Skip to content
2 reacties
673 weergaves

Verliefd

Ik ben 16 jaar, ik had een vriendengroep van een jongen van 16 en nog een meisje van 15. Sinds het moment dat ik haar ontmoette vond ik haar al leuk en ik wist niet zo goed wat ik het beste kon doen dus ik probeerde het gewoon een beetje los te laten wat totaal niet lukte want vervolgens had ik hierdoor hoofdpijn elke dag.

Gisteren heb ik haar eindelijk verteld dat ik haar leuk vind en ik heb het daar erg lastig mee omdat ze mij vertelde dat ze sinds één week een relatie heeft met mijn andere vriend (de jongen van 16). Haar antwoord op dat ik haar vertelde dat ik gevoelens voor haar heb was rustig ze zei gewoon ik kan hier niet veel mee doen ik hoop dat we gewoon vrienden kunnen blijven en ze gaf aan dat ze tijd nodig had, wat ik snap want ze is in principe met iemand anders in een relatie. Ik wil deze relatie ook niet kapot maken tussen hun want ik geef veel om hun allebei individueel.

Ik vind het heel lastig want ik heb geen idee wat ik het beste kan doen en mijn vraag is meer heeft iemand hier tips?

16 jaar
4 jaren geleden

2 Reacties

  • Dat is flink k*t om te horen, maar probeer te bedenken dat zij gelukkig is en je zal haar waarschijnlijk gelukkig willen hebben. Heel veel succes met dit lastige nieuws verwerken, ik kan je helaas geen tips geven.

    13 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste jongen, je kan maar een ding doen en dat is accepteren dat zij een ander heeft. Verliefd zijn is een hele sterke emotie, sommigen noemen het een ziekte, en je bent er niet zo maar van af. Gewoon vrienden blijven is een leuk idee, maar dat gaat niet werken. De spanning blijft en gewoon ontspannen met haar (en haar vriend) omgaan dat gaat echt niet lukken.
    Je bent nog jong dus je komt vast wel weer een ander tegen die je ook heel leuk gaat vinden al geloof je dat nu nog niet. Probeer zo ontspannen mogelijk naar dat meisje te zijn. Dring je niet op, zoek haar niet op, want dan maak je twee mensen ongelukkig.
    Zij weet nu hoe het zit met jou en ach, wie weet wat er nog in de toekomst kan gebeuren. Relaties tussen zestienjarigen zijn meestal niet voor het leven. Maar, ga daar niet op zitten hopen of op zitten wachten. Wees een vent, neem je verlies en kijk om je heen. De wereld is vol leuke, mooie en lieve meisjes die jou misschien wel zien zitten. Wees voortaan wel wat doortastender!

    Sterkte met je liefdesverdriet en veel succes verder!

    22 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten