Skip to content
1 reacties
832 weergaves

Wat te doen? Verlegen, misschien onzeker en dat ene meisje....

Ik ben een 17 jarige jongen en erg verlegen, dit komt naar mijn idee omdat ik vanaf groep 7 (11 jarige leeftijd) eigenlijk al niet meer met meiden in de klas heb gezeten. Ik vind dit zelf erg vervelend en na afgelopen weekend zou ik dan ook graag wat tips en tricks willen om hier zo snel mogelijk vanaf te zijn. De situatie waarom ik nu na afgelopen weekend "in zit": Ik was op de verjaardag van een maat van mij die 18 werd, heel "gezellig" (Niet mijn type mensen + mijn verlegenheid, maar dat wist hij gelukkig ook). En toen kwam na ongeveer een uurtje ineens een heel mooi en knap meisje binnen... Precies waar ik op val. Na verschillende keren mijzelf erover heen proberen te zetten is het me toch niet gelukt dit meisje aan te spreken, wel weet ik zeker dat ze mij heeft zien zitten. (Was maar een klein feestje). De dag na het feest had mijn maat een foto op facebook geplaatst met ons erin getagged waarna ik haar een vriendsschapsverzoek heb gestuurd die zij, zoals gehoopt, geaccepteerd heeft. Zoals dus eerder verteld, ik ben een 17 jarige jongen en ik ben erg verlegen. Ik ben 175cm groot en weeg +- 100kg (heb dus een redelijk buikje, waarom? Medicijnen die als bijwerking hadden gewichtstoename, wat ik er toch nog toe niet af heb gekregen, maarja weet zij veel). Ik ben dus erg verlegen (en misschien ook wel onzeker) en durf niet op een meisje af te stappen, ook zou ik niet weten waarover we zouden moeten praten. Oke, niet weten is overdreven, maar het lijkt me zo eentonig: "Welke sport doe je?" "Voetbal" "Oke leuk en gaat t goed?".... Graag zou ik hier tips bij willen over hoe ik dit het beste aan kan pakken. Ook zit ik nu in een dilemma: Ik weet dat ze mij gezien heeft, zal ik haar een berichtje sturen via facebook? Ja of nee? Ook hiervan weet ik dat t niet the way to go is, maar als ik haar niet tegenkom zal ik haar ook nooit bereiken natuurlijk. Maarja misschien komt via chat, van het een het ander wel. Alvast bedankt!

17 jaar
9 jaren geleden

1 Reacties

  • Hey,   Erg vervelend voor je dat je zo verlegen bent. Veel meisjes wachten juist op jou om de eerste stap te zetten, niet dat je nu meteen een casanova moet worden. Maar een interesse in een dame kunnen tonen is wel erg handig. Ik was zelf vroeger best verlegen maar ik ben er wel helemaal overheen. Er zijn veel manieren voor jou om meer zelfverzekerd te worden, maar dat is vooral door veel te oefenen! Als dame heb ik wel wat tips waar je misschien mee aan de slag kan. - Als je 1 vriendin hebt kan je haar vragen om VEEL dingen te ondernemen. Niet om betere vrienden te worden maar zodat je went aan de OMGANG met meiden. Het kan wat dat betreft ook een barvrouw of de winkelbediende zijn, die praten toch wel terug. Het kan ook een stelletje zijn waar je mee om gaat als je ook maar met de vriendin een praatje kan maken. Uitgaan, bioscoop.. enz. - Probeer overal waar je bent een praatje te maken, met een oude man bij de bushalte, met degene voor je in de rij, bij het boodschappen doen. Verzin het maar.. maar wel lekker spontaan!. Dan ben je dus je spontaniteit aan het oefenen, je komt dan sneller op woorden en zinnen als je wel tegen een leuk meisje aanloopt. Hierbij hoef je dus niet alleen vrouwen aan te spreken, het gaat om het leren een praatje te maken. - Let op vrouwen! Waar praten ze in hemelsnaam toch allemaal over?! Leer ons stiekem een beetje kennen. Bij ons moet ons haar goed zitten anders gaan we niet naar de supermarkt? Of is het een meid die spontaan is? Is ze pietje precies? Valt je iets op? Dan heb je namelijk ook een openingszin... Ben je altijd pietje precies? (zeg t wel met een lach.. haaha). - Probeer zelf je zelfverzekerdheid op te krikken.. een andere look, sportschool, al ben je de beste darter op de wereld dit geeft je ook een soort zelfverzekerdheid. Doe vooral iets wat bij jou past, en wat je ook echt wilt. Als jij je buikje goed vindt, hoef je daar dus niet aan te gaan werken. - Doe maar is gek.. en zeg haar maar dat je niet precies weet wat je wilt zeggen maar dat ze wel je aandacht heeft getrokken? Niet geschoten is altijd mis! En wat ze daarna gaat zeggen?.. bijna niemand gaat je direct zeggen: ik ken jou niet, wat praat je tegen mij? En doet ze dat wel.. (zou wel erg arrogant zijn van haar), lekker boeiend en gewoon de volgende meid nog een keer aanspreken! - En als je een gesprek hebt, praat niet dan alleen over jezelf maar vraag dingen aan haar. Toon interesse in haar, en tussendoor beetje bij beetje over jezelf, en of je er bijvoorbeeld mee eens bent of niet. Vraagt zij wat jij doet/kan enz dan is ze geïnteresseerd genoeg om jou ook een beetje te willen leren kennen. Dan merk je vanzelf in het gesprek of jullie klikken of niet. Dan kan je altijd nog vragen om haar facebook, nummer enz.   Succes! xxx L

    22 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten