Skip to content
6 reacties
765 weergaves

Bang voor vriend

Wie heeft er ervaring met een zeer dominante vriend? Die dingen van me verwacht die niet prettig voelen. Ik heb nu een half jaar verkering maar het voelt niet meer prettig. Ben telkens bang wat er gaat gebeuren als we elkaar zien..

16 jaar
7 jaren geleden

6 Reacties

  • Dat dominante gedrag is een minder leuke karaktereigenschap . Maar ook jij zult minder positieve kanten hebben. Een relatie kan heus wel werken als de een wat dominanter is. Maar wel tot op zekere hoogte.
    Dat karakter van dominant verander je niet zomaar, en als je er nu al niet prettig bijvoelt is dat geen goede basis voor een relatie. Hij lijkt me zelfs narcistische trekjes te hebben. Tel daarbij op het feit dat je soms bang voor hem bent, en dat hij al eens gedreigd heeft met het verspreiden van naaktfoto's.
    Je hoopt natuurlijk nog heel lang samen te zijn, en ik geloof best dat hij op bepaalde momenten ook lief kan zijn. Maar liefde maakt ook blind zeg maar. Probeer ook voor jezelf op te komen door wat mondiger te worden in bepaalde situaties. Als hij dat niet accepteert of zelfs boos wordt, en zijn gedrag verandert niet, dan zou je daar je conclusies uit moeten trekken.
    Enne....er zijn genoeg andere leuke jongens hoor .
    Succes

    21 jaar
    7 jaren geleden
  • Dat is echt heel fout, dat hij dreigt die foto's te verspreiden! Misschien kun je hulp zoeken bij anderen? Kun je er met je familie over praten, of heb je misschien goede vrienden die je hiermee kunnen helpen? Het helpt om hier niet alleen in te staan.     Geloof me alsjeblieft, hij is echt heel verkeerd bezig! Zeker als die foto's seksueel zijn: in dat geval is het überhaupt al illegaal dat hij ze in zijn bezit heeft, want je bent minderjarig! Ik heb de indruk dat hij je onder de duim probeert te houden door aan de ene kant te dreigen en aan de andere kant lieve dingen te doen, zodat je toch verliefd op hem blijft. Maar dit soort ongelijkheid en dit soort chantage zijn echt, echt niet in orde.

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik heb al een keer de relatie verbtoken maar toen dreigde hij met van alles. Oa foto's van me verspreiden. . En hij kan ook lief zijn hoor. ..En ik hoef maar te vragen en ik krijg het. . Alleen hij doet het vaak tegenover zijn vrienden.. En dat Is vernederend. .wat ik dan moet doen..

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • Ja, ik kan me heel goed voorstellen dat je verliefd op hem bent en hem niet kwijt wilt. Verliefdheid zorgt ervoor dat je meer van hem accepteert dan je van anderen zou doen. Dit is enerzijds een voordeel, omdat het zo veel makkelijker is om met iemand samen te leven, maar het kan ook een heel groot nadeel zijn, wanneer de ander misbruik maakt van je verliefdheid om je pijn te doen.

    Vernedering hoort absoluut niet thuis in een relatie. Als hij van je houdt, dan hoort hij jou te respecteren, te accepteren en te steunen. Jouw relatie komt juist heel scheef over: jij houdt zielsveel van hem en wilt hem niet kwijt, en daar maakt hij misbruik van.

    Zeker als hij steeds een stapje verder gaat, zou ik jullie relatie beëindigen. Natuurlijk is dat pijnlijk, maar het is net zo zeer pijnlijk om een relatie te hebben waarin de ander je slecht behandelt en niet van je houdt zoals jij van hem. Je weet ook niet waar hij zal ophouden: als hij inderdaad steeds verder gaat, dan zou het goed kunnen dat hij uiteindelijk zelfs fysiek geweld tegen je gaat gebruiken. Echt, het is beter om even geen vriend te hebben dan een vriend die je zo slecht behandelt.

    Je verdient een vriend die echt van je houdt. En zulke mensen zijn er. Dwing jezelf niet om vernederingen te accepteren om je vriend te behouden. Je verdient veel beter dan dat.

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Hij is mijn eerste serieuze vriend. Maar het voelt soms vernederend wat hij met me doet. Maar ik ben zo verliefd op hem. En soms denk ik dat het allemaal erbij hoort en normaal is. . En hij gaat telkens een stapje verder..

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • Waar ben je precies bang voor? Je zegt dat hij dominant is: wat voor dominant gedrag vertoont hij?

    Ik kan je in ieder geval afraden om met deze relatie door te gaan, maar als hij echt gevaarlijk is, heb je misschien hulp van buitenaf nodig.

    18 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten