Skip to content
1 reacties
143 weergaves

Beste vriend

Ik heb een vriend. Gewoon een goede vriend die ik ken via mijn hobby. We hebben een tamelijk intense vriendschap omdat we samen naar de sportschool gaan en rugby spelen, een aantal keren in de week. We kunnen samen lachen om dingen en we lijken best veel op elkaar, maar ik mis hem niet als ik hem een dag niet zie bijvoorbeeld. Gisteren echter deed zich het volgende voor. We waren bij een rugby-evenement, waar een meisje in het publiek aanwezig was die ik toevallig een beetje ken van vroeger op de peuterspeelzaal. De jongen in kwestie en ik kwamen met haar aan de praat, maar ik zag dat hij wel erg enthousiast van haar werd. Volle twee uur later stonden ze nog steeds gezellig te kletsen, terwijl de jongen normaal gesproken erg introvert is en eigenlijk nooit zomaar met iemand die hij niet echt kent een babbeltje aangaat. Toen ik hem na een uur iets wilde vertellen over de tijdindeling van het evenement, zei hij doodleuk: ‘wacht even, ik ben nu in gesprek’. Normaal is hij erg rechtlijnig en hij reageert altijd heel voorspelbaar, waardoor ik hem een prettig persoon vind. Nu hij zo even tot over zijn oren verliefd bleek te zijn op dit meisje, en helemaal geen aandacht meer voor mij had, voelde ik me zo verschrikkelijk verdrietig en ook een beetje jaloers. Is dit, heel kinderachtig, gewoon vriendschappelijke jaloezie (omdat het voelt alsof ik aan de kant gezet word) of zou ik zelf onbewust al die tijd verliefd zijn geweest op deze jongen? Ik moet hier wel bij vermelden dat ik eigenlijk geen vriendinnen heb, alleen vijf goede vrienden. (Ik schijn nogal een tomboy te zijn, haha. Ik ben wel gewoon hetero overigens.)

17 jaar
5 jaren geleden

1 Reacties

  • Ik denk dat jouw gevoelens na dit te weten meer dan normaal zijn. Het is een goede vriend en plotseling is hij in iemand anders geïnteresseerd. Zijn gevoelens zijn dat echter ook. Ik snap dat je een beetje jaloers bent maar soms gaat dit gewoon zo in het leven. Of jij nu verliefd bent geweest op deze jongen kan ik niet zeggen. Het is waar dat je het soms niet altijd zelf doorhebt als je na een lange vriendschap langzaamaan verliefd wordt. Dit kunnen echter ook normale jaloezie gevoelens zijn aangezien hij een goede vriend is en er op zo'n momenten een angst kan ontstaan dat een relatie jullie vriendschap in de weg staat. Ik had min of meer hetzelfde toen een goede vriend van me plotseling verliefd werd en hij voortdurend met dat meisje ging praten. Ik denk dat je jezelf gewoon wat tijd moet gunnen om aan je gevoelens uit te geraken.

    14 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten