Skip to content
7 reacties
428 weergaves

Leeftijdsverschil

Hey! Ik heb struggles met een meisje wat ik online heb ontmoet. Zoals je kunt lezen ben ik 20 jaar. Ik ben single heb geen relatie gehad en heb online een meisje van nu 12 leren kennen. We worden beide nog 1 jaar ouder dit jaar en er is dus 8 jaar leeftijdsverschil. We hebben heel veel gechat en gewoon heel erg gezellig. Ze vind mij echt oprecht leuk en ik haar ook. Maar ik zit dus in de struggle me me zelf of ik niet te oud ben. Het leeftijdsverschil is geen probleem als zei 18 zou zijn en ik 26. Maar ze zit nog in zo'n andere fase van het leven. Nou wil ik haar niet kwetsen door zomaar te dumpen en eigenlijk wil ik dat ook echt niet. Ik heb al tegen haar gezegd dat ik niet een relatie met sex zoek want daar vind ik haar te jong voor. Ik zou prima kunnen wachten tot ze 16 is aangezien het dan mag of eventueel 18. Het is gewoon gezellig met haar en ze zegt dat we ook gewoon vrienden kunnen zijn en dat wil ik ook graag en dan zien we later wel of we elkaar nog leuk vinden als ik niet een relatie heb. Mijn vraag is wat vinden jullie en misschien laten weten of jullie vinden dat het wel of niet kan. Haar ouders zullen er natuurlijk niet blij mee zijn op deze leeftijd. Ze heeft nog een hele fase door te gaan qua puberteit.

20 jaar
4 jaren geleden

7 Reacties

  • Afspreken kan best . Mits je desnoods bij haar thuis afspreekt waar haar ouders bij zijn

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Klinkt best wel pedo om eerlijk te zijn. Ik hoop dat haar ouders het goed in de gaten houden zodat je nooit echt met haar kan afspreken!

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Bedankt voor jullie reactie. De chat is nog steeds super gezellig en ik zet haar zeker niet uit mijn hoofd want later is 8 jaar leeftijdsverschil niks.. Maar voor nu houd ik gewoon contact met haar ze woont wel ver weg en misschien dat we idd gewoon vriendschappelijk contact houden tot die tijd. Haar ouders doen nu al moeilijk als ik met haar bel aangezien ze mij dus niet kennen. Ik heb helemaal geen behoefte aan seks met haar ze is gewoon gezellig en meiden zijn veer eerder volwassen dan jongens dus ze gaan echt niet staan rond rennen als ze jarig is haha. Tis een tiener geen kind...

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Je geeft zelf het antwoord al, je bent te oud voor haar. Jij bent volwassen zij is nog een kind. Stel je haar verjaardag voor ga je net zo rondrennen gillen en kinderspelletjes doen? Zet haar uit je hoofd en zoek een legale relatie.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Heel goed praten, en vooral laten weten inderdaad dat je nog niet uit bent op seks. Maar je moet er echt wel heel goed over praten want het komt weleens voor dat zo'n minderjarig meisje moeilijk gaat doen wanneer het weer uit is. Misschien is het nog wel beter om het te houden op dat jullie goed met elkaar overweg kunnen, het leuk samen hebben en bijvoorbeeld het leven met elkaar doorbrengen de komende jaren. (Bijvoorbeeld maccie, wandelen, terrasje en/of bios.)

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Als je iets doet met een meisje van 12 kan je in de problemen komen. En de meeste mensen zullen het ook raar/niet OK vinden. Je kan op zich wel gewoon vrienden met haar zijn en als jullie elkaar over 4 jaar nog steeds leuk vinden een relatie hebben. Maar nu kan het gewoon niet denk ik door het leeftijdsverschil, sorry.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Toch zou ik met haar ouders gaan praten samen met meisje. En ook met jouw ouders met haar erbij.. zodat ze het weten en weten wat ze voor jou voelt en jij voor haar.

    Dan krijg je geen problemen ermee. Dus met toestemming ook van vooral haar ouders.

    14 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten