Skip to content
4 reacties
546 weergaves

Verliefd op een jongen maar hoe vertel ik het

Ik heb sinds een tijdje een jongen leren kennen en wij zijn smoorverliefd op elkaar. En we hebben al wat in lichtere vorm. Maar het enige wat mij in de weg zit is hoe ik vertel dat ik bi ben. Mijn klas mag mij niet en gaat mij denk ik uitlachen. Maar mijn familie vinden het niet kunnen wat ik heb kunnen merken. Want hun vinden door mijn geloof dat dat niet kan! En de school is mij al aan het pesten en wil niet dat het meer word. Maar mijn liefde voor hem is te groot dat ik het niet geheim kan houden, help!

15 jaar
4 jaren geleden

4 Reacties

  • Beste jongen, Wat je daar zegt maakt alles toch wel een stuk moeilijker en onzekerder. Jullie hebben elkaar 1 keer ontmoet en gelijk waren jullie smoorverliefd. Dat soort dingen zie je wel meer, dan heten het vakantieliefdes en die doven uiteindelijk vanzelf uit. In jullie geval is er natuurlijk het bijzondere dat jullie allebei jongens zijn en misschien droomden jullie er al lang van om eens die prins van jullie dromen te ontmoeten, en daar was hij! Zo gemakkelijk is het niet om een jongen te vinden die voor jou hetzelfde voelt als jij voor hem, maar nu had je het winnende lot uit de loterij getrokken!

    Wat nu? Om te beginnen moeten jullie elkaar echt leren kennen en dat kan niet op afstand. Je kunt via de media wel op allerlei manieren contact hebben en een indruk krijgen van hoe hij is, maar echt leren kennen doe je toch alleen als je elkaar kunt zien en kunt aanraken.
    Is het niet mogelijk dat hij een weekje bij jou komt logeren of omgekeerd? Je kunt je ouders toch vertellen dat je die jongen hebt ontmoet en dat jullie heel goed met elkaar kunnen opschieten? Hij kan thuis hetzelfde doen.

    Als jullie een week samen zijn en nog steeds de beste vrienden dan weet je dat het wel goed zit. Begin je halverwege de week uit te zien naar de dag dat hij weer vertrekt, dan weet je wel hoe laat het is.

    Misschien dat het goed gaat en dan kunnen jullie af en toe eens een weekendje of vakanties samen doorbrengen bij hem of bij jou thuis. Als het echt een goede vriend blijkt te zijn dan is dat die moeite van het reizen toch wel waard? Je kunt ook denken aan kampeeruitstapjes, samen in een tentje, heel romantisch. Ik weet alleen niet of dat mag op jouw leeftijd, maar je blijft geen 15.
    Op jouw leeftijd kun je al wat geld gaan verdienen om zelf de kosten te betalen, dat moet je er maar voor overhebben.

    Als jullie na weken of maanden het misschien toch niet meer zien zitten dan heb je in ieder geval die spannende ervaring gehad waar je stiekem van droomde en hij waarschijnlijk ook wel. Je hebt bemind en je werd bemind. Dat kan niemand je meer afpakken.

    Jonge liefde is altijd mooi, dat maakt mensen blij, of het nu jongens of meisjes zijn, dat maakt niet uit. Er zijn altijd mensen die van jou willen houden en jou gunnen waar je hart en je lichaam zo naar verlangt. Daarom houden we van jullie, wij kennen dat gevoel. Het leven kan moeilijk zijn, maar je vindt altijd vrienden als jij jezelf durft te zijn.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik ben de gene met het probleem. En ik vind het heel leuk dat jullie reageren. Maar er is 1 probleem we hebben elkaar maar 1 keer in het echt gezien. Want hij woont in Belgie. En dat is 2 uur reizen met de trein. Hebben jullie nog andere tips behalve dat me ouders hem zien. Wij willen trouwens wel naar elkaar toe gaan. Maar dan willen we eerst aan onze ouders vertellen waar we heen gaan. Maar ik ben blij dat jullie liefde aan ons geven.

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Bezoek mooie plekken met hem en onderneem gave activiteiten die je nooit eerder deed, en bewijs dat jullie een super leuke relatie hebben! Je ouders zien jou gelukkig en dan zullen zij ook gelukkig zijn. Familie is misschien wat moeilijker maar als je leuke verhalen vertelt wat voor dingen je al gedaan hebt met je vriend beseffen ze misschien dat je gewoon gelukkiger bent zo. En je school... als het echt zo erg is als hoe je het vertelt dan maakt het toch niet meer uit toch? Misschien zijn er straks wel meer dames bij wie je terecht kunt

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Ach lieve jongen toch, je hebt een vriend gevonden en jullie kunnen elkaar wel opvreten. Je bent de gelukkigste jongen van de wereld, je wilt je geluk uitschreeuwen maar je kunt het nergens kwijt.
    Als je 15 bent dan kan alles en mag alles, het zou de mooiste tijd van je leven moeten zijn, maar die klootzakken op school gunnen jou niets en thuis zit je met bekrompen zielen die wel geloven dat de almachtige alles geschapen heeft maar soms maakt hij blijkbaar foutjes, denken zij. Dat Jezus de mensen oproept om elkaar lief te hebben dat zijn ze blijkbaar ook vergeten. Waarom doen mensen zo akelig, vooral, waarom doen jonge mensen zo akelig?

    Wat moet je nu doen? Doorgaan met verliefd zijn op je vriend en samen doen wat jullie doen willen. Je wilt het de wereld vertellen maar in jouw wereld zitten ze daar niet op te wachten. Of dat echt helemaal zo is dat weet ik niet. Voor ouders is het altijd een schok om te ervaren dat hun zoon jongens leuker vindt dan meisjes. Vooral vaders kunnen het daar erg moeilijk mee hebben. Bij moeders overwint eigenlijk altijd de moederliefde en sluit ze jou heus wel in haar armen en met een beetje geluk gaat ze meer van je houden omdat jij dat nodig hebt. Soms wist ze het eigenlijk al. Het kan dus meevallen.

    Nu of binnenkort is het vakantie, dus van die school hoef jij je even niets aan te trekken. Ik neem aan dat jij en je vriend elkaar regelmatig zien en bij elkaar thuis komen, misschien wel eens blijven eten en slapen. Ga daar mee door. Je ouders leren je vriend kennen en misschien gaan ze hem heel aardig vinden. Hoe is het bij hem thuis?
    Soms is het zo dat gelovige mensen wel accepteren dat iemand homo is als hij het maar niet in de praktijk brengt. Als ik het goed interpreteer zijn jullie nog niet veel verder gekomen dan een beetje zoenen en lichte handtastelijkheden. Als het verder gaat, hou het dan gewoon prive. Soms is het beter dat je ouders niet alles weten. Misschien is jullie vriendschap acceptabel voor ze als ze denken dat jullie elkaar vooral heel erg lief vinden. Ouders willen soms graag geloven dat hun kinderen niet aan seks doen, vooral niet als ze "pas" 15 zijn.

    Je wilt graag met anderen over jullie relatie praten en ook over hoe het verder moet in jullie leven denk ik zo. Er is een organisatie Jong&Out die een forum heeft voor jongeren zoals jullie en die meetings organiseert door het hele land waar jullie anderen kunnen ontmoeten. Daar is iedereen anders dus daar doet niemand lelijk. De website is https://www.jongenout.nl/ Daar kun je er alles over lezen. Ga eens kijken.
    Zelf heb ik daar geen ervaring mee of ben ik er bij betrokken, maar iemand hier noemde het en ik denk dat je er wel wat aan hebt.

    Je wil vertellen dat jij zo'n lieve vriend hebt en dat jullie van elkaar houden. Dat heb je nu gedaan. Het is niet echt helemaal wat je wil natuurlijk, maar ik heb het gelezen, ik weet het nu, net als anderen die het ook gelezen hebben. Ik hou van jullie en wens jullie alle geluk samen. Als je nog wat zeggen wilt of vragen, je bent altijd welkom.


    21 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten