Skip to content
4 reacties
298 weergaves

Vriendje schaamt zich voor me?

Zoals de titel al zegt, het klinkt zo onschuldig maar als jij het zelf ervaart binnen je relatie. Voel je eigen in de put gegooid. Laat staan zeer letterlijk naar mijn gevoel. Om een beeld te schetsen van ons, wij zijn homoseksueel. Hij is 31 jaar ik ben 22 jaar, hij ziet er mannelijk uit met een baardje. Gewoon een fijne knuffelbeer. En ik ben een jonge goed uitziende kerel. Maar goed, om een lang verhaal voor nu kort te maken. Bij sommige homovrienden van hem noemt hij mij een vriend, ja gewoon vriendschap en zo gedraag hij zich ook. En liet me ook introduceren aan mensen op zn werk, maar dat ging ook met zenuwen en moeite. Speeld leeftijd en uiterlijk een taboe?? Ik schaam me niet voor hem, ik denk maar 'als je van iemand houd, dan moet je LEVEN en er volop voor gaan! Stel je eens voor dat er wat de volgende dag wat gebeurd? En de volgende dag niet meer leefd? Of iets met mij. En denken van shit, had ons leventje maar anders gegaan, ondanks de discriminatie tegen de LGBT.' met in 1 woord 'koesteren'. Tja ik weet niet, ik stel me aan, ik denk te veel ik denk te diep, denk ik? En moet hij zich daar in ontwikkelen ookal duurt het een jaar of 3. Zolang het maar nog steeds wederzijds en zielsverwant aanvoelt.

22 jaar
9 jaren geleden

4 Reacties

  • Zoals beloofd toch maar een update.
    Ja het is goed tussen ons, hij heeft me uiteten gevraagd naar een chinees restaurant en we hadden samen geshopt. Niet dat ik van materialisme ben, Maar ik had wel het gevoel dat ik belangrijker gevonden werdt door hem.

    Ik stond er wel versteld van, dat hij me opeens vroeg of ik naar een chinees restaurant toe wilde gaan. Was er toch nog een beetje hoop de wereld voor ons.


    Maar goed die tijd blijf me bij, vaak denk ik eraan en denk ik van het is goed zo, ik voel geen pijn meer. En soms denk ik weer, maar voelt het anders. En dan voelt het weer zo bloederig aan. En eerst dacht ik ook van 'ik doe maar net alsof mijn neus bloed' voordat hij onze relatie begon te redden. Soms voelt het aan alsof wonden genezen zijn en soms voelt het aan als pleisters op diepgesneden wonden.

    maarja in welke wereld jij ook leeft, mannen en boys gaan vreemd of blijven maar van aandacht houden van anderen. En wie weet zijn er dergelijk wel sommige die ervan afwijken.

    Ik hou me even stil, maarja als hij doorgaat en iets schokkerend staat te gebeuren, dan kan hij erop rekenen dat hij me kwijtraakt.

    Het heeft me wel een beetje onzeker gemaakt. Maar hij gaf me wel het gevoel om springlevend te worden, hij zag al dat het niet goed met me ging. Maar soms maken me gedachtens meer kapot dan me lief is. Iedereen heeft weleens last van demonen aka slechte gedachtens in zijn/haar hoofd.


    Meisje 17 jaar, ik bedank je wel voor je empathie en steun. Had ik wel even nodig. Ik had niet verwacht dat ik zulke ondersteunde reacties zou verwachten van iemand zoals jij ! :)

    22 jaar
    9 jaren geleden
  • Wat naar dat je je zo voelt..
    Ik zou toch echt om een uitleg bij hem vragen. Het is zijn schuld dat jij je zo voelt, nu hoort hij het ook op te lossen! Anders ben ik bang dat je inderdaad niet in een goede relatie zit, en je beter gewoon weg kunt gaan.. Lijkt me het beste voor jezelf.
    Zeker als hij je schuldgevoelens aan probeert te praten, en zo geheimzinnig is! Daarbij klopt dan zeker iets niet,.
    Zoals je zelf al zegt, zoals het nu is sta je ook niet gelijk in jullie relatie. Daar moet je niet in blijven. Of het veranderd, snel, of je kunt beter weggaan en wachten op iets veel beters.
    Het is je eerste relatie, dat maakt het wel moeilijk. Misschien ben je ook bang om dan voor lange tijd alleen te zijn? Maar alles is beter dan een oneerlijke partner die je schuldgevoelens inpraat, echt waar.
    Hopelijk lukt het om jullie problemen op te lossen, of lukt het je om weg te gaan..

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • Tja dit is tenslotte mijn eerste relatie, om eerlijk te zijn had ik zijn chatberichten ontdekt en dat had me destijds gebroken. Nu probeer ik wonden te genezen, momenteel zit ik te preken en te wensen voor onze ozo betere toekomst dat alleen in mijn hoofd bestaat. Mijn ziel voelt mishandelt en bloederig aan. Ik voel gevoelens die ik en zeker niemand wilt voelen.

    Ik vrees er toch voor dat mijn relatie als een leugen aanvoelt en dat ik hem kwijtraakt.

    Zoals bekend, je kan niemand veranderen. Enige wens is dat wij gelijk staan in het leven, en dat we in balans zijn in onze relatie. Is dat teveel gevraagd? of zet ik liever maar een stap weggaan dus dan dat ik alleen maar hap. Deze is keuze ligt natuurlijk aan mij.

    Onze relatie voelt al gedoemd, hopelijk met een vloek met een zegen. Het volgd nog... maar kan het niet beloven, wanneer ik aan het verdrinken ben in depressieve gevoelens en een gebroken hart. Ik heb iets gedaan wat niet mag binnenin een relatie, iemands vrijheid afnemen. Maar dit toleleer ik natuurlijk niet. Ik kan niet tegen geheimzinnige gedrag. En dan zit hij the guilttrippen, mij een schuldgevoel aankaarten omdat ik naar zn chatberichten heb gekeken? nee ik weet beter, en ja ik weet het dat zouden de lezers ook niet toleren. Maar wat zou jij doen als je vriend(in) geheimzinnig doet en dingen verbergt voor jou?

    Mijn excuses, meisje van 17 jaar. Als mijn bericht een beetje aanvallend overkomt ;) ik ben gewoon niet meer te genieten :'(!

    22 jaar
    9 jaren geleden
  • Het is niet normaal als hij jullie relatie wil verbergen nee.. Maar denk je niet dat hij deels bang is beoordeeld te worden voor zijn homoseksuele relatie? Ookal zeg je ook dat hij dit bij zijn andere homovrienden doet.. Dat is al helemaal raar. Ik wil niet direct zeggen dat hij vreemd zou gaan, maar raar gedrag is dat wel.
    Heb je hem al eens gevraagd wat zijn reden daarvoor is?
    Leeftijd zou kunnen, maar zo vreemd is jullie verschil naar mijn idee toch ook niet. Daar word je zeker tegenwoordig niet zomaar op beoordeeld.

    17 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten