Skip to content
5 reacties
798 weergaves

Verboden liefde

ik ga gelijk beginnen met dat ik echt kan kotsen om mezelf. Maar ik kan er echt niks aan doen. Ik heb dus een crush op mijn broer. Hij is heel erg knap en kan hem alles vertellen. Zelf heeft hij ook wel een questionable dingen gezegd, maar niet genoeg om een conclusie te trekken. Ik voel me er heel vies over en weet dat het niet kan, snap ook als ik hier haat ga krijgen. Wat moet ik...

17 jaar
4 jaren geleden

5 Reacties

  • Lief meisje, Het is heel goed dat jullie er nu met elkaar over hebben kunnen praten. Je hoeft je gevoelens nu niet meer voor elkaar te verbergen en dat is een grote opluchting denk ik. De vraag is nu natuurlijk hoe verder? Jullie zijn oud genoeg om zelf in te zien wat de problemen kunnen zijn. Over seksualiteit wordt door mensen heel verschillend gedacht. Als je religieus bent dan is alleen de gedachte al zondig, anderen zien het als een leuke tijdspassering en weer anderen zien het als iets dat een liefdevolle relatie vervolmaakt. De meest intense en mooiste vorm van intimiteit die er tussen twee mensen kan zijn. Of dat in jullie broer-zus relatie past, dat is aan jullie. Bedenk, jullie kunnen samen heel ver gaan maar besluiten die laatste stap niet te zetten. Wat die laatste stap is, dat bepalen jullie. Liefde is altijd iets wonderbaarlijks, maar liefde kan ook betekenen iets niet te doen als dat niet goed voelt. Jullie moeten dat zelf met elkaar uitmaken. Veel wijsheid gewenst!

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • J21 ik heb het hem verteld en hij zei dat hij het waardeerde en dat hij het ook allemaal heel erg verwarrend vind onze relatie. hij zei dat hij me meer als een vriendin ziet dan een zus. En toen we hebben uren gepraat over onze relatie enzo. Er zijn gevoelens maar weten niet wat er ermee moeten. In iedergeval is het er uit.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste j22, Met warmte bij elkaar zoeken had ik het over seksualiteit. Ik adviseerde ze ook op grenzen te letten. Een beetje knuffelen en liefkozen is een ding, maar zo ver gaan dat er voorbehoedsmiddelen nodig zijn, dat lijkt mij toch een grens die ze beter niet kunnen overschrijden. Het is ook de vraag of die broer dezelfde intense gevoelens heeft als de zus.

    Beste TS, Deze situatie vraagt veel wijsheid van allebei, ik hoop dat jullie dat kunnen opbrengen!

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Heel goed verwoord jongen van 21. Alleen komt er waarschijnlijk ook seksualiteit bij om de hoek en ook dat hoeft niet verkeerd of vies te zijn. De best leerschool is samen in jullie liefde voor elkaar dingen uitproberen en dat zal veel liefdevoller en teder gaan dan bij menig 'vreemd' eerste vriendje of vriendinnetje. Let wel op hoe ver jullie gaan, of je het beiden wil en gebruik voorbehoedsmiddelen indien die nodig zijn of worden. Je hebt beiden dan al (goede) ervaringen en dingen uitgeprobeerd en dus een fijne voorsprong op veel anderen van je leeftijd.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Lief meisje, Jij en je broer houden meer van elkaar dan jij voor jezelf acceptabel vindt. In de eerste plaats wil ik zeggen dat veel van elkaar houden alleen maar iets moois is. Het is een knappe jongen zeg je en je kunt over alles met hem praten en dat heeft gemaakt dat jij je ook lichamelijk tot hem aangetrokken voelt.

    Of jouw broer diezelfde gevoelens voor jou heeft zeg je niet met zoveel woorden, maar je vermoedt het. Jouw broer is op een leeftijd dat hij relaties met meisjes gaat krijgen en misschien dat zijn ontwakende gevoelens en verlangens op jou gericht zijn omdat jij er bent en hij nog wat onzeker is naar andere meisjes. Hij kent jou zoals niemand anders je kent en omgekeerd jij hem. Dat is een heel intieme en kostbare relatie die het waard is om daar heel zuinig mee om te gaan.

    Of je het durft weet ik niet, maar misschien zou je daar eens openhartig met hem over moeten praten. Op broer-zus relaties rust een taboe, en dat is niet voor niets, maar het hart trekt zich niets aan van taboes.
    Hoe zien jullie je toekomst? Samen als man en vrouw leven dat gaat echt niet, maar misschien dat wat warmte bij elkaar zoeken wel kan, als jullie maar weten hoever je kunt gaan.
    Voel je niet schuldig vanwege je gevoelens. Het is heel fijn om iemand te hebben die van je houdt en die je 100% kunt vertrouwen en dat hebben jullie.

    Wees gelukkig samen als broer en zus, maar blijf beseffen, voor jullie wacht een leven met een andere partner. Het is niet hetzelfde als wat jullie samen hebben maar jullie kunnen daar heel gelukkig van worden en straks veel samen zijn als twee families met veel liefde naar elkaar.

    Jullie zullen altijd veel van elkaar blijven houden, maar die gevoelens van nu zijn maar tijdelijk. Het is een fase in je groei naar volwassenheid en naar volwassen relaties. Straks komen er anderen in je leven waar je die gevoelens voor gaat krijgen. De liefde voor je broer is dan een tedere herinnering die voor altijd bij je blijft. Het is gewoon heel fijn om zo'n broer te hebben.

    Veel geluk en veel liefde.

    21 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten