Skip to content
3 reacties
322 weergaves

Val ik op meiden en/of jongens?

Hallo, ik ben een meisje van 14 jaar & ik ga nu naar de 3e van de middelbare. Sinds kleins af aan ben ik anders dan klasgenoten. Zo speelde ik altijd veel met jongens (skaten, steppen, klimmen), en vond ik make-up, verkleedpartijtjes en jurken, rokjes en de kleur roze helemaal niks. In groep 8 kreeg ik een vraag van een meisje uit mijn klas: ‘Waarom heb jij eigenlijk nooit een vriendje gehad/ ben jij nog nooit verliefd geweest?’. Waarop mijn antwoord was: ‘ We hebben niet echt ‘leuke’ jongens in onze klas’(wat wel klopte). Nu, 3 jaar later ben ik hier over aan het nadenken: Val ik wel op jongens? Of val ik op meisjes, of allebei? Zelf vind ik jongens best aantrekkelijk, maar heb ik niet het gevoel dat ik ooit verliefd geweesd ben. Meiden vind ik ook aantrekkelijk, maar weet ik ook niet of ik ooit verliefd ben geweesd, omdat ik altijd gefocust was op jongens. Er werd altijd gezegd dat verliefdheid voelt alsof je alleen maar bij die persoon wilt zijn & alleen maar aan die persoon denkt, en vlinders in je buik hebt. Dat gevoel heb ik nooit echt gevonden. Wel heb ik wel gehad dat ik heel graag vriendinnen met een persoon wou zijn, of heel graag bij een bepaald groepje wou horen. (Ook bij jongens) Is er iemand die zich hetzelfde voelt, of heeft gevoeld die wat tips heeft of uit ervaring kan spreken?

14 jaar
6 jaren geleden

3 Reacties

  • Ik ben er zelf niet zo van om overal een sticker erop te plakken. Het mij veel meer om de persoon en niet of het een jongen of meisjes is. Kijk waar het schip strand. En maak er niet zo groot ding van, dat is helemaal niet nodig.

    13 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik moet zeggen dat ik de laatste tijd ook wel meer naar de meisjesmeisje kant aan het gaan ben: mijn haar niet meer in een een staart, maar ook gewoon los, meer interesse in make-up& iets andere kledingstijl. Ik had laatst ook een slaapfeestje met mijn vriendinnen, en toen deden we truth or dare, toen was aan iedereen de vraag: ‘Hoe ziet je droomprins eruit?’. En ik was echt zo: ‘Uhhmm... oke.....’. En toen gaf ik maar het klassieke (maar het is wel waar) antwoord dat eigenlijk élk meisje zegt: ‘Bruin haar, blauwe ogen, liefst sixpack & groter dan ik. Op een of andere manier voelde ik me bij deze vraag een beetje benauwd, omdat ik het gevoel had niet alles gezegd te hebben, terwijl ik toen hier nog niet over aan het nadenken was. Wel grappig: ik ben nu weer opnieuw begonnen aan PLL en ik heb weer een (celeb)crush op Shay Mitchell ‘Emily’. 4 jaar geleden toen ik aan PLL begon kon ik me ook al op een of andere manier goed vinden in Emily, die een lesbisch meisje is die daar in het begin mee struggled. Ik vond dat heel indrukwekkend, omdat ik toen ook zag dat het stereotype van lesbiennes niet klopt (tuinbroek&kort kapsel). Nu ben ik er denk ik wel uit dat ik in iedergeval Bi ben, maar ik ben nog niet van plan het te gaan vertellen, ik vind het eigenlijk ook gewoon bullshit dat een coming out nodig is, alles draait om hokjes,hokjes,hokjes. Maar ja, ik heb genoeg tijd! Bedankt!

    14 jaar
    6 jaren geleden
  • Ja heel herkenbaar! Ik voetbal sinds mijn 6de. Had toen ook kort haar voor een meisje. En veel mensen dachten dat ik een jongen was. Op school had ik wel vriendinnen maar thuis en in de buurt speelde ik met jongens. Ik kijk bewust naar meisjes vanaf mijn 8ste. En sinds mijn 10de weet ik dat ik op meisjes valt. Ben nu zelf ook een meisjesmeisje. Lang haar, rokjes, jurkjes, make up. Maar de stoere kant is er ook nog. Voetbal nog steeds en zat op judo. Ben nog niet uit de kast, ben wel verliefd.

    14 jaar
    6 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten