Skip to content
3 reacties
502 weergaves

Jongen dringt erg aan

Hallo, kan iemand mij misschien helpen? Er is dus blijkbaar een jongen en hij vind mij dus leuk voor LETTERLIJK jaren. Ik heb nog nooit contact met hem gehad. Het enige wat ik over hem wist was dat hij een klas lager zit. Dus (dit is alweer maanden terug hoor) stuurde hij mij opeens een berichtje via Instagram. Hij zei 'Wil je met me?' en mijn reactie was toen 'Wie ben jij?' En toen stelde hij zich zelf helemaal voor enzo. Nadat hij zich voor had gesteld vroeg hij nog een keer 'Wil je met me' Ik heb hem toen op een lieve manier afgewezen, omdat ik niks voor hem voel. Een weekje later stuurt hij mij nog een berichtje met 'Wil je met me?' Toen begon ik een beetje te denken dat hij gewoon grappen aan het uithalen was ofzo. Dus ik zei toen tegen hem 'Ik had je daar toch antwoord op gegeven?' En toen stuurde hij een huilende smiley. Ongeveer 1 maand later komt hij weer met dezelfde vraag. Toen vroeg ik of hij kon stoppen, want ik had al nee gezegd. Toen zei hij (Ik noem mezelf even A) 'A, ik vind je echt leuk en mijn gevoelens voor je worden steeds erger' Toen was ik aan het twijfelen of het een grap was, maar hij klonk wel bloed serieus. Anyway ik vind hem nog steeds niet leuk en ik haat het echt om mensen af te wijzen. Ik heb ook nog niet veel verstand van de liefde dus ik weet zelf niet hoe het normaal zou moeten gaan. Maar dus heb ik gemerkt dat hij mij om de 1-2 maanden vraagt of ik met hem wil. Ik neem dit echt niet meer serieus hoor. Volgens mij speelt hij gewoon spelletjes met me. Vandaag stuurde hij me weer een berichtje met 'Zullen we afspreken? Ik trakteer. Ik kan je ophalen als je wil. Ik weet waar je woont' Maar hoe weet hij waar ik woon dan? Hij noemde mijn straat en huisnummer. Ik heb hem nooit verteld waar ik woon. Mijn broertje mocht hem niet echt en hij zegt dat hij het ook nooit had verteld. Bijna niemand weet precies waar ik woon dus hoe weet hij het? Is hij me misschien gaan achtervolgen? Kapot eng als dat zo is. Ik heb hem dus geblokkeerd en toen heeft hij een nieuw account aangemaakt en me weer een bericht gestuurd. Ik blokkeer hem weer en hij maakt nog een account. Toen werd ik boos op hem en maakte hem duidelijk dat ik hem niet wil. Nu maakt hij steeds meerdere accounts aan en spamt me vol wat echt super irritant is. Wat moet ik nu doen? Ik kan moeilijk naar de leraren gaan, want hij zit nog op de basisschool en ik op de middelbare. We zitten dus niet samen op school. Oh zelfs nu stuurt hij me berichten. Wilt iemand me alsjeblieft helpen? ;( Ik weet echt niet wat ik nu moet doen.

13 jaar
4 jaren geleden

3 Reacties

  • Deze jongen is blijkbaar nog zo jong dat hij moeite heeft met grenzen dat zie je wel vaker bij jonge kinderen. Jij als meisje bent daar al verder doordat meisjes eerder aan de puberteit beginnen. Ik zou het goed met je ouders bespreken. Mocht hij je weer een berichtje sturen vraag hem gaan eens waar hij woont. Dat weet hij tenslotte ook van jou. Mocht dit te lang doorgaan zou ik samen met je ouders even bij hem langs gaan om zijn ouders in te lichten. Uit tijdelijk is het hun verantwoordelijkheid hem te leren dat meisjes hun eigen lot bepalen en je als jongen een meisje niet kunt claimen door haar vol te spammen.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Hoi meisje 13. Deze jongen heeft overduidelijk jouw grens overtreden. Jij hebt namelijk al meerdere malen aangegeven dat je niets voor hem voelde, maar hij blijft maar doorgaan met het sturen van berichten. Hij is je inderdaad erg aan het opdringen en deze jongen moet beseffen dat dit gedrag niet gepast is. Als ik jou was, zou ik hier met iemand over praten waar je volledig op kunt vertrouwen (met je mentor, je ouders, een ander familielid, etc.). Eventueel kun je dan de berichten (die de jongen jou heeft gestuurd) ook laten zien, zodat diegene waar je een gesprek mee voert ook weet wat er speelt. Dan pas kunnen er maatregelen worden genomen (gesprek aangaan met de jongen die opdringerige berichten stuurt naar jou, zodat hij (hopelijk) kan beseffen dat hij moet stoppen hiermee). Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt en voor de rest zou ik deze jongen blijven blokkeren. Al helemaal als hij nog steeds doorgaat met het sturen van opdringerige berichten, terwijl jij dat niet wilt. Het is goed dat je in deze situatie je eigen grenzen aangeeft (dit wil ik niet!). Blijf niet zitten met je zorgen, maar praat erover met iemand die je kan vertrouwen. Dat zal vast al een hele opluchting zijn. Succes! Gr. A.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • TS hier: er staat gœde liefde maar er hoort de liefde te staan.   Moderator Er ging iets mis met jouw aanhalingstekens, dus vandaar. Ik heb het aangepast

    13 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten