Skip to content
7 reacties
2444 weergaves

Grens bij omgaan met andere jongens/meisjes dan met lief

Hallo iedereen!

Ik vroeg me af waar bij jullie de grens ligt als jullie lief omgaat met vrienden van het andere geslacht. Dat kan gewoon sturen zijn maar ook bellen of fysiek afspreken, met zelfs eventueel blijven slapen. Ook de omgang met vrienden op bijvoorbeeld een feestje valt hieronder voor mij.

Ikzelf zit namelijk in de situatie dat mijn lief en ik twee heel jaloerse mensen zijn en dat we moeilijkheden hebben met elkaar vrijheid te geven in zulke situaties. Zij heeft een beste vriend waar ze veel mee afsprak bij zijn thuis maar sinds dat ze samen is met mij is dat gedaan. Ikzelf ben nooit zo fysiek geweest met mijn vrienden, sturen was genoeg voor mij.

Natuurlijk hangt het van relatie tot relatie af hoe los jullie elkaar willen laten. Ik vroeg me af hoe het onder de koppeltjes bij jullie zit. Laten jullie je lief vrij afspreken of vinden jullie het al moeilijk als je lief met andere mensen stuurt dan jullie zelf?

Ik ben benieuwd!

16 jaar
4 jaren geleden

7 Reacties

  • Ik ben de TS

    Ik volg al 2 maanden therapie, er wordt dus wel aan gewerkt. Vertrouwen is na een paar breakups waarbij dat volledig geschonden werd een moeilijkere zaak voor mij.

    Toch wou ik weten hoe andere mensen hun relatie aanpakken zodat ik wat vergelijkingsmateriaal heb.

    Bedankt voor je reactie!

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Je mag twijfelen aan die vriend maar onthou dat je vriendin een eigen persoon is. Laat het niet doorslaan. Want uiteindelijk is het aan jouw vriendin wat wel en niet kan en moet jij haar daarin vertrouwen. In principe hoef je die vriend niet te vertrouwen als jij je vriendin vertrouwt. Want dingen die niet kunnen gebeuren niet zonder dat je vriendin het door heeft lijkt mij. Jaloers zijn is erg onaantrekkelijk als ik jullie was zou ik er echt serieus aan gaan werken voor het zorgt voor te veel stuk op de relatie.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik ben de TS

    Blijven slapen bij het andere geslacht is bij ons sowieso uit den boze. Ik ben wel wat strikter in wat wel en niet oké is dan haar, mede ook omdat dit haar eerste 'echte' relatie is.

    Ik vind het wel belangrijk dat ik haar beste vriend ook kan vertrouwen, naast mijn vriendin zelf. En dat vertrouwen is nog wel even zoek (door bv. negatieve dingen die hij doet of zegt tegen haar waardoor ik me afvraag of hij wel zo'n goeie vriend is).

    We doen ons best om de balans te vinden tussen aandacht geven en tegelijk vrijheid gunnen. We zijn goed op weg, dat wel.

    Heel erg bedankt om jullie mening of eigen ervaring even neer te schrijven! Dat helpt mij heel wat verder :)

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Jaloersheid komt door onzekerheid. Jullie moeten elkaars vertrouwen winnen. Als jullie samen zijn op feestjes kun je best met andere mensen praten maar geef dan elkaar ook regelmatig aandacht. Ik zou het wel raar vinden als er een gast bij mijn vriendin zou overnachten als ik er zelf niet bij ben. Als er een vriendin van haar bij haar overnacht ligt dat voor mij anders.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik ben J19 van het bericht hierboven. Die twee vraagtekens moesten een smiley zijn, maar ik wist niet dat smileys hier niet werken haha

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik vind dat je wel met elkaar kan afspreken of een vriendschappelijke knuffel. Bij elkaar slapen vind ik ook oké, zolang ze maar niet bij elkaar in bed gaan. Eigenlijk zo'n beetje alles waar geen romantische of seksuele gevoelens bijzitten. Het probleem is echter of je jouw vriend of vriendin wel ermee vertrouwt dat het puur vriendschappelijk is...??:/

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Hai , Mijn vriend en ik hebben totaal andere vriendengroepen , zitten niet bij elkaar op school etc. We hebben toevallig 1 vriendengroep samen en dat zijn dan jongens uit zijn dorp en vriendinnen van mij , als we samen feestjes daar hebben gaan we dr wel samen heen en vaak samen slapen ( alleen als dr geen vriendin alleen na huis moet fietsen ) en verder heb ik ook beste vrienden waar ik alleen mee afspreek. Dit vind hij geen probleem ik lunch dr vaak mee bijv en soms ook bij elkaar thuis. Zelf heeft die ook wat bestevriendinnen waar die dit mee doet maar vaak wel met meerdere. Slapen doen we alleen met andere jongens/meiden met groepen dus niet met zn 2en. We vertrouwen elkaar en geven elkaar de ruimte en dat gaat goed zo. Groetjes

    17 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten