Skip to content
9 reacties
1857 weergaves

Vreemdgegaan en nu zwanger

Hallo,     Ik heb nu al 3 jaar een relatie met mijn vriend, maar een maand geleden ben ik heel dom geweest. Ik en mijn vriend hadden ruzie over iets stoms en ik ben in mijn emotie weggelopen en heb steun gezocht bij een vriendin. Ik ging naar haar huis, maar toen ik daar aankwam was ze er niet en het was haar vriend die me opving. Het is natuurlijk heel verkeerd en ik heb er ook absoluut spijt van, maar ik heb toen seks met hem gehad. Hij was heel aardig en het klinkt misschien cliché, maar het gebeurde gewoon. Het enige wat ik me te laat bedacht was dat we geen condoom hebben gebruikt! Na die avond heb ik geen contact meer met hem gehad en het is ook weer goed met mijn vriend, maar nu heb ik uitgevonden dat ik zwanger ben! De kans is dus zo'n 99.99% dat mijn vriend niet de vader is. Maar wat moet ik nu doen? Ik wil mijn vriend absoluut niet kwijt maar ik weet dat ik ook geen abortus wil. Moet ik nu gewoon zeggen dat het van hem is, of kan ik dat niet maken?

21 jaar
4 jaren geleden

9 Reacties

  • Heel goed dat je het hebt opgebiecht. Vroeg of laat zou hij er toch achterkomen. Wat goed wat de biologische vader van je kind verantwoordelijkheid neemt, dat zie je niet vaak meer. Misschien als jullie het een net ander bespreken dat er misschien tussen jullie wel iets gaat komen. Who knows!

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Hallo ik ben de TS. Ik wilde nog even laten weten hoe nu verder. Ik heb het een paar weken geleden mijn vriend opgebiecht. Hij was woedend. Hij heeft zijn spullen gepakt en sinds dien heb ik hem niet meer gezien. Ik heb het ook de vader verteld en mijn vriendin. Tussen hun is het nu uit en ook heb ik geen contact meer met mijn (voormalige) vriendin. Wel heeft de vader zijn verantwoordelijkheid genomen. Hij zei dat het net zoveel zijn fout was als die van mij. Voor nu richt ik me op mijn zwangerschap en dan gaan we later de voogdij bespreken Hij zei dat het net zoveel zijn fout was als die van mij. Voor nu richt ik me op mijn zwangerschap en dan gaan we later de voogdij bespreken. ik heb het er heel moeilijk mee gehad om in een keer zo veel dierbare te verliezen, maar ik weet wel dat ik dit niet voor me had kunnen houden. Ieder kind heeft recht om te weten wie hun vader is. Het is heel stom van mij geweest en ik zal nog elke dag moeten leven met de consequenties van mijn fout. Maar voor nu ben ik vooral heel blij met de komst van de baby en richt ik me op dat stukje geluk.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Dat jouw kind opgroeit in een stabiel gezin is nog maar de vraag. Jullie maken nu al bonje om niks en dan loop je bij hem weg. Liggen krikken met die gast is echt een super domme actie van je. Iedere optie die je nu kiest loopt uit op een ramp. Opbiechten en aanvaarden dat veel mensen om je heen niets meer met je te maken willen hebben en jij dus alleen je kind moet opvoeden. Harde les voor je.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Heel erg bedankt voor jullie reacties. Jullie hebben gelijk, ik moet het ook opbiechten. Dat schuldgevoel kan ik ook bijna niet meer aan. Ik vind het alleen zo erg omdat ik bijna zeker weet dat ik hem ga verliezen en daarmee ook mijn vriendin (die dus een relatie heeft met der biologische vader).
    Maar ik heb nagedacht en de rede waarom ik het het allermoeilijkst vind is omdat ik het gevoel heb dat ik niet aan mijn kind denk. Ik heb nu de keuze om het te laten opgroeien in een fijn stabiel gezin met 2 ouders die bij elkaar zijn, maar als ik het vertel weet ik niet hoe het verder gaat. Haar/zijn vader woont zo'n drie kwartier bij mij vandaan en hij heeft daar een eigen zaak, dus die kan hij niet zomaar verhuizen. Ik kan hier ook eigenlijk niet weg omdat mijn moeder een chronische ziekte heeft waardoor ik voor haar moet zorgen.
    Ik denk toch dat ik het moet opbiechten, maar ik moet zeggen dat ik nog nooit voor zo'n moeilijke keuze gestaan heb...

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Gelijk vertellen. Je hoort veel te vaak over verhalen van mannen die er pas later achterkomen dat het kind toch niet van hun is. Nu moet je maar hopen dat hij je vergeeft, maar aangezien je vreemd ben gegaan zie ik dat heel somber in.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Inderdaad, het is heel moeilijk om het nu te zeggen. Maar het is nog veel moeilijk om te zeggen wanneer het kindje er al is. Het beste is om het zo snel mogelijk te vertellen, veel sterkte!

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik zou het echt zeggen door te liegen doe je hem alleen nog meer pijn. Als hij echt van jou houd dan vergeeft hij je het

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Gewoon zeggen dat het van je vriend is. Wat niet weet wat niet deerd toch? Kan hij lekker het kind van een ander opvoeden

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik vind dat je het niet kan maken tegenover je vriend om te zeggen dat het van hem is. Vroeg of laat gaat hij er toch achter komen en hoe langer je wacht hoe meer pijn je hem gaat doen en hoe meer je jullie relatie kapotmaakt. Want dan komen al die leugens nog bovenop het feit dat je vreemdgegaan bent. Ik vind dat je nu eerlijk moet zijn.

    17 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten