Skip to content
2 reacties
211 weergaves

Eerste kus. Klaar voor?

Heeeeya! Ik ben een meisje van 13, zit in de 2e klas en heb sinds een maand mijn eerste vriendje. We zijn nog best wel awkward en hebben pas 2 keer een knuffel gegeven (en een keer naar de bioscoop geweest). Ik vind hem wel super leuk! Nu stuurde hij gister een appje; *zullen we morgen een knuffel geven.. of wat anders* hij bedoelt hier mee dus zoenen. Ik heb niks gereageerd omdat ik niet weet of ik er klaar voor ben, aan de ene kant vind ik hem heel leuk en wil ik een kusje misschien wel proberen. Aan de andere kant weet ik het allemaal niet en wacht ik liever tot mijn 15e.. misschien maak ik er een te groot ding van maarja het is voor mij ook best een groot ding. Als ik zeg dat ik er nog niet klaar voor ben, ben ik bang dat hij me niet meer leuk vindt.. en het tegen zijn vrienden zegt en ik weet zeker dat die dan gaan vragen waarom ik niet met hem wil zoenen. Ze zeggen nu namelijk al super vaak; .... wilt je zoenen, krijgt hij geen kusje? enzovoorts. Nouuuu help a girl out XX een blackie (lol) ???????

13 jaar
5 jaren geleden

2 Reacties

  • Hoi, als eerst wat vindt je er zelf van wat zou je er van vinden als hij je zoent. Bedenk het zelf en praat misschien met vriendinnen zij kennen je beter dan ik en proberen je dan ook te helpen, en ze gaan ook niet oordelen. En waarschijnlijk is je vriendje er ook best wel zenuwachtig voor... en als jij je eerste zoen een groot ding vindt is het niet erg het lijkt me best normaal. Als hij je echt leuk vindt dan blijft hij je ook wel leuk vinden ook als je nu niet klaar bent om met hem te zoenen. En het is niet zijn beste vrienden de zaak niet. Ik weet niet hoe close jullie zijn en hoeveel je hem vertrouwt maar zeg het tegen hem en praat erover met hem. Zelf weet ik niet veel van dit onderwerp maar hopelijk heb ik je een beetje geholpen. Groeten bijna 13 jarig meisje

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • het kan wel hoor

    20 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten