Skip to content
2 reacties
354 weergaves

Tips voor daten/ relatie

Hey hallo S toppik starter hier Sinds kort deed ik een soort van met een meisje.. Ik vind haar echt leuk en zij mij ook wel Ze twijfelt wel een beetje. en voor haar is het erg nieuw maar alleen ze is 16 en ik veel ouder maar haar ouders vinden het goed en zij nu ook gwn, Maar ik vind het toch wel lastig hoe het gaat tussen ons en gewoon spannend en moeilijk maar ik denk dat het wel goed komt, maar toch lastig dat het nieuw is voor haar en ik hoop dat ze bij me blijft we hebben al gezoend en gekust meer niet en we gaan ook niet zoveel doen denk ik hoef voor mij ook niet per se En een ander probleem een vriendin van mij vind het niet fijn dat ik het doe ze wou niet echt vrienden met me zijn Hierdoor, maar hoe moet ik het verder doen en hebben jullie tips Of wat vinden jullie

23 jaar
3 jaren geleden

2 Reacties

  • Euhm interpunctie? Een 23 jarige met een 16 jarig meisje kan wel best wat problemen opleveren met bijvoorbeeld de wet en de omgeving van hoe mensen erop gaan reageren. Houdt er ook rekening mee dat jij een negatieve positie hebt, Bij ruzie kan die meid je zo aanklachten voor verkrachting. En hier kan jij niks tegen doen omdat ze minderjarig is.

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste TS, Het leeftijdsverschil tussen jou en je vriendin is zeven jaar. Voor iemand van zestien is dat een groot verschil. Jij bent volwassen, hebt volwassen vrienden waar je volwassen dingen mee doet. Je functioneert op een heel ander mentaal niveau.
    Jouw vriendin is een veel opzichten nog een kind, hoewel op weg naar volwassenheid. Niettemin leeft zij in een andere wereld dan jij met haar vriendjes en vriendinnen waar ze op een manier mee omgaat die bij haar leeftijd past.
    Normaal zou zij relaties hebben met vriendjes van haar eigen leeftijd en daar ervaring mee opdoen. Die fase ontneem jij haar als het ware. Door het verschil in ontwikkeling ben jij geneigd om haar anders te behandelen dan je met een leeftijdsgenoot zou doen. Je behandelt haar min of meer zoals je bijvoorbeeld met een hondje zou omgaan. Je vind het diertje lief, je houdt van het beestje, maar is het een volwaardige partner?

    Het zou kunnen dat jij in je geestelijke ontwikkeling wat traag bent en je mentaal prettiger voelt bij een jonger iemand. Dan zijn jullie geestelijk wat gelijkwaardiger al ben je dus lichamelijk ouder. Je verhaal geeft een beetje dat gevoel. Wat voor je spreekt is dat je er zelf ook mee worstelt. Dat is goed want dat geeft mij het gevoel dat jij echt om haar geeft.

    Wat ook verschil maakt is dat het hier om een meisje gaat. Je ziet namelijk wel dat volwassen mannen contact zoeken met eenzame jongens. Ze doen dan alsof ze vriendschap voelen maar in feite gaat het alleen maar om seks. Vriendschappelijke relaties hebben ze met leeftijdsgenoten, niet met jongetjes. Ze maken die jongens kapot. Bij jou, heb ik het gevoel, gaat het wel om echte liefde.

    Wees teder, respectvol en voorzichtig, het is een jong en kwetsbaar meisje. Laat je leiden door liefde, dan kan het goed gaan.

    22 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten