Skip to content
6 reacties
48 weergaves

Ik heb hulp nodig! weet echt niet meer wat ik moet doen!

 Hee beste mensen,   Sinds een week of 2 is het uit met mijn vriendin van 2 maanden.
Na een geweldige periode begon ze een beetje afstandelijk te doen, en kreeg ik het gevoel dat ze me niet meer zo zag zitten. We hadden al eerder een gesprek gehad omdat ze het heel druk had met haar school, en ze dus al aangaf dat ze niet veel tijd voor me had. Maar bij het tweede gesprek liet ze weten dat ze niet meer verliefd was, althans dat zei ze.   Mensen die haar ook goed kenden gaven aan dat ze waarschijnlijk gewoon in de war was, aangezien ze inderdaad in een drukke periode zat, en haar thuissituatie ook niet al te best was.
Zij zelf daarentegen bleef aangeven dat ze niet meer verliefd was, ze wou wel nog vrienden blijven.   Vorig weekend kwam ze met het voorstel om naar de film te gaan, en daarna zijn we nog wat gaan drinken. Eenmaal thuis what's appde ze of ze nog even langs kon komen, wat uiteindelijk overnachten bleek te worden, en in de nacht ging dat zelfs over op zoenen.   Eerst gaf ze aan dat het een fout van d'r was, maar na een tijdje Daarna liet ze toch weten dat ze in de war is, en dat ze niet precies weet wat voor'n gevoelens ze voor me heeft. Dit is begrijpelijk omdat ik haar eerste vriendje was, en ze nog best wel jong is en nieuw op dit gebied (zij is 16, ik ben 18).   Ik weet nu alleen dus niet zo goed wat ik hier allemaal mee aan moet... Ik ben nog steeds erg verlieft op haar, en ik wil haar graag terug. Maar ze ook wel erg gekwetst! Van een kant hoor ik dat ik haar wat rust moet geven, dus niet zoveel meer tegen haar praten, zodat ze er over na kan denken. Maar aan de andere kant denk ik dat het belangrijk is om er gewoon met haar over te kunnen praten, ik wil haar ook niet laten zitten namelijk. Ik zit zelf namelijk ook in een lastige periode, en ze heeft me er tot nu toe behoorlijk mee geholpen!   Dus mijn vraag aan jullie: moet ik haar wat meer ruimte geven om na te denken, of moet ik gewoon tegen haar blijven praten zoals we altijd al deden?   Ik hoop snel een antwoord te ontvangen!
Groet.

18 jaar
12 jaren geleden

6 Reacties

  • .

     ik snap dat je heel kut voel. voel mezelf ook niet elke dag chill. ik heb besloten om gwn door tegaan met wat ik doe zelfs met veel andere meiden praten heb besloten niet tegen haar te klagen. Dus mijn tip is denk zelf over de vragen na. Want als je dingen aan haar vraagt helpt dit haar om jou te verwerken. en als je dit helpt gaat zij dus straks blij verder met haar leven en andere jongens en jij heb dan niets. ik ozu vooral dit nummer maken en verbeteren hoe jij wilt je moet ook gwn je ding doen en nummer gwn laten horen maar pas als ze er om vraagt. zorg eerst dat je nog 3 weken niet meer haarpraat tenzij zij iets zeg en spreek haar dan aan en dat je gewoon als vrienden wilt afspreken wees dan heel vriendelijk en kijk wat er dan van kom mischien vertelt ze zelf waarom ze het had uitgemaakt maar probeer ook degene te zijn die je was toen ze je begon leuk te vinden. ik zou dan zelf vooral over leuke dingen uit relatie en niet slechte. Dan zou je haar nog terug kunnen krijgen en dan zou ik na een paar weken gewoon melden dat je er mee zit. je moet ook de macht in relatie nemen dus zelf doen of je niet veel om geeft. wel omgeven lieve dingen doen. maar niet constant voor haar gaan. ga voor je hobbys en dingen die je leuk vind om te doen. En zet haar op 3e plek.    Hoop het beste voor je.   Losing something what you love. Do feel like someone dies infront of you. Returning to who you are is the way to go for you. Become my self and hope to go back to who we are.  

    18 jaar
    12 jaren geleden
  • lastig

    oke, ze had aangegeven dat ze het te druk heeft om een vriendje te hebben, en toen heb ik gezecht dat ik tijd nodig heb om alles te verwerken. ik heb haar nu dus 2 weken niet gesproken.. ze heeft me een keer een smsje gestuurd en gevraagd hoe het met me ging. Ik zei dat het wel goed ging en verder niets. maar ik heb het er zelf nu best wel moeilijk mee! Ik mis haar echt best wel erg, en het feit dat ik nog steeds niet weet of ze me nog leuk vindt begint behoorlijk aan me te knagen.. er zijn gewoon dingen waar ik mee zit, en die ik aan haar wil vragen. maar ik weet dus niet of het verstandig is om dit te doen. ook ben ik al heel lang bezig met een nummer voor haar te schrijven (ik ben muzikant) en heb dit ook recent opgenomen, maar ik twijfel of ik dit aan d'r zal geven... ik wil niet wanhopig overkomen ofzo..    groet. 

    18 jaar
    12 jaren geleden
  • beste 18 jarige .

     je vraaggt of ik er een idee van ehtb ik weet niet de situatie ik kan wel zeggen dat mij vriendin mij week geleden gedumt hebt maar wat je vooral nu neit moet doen is haar/''vriend'' zijn dit betekent dat zij over haar ''rauw''proces kan komen het beste is om haar gwn een maand neit aan te spreken. je mag wel antwoordne! blijf vooral volwassen praten en probreer zoon goed mogelijke tijd te hebben werk aan je uiterlijk koop nieuwe kleren  ga trainen. (heb vorige week een goed boek gelezen ex2 system) zorg dat je haar dus een maand niet begint met praten alleen antwoord. als je haar tegen komt spreek haar aan maar praat maximaal 30 min . het is ook geen probleem als ze met iemand inlove raakt in die maand. na die maand moet je gwn zeggen dat je blij bent dat je uit elkaar bent en dat je denkt dat het een goede keuze is geweest(zorg wel dat zij in die tijd op je fb enzo wel kan zien dat jij echt lol heb gehad in die tijd met vrienden uitgaan en alles veel doen vooral niet depresief doen) vrouwen willen iemand die met zichzelf lol kan maken je moet haar laten zien dat je zonder haar kan. laat haar zien dat je haar niet nodig hebt. bedoel zij wil jou af zij verdient het niet dat jij lief tegen haar doet. geef haar wat ze verdient. Na deze maand zeg je wat ik net zij dat je met de keuze eens bent en blablabla straal geluk uit ook al ben je dit niet zeg dan dat jullie maar is moeten afspreken om bij te praten zorg dat jij dit dan leid. neem haar mee naar dorp en ga een nieuw t shirt met haar halen kies er eentje die ze totaal niet leuk vind en koop die. creeer spaning ''als vrienden'' zodat ze je weer leuk gaat vinden omdat je niet sexueel tegen haar doet. ze is niet voor niets op je gevallen en ook niet voor niets uitgegaan. Ze vond je leuk hoe je in het begin was mishine ben je over tijd teveel om haar gaan geven en heb je dus latendat teveel laten merken. (ex2 system op piratebay kan je opzoeken je moet echt downloaden en lezen luisteren!!!!) ik hoop dat dit bij jou gaat werken ben precies zelfde aan uittesten nu en nu toe gaat die ex van mij echt best wel ongelukig worden. ze heeft al week of 2 niets meer fb gezet en praat op msn dat ze langs mij huis wilt komen blablabla en dan spreek ik haar gwn niet aan  na maands is de grens dat ze zich echt super lonely berijkt als jij haar niet aanspreekt want ja je kan wel vrienden geven. maar dit verdient ze niet dus geef je het neit je moet echt geven wat iemand verdient soort van leiden in relatie. hoop langer contact met je te houden op je topic laat je mijn verloop ook weten.    GReets mee

    18 jaar
    12 jaren geleden
  • PRECIES HET ZELFDE

     yo man, ik heb echt precies het zelfde gehad wat je verteld is gewoon bij mij gebeurt. echt klote veel doe je er niet aan ik zou haar gewoon met rust laten een tijdje en even niks afspreken en dan komt ze vanzelf wel bij je terug, of niet.. maar onder druk zetten heeft geen zin! heb ik ervaring mee tis nu uit bij mij, succes man (:

    17 jaar
    12 jaren geleden
  • super advies!

     wauw super bedankt voor je reactie! Dit was in eerste instantie ook mijn plan, maar heb het door dit advies ook echt doorgezet.  En het werkte best wel goed! Ze belde ineens weer, en stuurde weer hartjes via whats app.. Maar de afgelopen 2 dagen krijg ik toch ineens weer amper reactie van d'r. Ik begrijp er helemaal niks van! heb jij misschien een idee daarover? 

    18 jaar
    12 jaren geleden
  • .

    IK BEGRIJP JE SITUATIE MAN heb zoon beetje het zelfde maar dan ander verhaal andere tijden blablabla. je moet haar vooral niet de tijd geven dit beteketndat ze alle gevoelen kwijt raakt maar je moet haar ook niet dwingen je moet iets lief voor haar doen ga echt een super vets voor haar kopen/maken schrijf een nummer een gedicht breng het naar haar huis ik hoop beste voor je en weet totaal hoe je voetl want ik heb uhhmz eg maar het zelfde. je moet proberen te praten alsof je gwn vrienden bent maar wel haar lover flirt met haar enzovoort. zorgdat ze voor je voelt je moet vooral niet laten merken dat jeje super slecht voelt play it cool laat haar wel zien wat je wilt

    18 jaar
    12 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten