Skip to content
3 reacties
489 weergaves

Geen vriendin

Ik heb vrienden en kennissen die allemaal een vriendin/vriend hebben en dan zie ik hun bezig zijn (knuffelen enzo) en soms zie ik ook TikToks van "couple goals" en dan voel ik me echt eenzaam soms. Ik zie het wel zitten om een relatie te starten en iemand lief te hebben maar ik weet niet hoe ik aan een vriendin geraak. Ik heb ook niet echt een crush op iemand. Zou ik een Yubo of Wink account aanmaken misschien en via daar mensen leren kennen of gewoon afwachten? Iemand tips?

16 jaar
3 jaren geleden

3 Reacties

  • Blijkbaar ben jij een nog al selectief als het om meisjes gaat. Ik heb iemand gekend die zijn driften voelde ontwaken bij elk vrouwelijk wezen van zo ongeveer 15 tot 50, en het aardige was dat al die vrouwelijke wezens hem ook erg leuk vonden. Voor zijn twintigste had hij al meer vrouwen gehad dan waar de meeste mannen van zeventig ooit van gedroomd hebben. Helaas was hij absoluut niet te vertrouwen, op geen enkel gebied.

    Voor jou ligt het dus anders. Het valt mij op dat jij wel erg veel binnen zit. Zo kom je niet aan de vriendin natuurlijk, vooral als je zo kieskeurig bent.
    Het is nu lente, al lijkt het er nog niet erg op, maar de zomer en het mooie weer komen er toch aan en dan verdwijnen al die corona restricties ook.
    Als de zon schijnt dan worden de hormonen wakker en is er veel meer gelegenheid om anderen te ontmoeten. Ga naar het zwembad, naar het strand, naar het park, zoek de waterkant op, ga er op uit! Samen met je vrienden want dan durf je meer. Meisjes doen dat ook en ze hopen dat leuke jongens zoals jij contact zoeken. Zij vinden dat namelijk ook een beetje eng maar ze willen wel.

    Op de Duitse zender ZDF hebben ze zaterdagmorgen heel vroeg een serie, Die Jungs WG, waarin vijf jongens van ongeveer jouw leeftijd een maand in een villa wonen ergens in Europa. Ze moeten overal zelf voor zorgen en daar kun je ook zien hoe ze contact zoeken met de plaatselijke schonen.
    Op Youtube kan je er heel wat filmpjes van vinden. Zoek op Die Jungs WG. Nu zijn ze op Mallorca, maar er zijn ook series in Barcelona en in Amsterdam geweest.

    Maak je verder geen zorgen. Wie weet wat er deze zomer allemaal gebeurt. Je moet dat soort dingen niet forceren, het gaat vanzelf, daar zorgt de natuur wel voor.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Topic owner hier, zelf weet ik ook dat iemand in het echt ontmoeten er meer kans is op een fatsoenlijke relatie. De meisjes in mijn omgeving , tot nu toe, zijn niet echt mijn type qua innerlijk en uiterlijk dus in dat geval moet ik ook afwachten dat ik iemand tegen kom. Ook heb ik een vrij rustig leven denk ik. Ik heb alleen nog school, fitness (is wel thuisfitness nu ondertussen haha) en gamen. Dus uiteindelijk heb ik tijd genoeg voor een vriendin. Misschien zoals je zegt is het wel handig om een beetje te "oefenen" op Yubo of Wink met het praten en omgaan met meisjes om er voor te zorgen dat ik wel weet hoe ik een conversatie moet aangaan met mijn crush in de toekomst. Zelf ben ik wel eens verliefd geweest maar nog nooit echt een relatie gehad btw, maar wie weet wat de toekomst brengt zeker?

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste jongen, Blijkbaar denkt iedereen dat als je een relatie zoekt dat je dan het internet op moet. Dat is natuurlijk onzin. Elkaar in het echt ontmoeten is nog altijd de beste manier om iemand te vinden. Als je elkaar in de ogen kijkt, dan kan er een vonk over springen.

    De vraag is, hoe is jouw leven op dit moment? Komen daar meisjes in voor? Zitten er meisjes in jouw klas? Heb je een baantje waarbij je ook meisjes ontmoet? Doe jij aan sport en zie je daar wel eens meisjes. Heb je vrienden die misschien een leuke zus hebben? Hang jij wel eens rond met vrienden en zie je daar meisjes? Straks kan je wel weer uit gaan en dan kom je ook meisjes tegen. Je kan ook aan dansles denken!

    Om te beginnen moet je leren om op een ontspannen manier met meisjes om te gaan. Het zijn geen wezens van een andere planeet, je kunt er gewoon mee praten en grapjes mee maken. Als je een zus hebt dan weet je dat al lang, maar ik denk dat jij geen zus hebt. Heb je misschien nichtjes die je wel eens ontmoet en mee praat?

    Je denkt dat iedereen op jouw leeftijd al een relatie heeft, maar is dat echt wel zo? En hoe zie jij een relatie? Je kan met dat meisje zoenen en meer, maar je zit ook aan haar vast, het kost je een deel van je vrijheid. Heb je vrienden waar jij mee omgaat? Doe je aan sport? Zaken die wat lastiger worden als je een verkering hebt.

    Je wilt iemand hebben om lief te hebben en te knuffelen. Dat is mooi, maar daar gaat verliefd worden aan vooraf. Ben je wel eens verliefd geweest, is er misschien iemand waar je een oogje op hebt? (Nee dus) Verliefd worden is iets plotselings, niet iets wat je plant of zoekt, het overkomt je. Heb nog maar een beetje geduld en leer eerst maar eens ontspannen met meisjes om gaan, dan komt het vanzelf wel.
    Misschien dat je Yubo of Wink of zo iets kan proberen om alvast wat te oefenen in het met meisjes om gaan, maar via die weg verliefd worden is weer wat anders.

    22 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten