welk niveau je hebt gedaan, want alle wetenschappen dingen zijn op de uni

    16 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Haal je oppasdiploma!

    Haal je oppasdiploma!

    Vind jij kinderen leuk? Pas jij wel eens op bij gezinnen? Wil je goed voorbereid naar je (nieuwe) oppasadres gaan? Of gewoon een streepje voor hebben op alle anderen die oppassen? Dan is een oppasdiploma echt iets voor jou!

    Ga naar Cjghm.nl over Haal je oppasdiploma!

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten