Skip to content
2 reacties
144 weergaves

Buitenlandse vriend

Heey, ik heb een vriend, soort van verkering maar toch weer niet. Maar hij komt uit Amerika en ik ken hem bijna een jaar. Mijn ouders en broertje/zusje weten hier niks vanaf. Ik ben namelijk bang dat ze het helemaal niks vinden en boos worden enzo. Ik heb hem ontmoet in een spel, en na lang vrienden geweest te zijn, vinden we elkaar nu erg leuk. En hij wil dus dat ik naar hem toe kom om elkaar eens in het echt te ontmoeten en om natuurlijk samen leuke dingen te doen, dat wil ik wel (heel graag zelfs). Maar ik heb geen idee hoe ik het aan mijn ouders moet vertellen. Het is overigens gewoon een hele normale, nette en leuke jongen. Heeft iemand tips?

18 jaar
5 jaren geleden

2 Reacties

  • Mijn vriend woont in Zuid Korea. We kwamen elkaar tegen tijdens het bagpacken in Australië. Hij is afgelopen kerst hier in Nederland geweest. Kennis gemaakt met mijn familie. Ik had het al verteld en toen was ik ook erg bang dat ze het af zouden keuren. Maar dat ging heel goed. Ook toen hij hier was. Hij leert Nederlands en leert snel en makkelijk. Hij heeft zich laten inschrijven voor een studie in Groningen. Wij horen komende week of hij is aangenomen. En er loopt een aanvraag voor emigratie naar Nederland. Jij hebt ook het recht om verliefd te zijn op wie je maar wilt. Zorg ervoor dat je ouders gelijk een goede indruk van hem krijgen. Want de eerste indruk is cruciaal en kun je niet overdoen. Wat ons goed heeft geholpen is dat mijn vriend al snel hier is geweest.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Hallo, Fijn dat hij je uitnodigt. Het is echter wel een moeilijke situatie. Een vriend hebben op een ander continent... Allereerst denk ik dat het belangrijk is om je ouders te overtuigen van zijn bestaan en bedoelingen. Dat zullen ze vast als eerste vragen. Vraag hem bv. om een foto van zijn identiteitskaart en als je zijn telefoonnummer hebt kunnen jouw ouders misschien best ook eens met hem praten. Dat zal alvast overtuigender zijn dan gewoon te gaan vertellen dat je naar een vriend wilt in Amerika. Verder is de reis natuurlijk wel duur. Maar als ik me niet vergis mag je vanaf dat je meerderjarig bent zelf beslissen of je ergens ''alleen" op reis gaat. Alvast veel succes!

    14 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten