Skip to content
3 reacties
114 weergaves

Hoe vraag ik verkering?

Hallo, ik heb een meisje in mijn klas waar ik verliefd op ben en ik denk dst zij ook verliefd is op mij. Ik denk dat wij echt bij elkaar passen (zelfde sport, hobby, huisdieren). Maar hoe vraag ik haar nou verkering? Ik wacht nu al een paar weken en ik zie haar steeds naar me kijken bijv. in de aula op school, of in de gymles. Het enige probleem is dat zij altijd met een vriendin is en dus nooit alleen. En b.t.w. waar let een meisje op bij een jongen? Bedankt voor het reageren :D

13 jaar
7 jaren geleden

3 Reacties

  • Als jullie echt van dezelfde dingen houden, kan je haar eens vragen om die sport te doen. Idk wat het is maar stel het is voetbal, dan kan je met haar afspreken bij een voetbalveldje ofzo. Als ze jou ook leuk vind denk ik dat ze graag zal komen.
    Je hoeft haar nu niet meteen verkering te vragen, je kan eerst afspreken en elkaar leren kennen door via Whatsapp af te spreken, of gewoon naar haar toe te gaan terwijl ze met een vriendin is. (Ik vond ook een meisje leuk maar ze was altijd met een vriendin en ik durfde niet, maar omdat ik wil dat anderen wel succes hebben vraag ik dit echt van je). Als je het echt echt echt echt helemaal 100% heel zeker weet dat je haar wilt vragen, moet je haar naar een plek meevragen waar jullie alleen zijn, maar nog wel zo dat als het antwoord nee is jullie niet super ongemakkelijk daar zitten van 'idk waar ik heen moet' ofzo.

    Toen ik besloot mijn vriendin verkering te vragen, na een maand met afspreken en chillen, waren we samen in het park zoals we wel vaker zaten, (ik durfde toen mijn arm al om haar heen te slaan) en we waren net opgestaan om weer naar school te gaan aan het eind van de pauze. Toen ramde ik als het ware door de muur die ik had die mij ervan weerhield om haar te vragen, en ik voelde me in een trance, een hyperslaap, alsof iemand me op de automatische piloot had gezet. En dat terwijl ik al tig keer had geoefent in de spiegel met mooie woorden enzo. Maar toen ik haar vroeg, keek ik opzij en zei: Ik ehm, wilde je nog iets vragen... Wil jij verkering met me? en het moment van stilte daarna is een hutspot van hoop, angst, schaamte, geluk en verliefdheid.

    Als je haar vraagt, zorg er dan voor dat je goed ruikt, heel belangrijk, gewoon deodorant gebruiken, en Cologne (parfum) misschien, maar hoeft niet prese (wel een bonuspunt hoor, als je het doet: niet teveel! 1 of 2 keer op je hals en 1 keer op je polsen). Verder er verzorgt uitzien, oprecht zijn, en aandacht geven!

    Succes! Ik hoop dat je 'ja' krijgt :)

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • hee,
    als dat meisje jou echt leuk vindt zou ze het denk ik niet zo erg vinden op welke manier jij haar vraagt. alleen whatsapp is miss niet zo leuk. als je haar adres weet ga dan in het weekend bij dr langs ofzo (als ze je dan niet leuk vindt heb je nog ff een weekend voor je dr weer ziet) er is vast ook wel heel even een moment dat ze alleen is en als dat niet zo is vraag haar dan gwn of ze ff wil praten.
    Ik vind het zelf belangrijk als jongens zorgzaam zijn en niet alleen met hun vrienden kinderachtig zitten te kloten, maar je moet ook weer niet te braaf zijn. je moet een beetje volwassen overkomen, een beetje op haar niveau.
    succes ermee!

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik heb 2 relaties gehad, en bij beide heb ik via de app met ze afgesproken na school, daar vertelde ik dat ik ze leuk vond. De een reageerde met 'Ik jou ook' en de andere wilde met me afspreken. Het is belangrijk, dat jij het op jou manier doet though. Dat is namelijk een van de dingen waar vrouwen uit bedenken of ze zich aangetrokken voelen tot jou. Probeer ze trouwens eerst speciaal te laten voelen door ze veel aandacht te geven, en humor helpt altijd.

    15 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten